Ένα Social Dining Aστέρων για καλό σκοπό από την εθελοντική οργάνωση Food On

Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν για ένα τραπέζι που υπόσχεται μια διαφορετική εμπειρία.

Social Dining Αστερων

Η Food On, η πρώτη επαγγελματική Ακαδημία μαγειρικής για οικονομικά ευάλωτα άτομα που αγαπούν τον χώρο της εστίασης, μας προσκαλεί στο πρώτο Food On Dining, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στο καινούργιο εστιατόριο της Food Οn, Ακαδημίας 42 στον 7ο όροφο, για μια "εμπειρία γεύσης και αλληλεπίδρασης γύρω από ένα τραπέζι που μας χωράει όλους", όπως χαρακτηριστικά την περιγράφει ο δημιουργός της οργάνωσης, Αργύρης Ζαννιάς

Για το τραπέζι αυτό θα μαγειρέψουν ο Βαγγέλης και ο Σπύρος Λιάκος, ο Νίκος Καραθάνος και ο Σπύρος Παυλίδης.

Τι διαφορετικό υπόσχεται αυτή η βραδιά εκτός από το σίγουρα ενδιαφέρον γαστρονομικό της κομμάτι; "Θα δειπνήσεις μαζί με ανθρώπους που δεν έχεις ξανασυναντήσει, θα κάνεις συζητήσεις που δεν φαντάζεσαι, θ’ ακούσεις ιστορίες που μπορεί να σε συνεπάρουν και σίγουρα θα φύγεις σοφότερος, μαθαίνοντας πράγματα που δεν είχες καν σκεφτεί", όπως εξηγεί ο Αργύρης Ζαννιάς. Και το πιο σημαντικό: "συμμετέχοντας σε αυτή τη βραδιά γίνεσαι μέρος ενός μεγάλου σκοπού και βοηθάς κάποιους συνανθρώπους σου να κάνουν μια νέα αρχή, που μπορεί να αλλάξει την ζωή τους για πάντα".

Το Social Dinning Aστέρων περιλαμβάνεται στη σειρά των "κοινωνικών γευμάτων" της εθελοντικής, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Food On, γνωστής και από παλαιότερες κοινωνικές δράσεις στη μαγειρική, με κεντρικό στόχο μια κοινωνία χωρίς κοινωνικό αποκλεισμό, η οποία να δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να ζουν με αξιοπρέπεια. Βασική δράση της, το πρόγραμμα "FoodOnAcademy", μια σειρά σεμιναρίων εντατικής εκπαίδευσης στη μαγειρική για άτομα από ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες, που υποστηρίζεται οικονομικά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο καλύπτει τα δίδακτρα φοίτησης των εκπαιδευόμενων.

Το ιδιαίτερο τραπέζι της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου περιλαμβάνει ένα πλήρες μενού από τους γνωστούς σεφ που αναφέραμε και θα στρωθεί στο καινούργιο εστιατόριο της Food Οn, Ακαδημίας 42 στον 7ο όροφο, με θέα την Ακρόπολη. Το κόστος συμμετοχής είναι 35€ για ένα άτομο και μαζί έναν ωφελούμενο της Food On.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 698 64 14 925 / 210 88 32 080

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.