ΕΟΣ Σάμου: Τα κρασιά των γιορτών έχουν σαμιώτικο άρωμα

Χρυσαφένιο και κομψό, προσφέρει την απαραίτητη πολυτέλεια, για να συνοδεύσει τα εντυπωσιακά πλατό τυριών, αλλά και τα πρώτα εδέσματα.

ΕΟΣ Σάμου

H εορταστική περίοδος μας τυλίγει σε μια ζεστή αγκαλιά, όσο βρισκόμαστε σε μια συμφωνία γεύσεων και παραδόσεων με τους αγαπημένους μας, γύρω από το μεγάλο τραπέζι. Σ ́ αυτό το πνεύμα συντροφικότητας, έρχεται να προστεθεί λίγη λάμψη στο ποτήρι μας όταν θα ανοίξουμε μια φιάλη Ψηλές Κορφές, το ποικιλιακό Μοσχάτο Άσπρο από τον ΕΟΣ Σάμου. Χρυσαφένιο και κομψό, προσφέρει την απαραίτητη πολυτέλεια, για να συνοδεύσει τα εντυπωσιακά πλατό τυριών, αλλά και τα πρώτα εδέσματα. Η δροσιστική του οξύτητα θα ξεκουράσει τον ουρανίσκο μας από τον καταιγισμό γεύσεων. Και καθώς θα σερβίρουμε το χοιρινό με κυδώνι ή την πάπια με πορτοκάλι, θα πρωτοτυπήσουμε συν- δυάζοντάς τα με το Samos Nectar, τον γλυκό οίνο από υπερώριμα σταφύλια, που μπλέκει αρώματα ξηρών καρπών, καραμέλας κι αποξηραμένων φρούτων. Ιδανικό για pairing και με τα γλυκά που θα κλείσουν όμορφα το γιορτινό μενού.

ΕΟΣ Σάμου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"