ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA: Για (φυσικό) κρασί στη Σοφοκλέους

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, το πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών μεταμορφώνεται σε μια πολύχρωμη γιορτή του κρασιού.

'Εκθεση κρασιού ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA 2023

1 ημέρα, 49 οινοποιεία, 200 (φυσικά) κρασιά και μία μεγάλη οινική φιέστα. Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA, η πρώτη έκθεση που ασχολείται αποκλειστικά με φυσικά κρασιά έρχεται στην Αθήνα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023. 

(Φυσικά) κρασιά για όλους

Από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από την Ικαρία μέχρι την Πελοπόννησο, οινοποιεία από όλη τη χώρα θα φέρουν τα κρασιά τους στον χώρο της Σοφοκλέους και στο πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου θα παρουσιαστεί το εύρος και η δυναμική του ελληνικού φυσικού κρασιού. Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA θέλοντας να προβάλλει τα κρασιά που προέρχονται από μικρά οινοποιεία και παραγωγούς με καλές πρακτικές προς τη γη, το περιβάλλον και τον άνθρωπο αλλά πάνω απ’όλα να αναδείξει το πραγματικά καλό κρασί, προσκαλεί φέτος και 2 οινοποιεία του εξωτερικού, ανοίγοντας τον δρόμο για την πρώτη έκθεση φυσικών κρασιών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογειακής Λεκάνης και των Βαλκανίων.

Μέσα σε μια μέρα, ο επισκέπτης θα μπορεί να δοκιμάσει πάνω από 200 κρασιά ελαχίστων παρεμβάσεων από 49 ελληνικά οινοποιεία και να γνωρίσεις τους δημιουργούς τους - μιλάμε ασφαλώς για κρασιά βιολογικά, βιοδυναμικά, με ελάχιστα ή καθόλου πρόσθετα, αγνά, φιλικά προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα πολύ νόστιμα.

Οι παράλληλες δράσεις δε θα απουσιάσουν: Κατά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA θα βρεθεί σε αγαπημένα εστιατόρια και στέκια της πόλης με ειδικά διαμορφωμένα μενού για wine pairing και οινοπαρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες παραγωγούς.

'Εκθεση κρασιού ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA 2023 1

'Εκθεση κρασιού ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA 2023 2

Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφερθεί πως ο εξοπλισμός της έκθεσης είναι ειδικά σχεδιασμένος για επαναχρησιμοποίηση και κατασκευασμένος με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, αποκλείοντας τα πλαστικά μιας χρήσης. Ειδικοί κάδοι χωριστής διαλογής τοποθετούνται εντός και εκτός της έκθεσης ώστε όλα τα υπολείμματα να επαναχρησιμοποιηθούν, ανακυκλωθούν ή κομποστοποιηθούν.

Συμμετέχοντες παραγωγοί

  • Αμπελουργείν
  • Αμπελώνες Κοντοζήση
  • Αμπελώνες Χατζησάββα
  • Ανατολικός Αμπελώνας
  • Κτήμα Αποστολίδη
  • Κτήμα Ζαφειράκη
  • Κτήμα Καμάρα - Οικογένεια Κιουτσούκη
  • Κτήμα Καρίμαλη
  • Κτήμα Μαρκατσέλη
  • Κτήμα Μαρκόγιαννη
  • Κτήμα Μαστόρη
  • Κτήμα Μπαλατσούρα
  • Κτήμα Μυρσίνη
  • Κτήμα Πατιστή
  • Κτήμα Πάτοινος
  • Κτήμα Χαλκιά
  • Κτήμα Κουτσοδήμος Mikro Bio
  • Κτήμα Μιτζιφίρη
  • Κτήμα Οινογένεσις
  • Κτήμα Παπρά
  • Κτήμα Σεϊτανίδη
  • Κτήμα Στυλιανού
  • Κτήμα Φρέρη
  • Μεθυμναίος Οίνος
  • Μικροοινοποιείο Θαλασσινός
  • Μικροοινοποιείο Ξυδάκης
  • Οικογένεια Βαϊμάκη
  • Οικογένεια Γεώργα
  • Οινοποιείο Άωτον
  • Οινοποιείο Γκαράλη
  • Οινοποιείο Καλόγρη
  • Οινοποιείο Κούκος
  • Οινοποιείο Νικολού
  • Οινοποιείο Σκούτας WineLab
  • Οινοποιείο Τρουπή
  • Οινοποιείο Σύφλογο
  • Οινοποιείο Χαραλαμπόγλου
  • Οινοποιείο Χρυσολωρά
  • Οινοποιητική Μονεμβασιάς Τσιμπίδη
  • Οινοποιητική Nopera
  • Χλόη Χατζηβαρύτη
  • Abraam’s Vineyards
  • GK Wines
  • Iuli Wines
  • Rojac Winery
  • The Knack Project
  • Tsililis Terres
  • Voï

Info

Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται γυάλινο ποτήρι δοκιμής της κορυφαίας εταιρείας Rona. Επιστρέφοντάς το κατά την έξοδο, ο επισκέπτης λαμβάνει πίσω 2€. 

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Μια διοργάνωση των Τανίνη Αγάπη Μου και Oenosophy

Περισσότερες πληροφορίες στο fysikafysika.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.