Ο καλύτερος νέος σεφ του πλανήτη

Ο Πορτογάλος Nelson Freitas ήταν ο νικητής του σημαντικού γαστρονομικού διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef Academy 2023.

S.Pellegrino Young Chef Academy 2023 @spyoungchefacademy

Ο Nelson Freitas, εκπροσωπώντας τις Ιβηρικές χώρες, είναι ο νικητής του σημαντικού γαστρονομικού διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef Academy για το 2023. Ο Freitas αναδείχθηκε καλύτερος σεφ του κόσμου κάτω των 30, κατακτώντας τον τίτλο ανάμεσα από 14 άλλους πάρα πολύ αξιόλογους φιναλίστ (ανάμεσά τους και ο εξαιρετικά ταλαντούχος Γρηγόρης Κίκης - συνιδιοκτήτης του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Hervé", μαζί ασφαλώς με τον Ερβέ Προνζάτο) που προέκυψαν από τους regional finals, έναν χρόνο πριν και συγκεντρώθηκαν στο Μιλάνο τα βράδια της 4ης και 5ης Οκτωβρίου για τον πολυαναμενόμενο μεγάλο τελικό.

S.Pellegrino Young Chef Academy 2023 1
@spyoungchefacademy

Ο νεαρός σεφ, με την υποστήριξη του μέντορά του Filipe Carvalho (του εστιατορίου 'Fifty Seconds' στη Λισαβόνα) κατάφερε να πείσει με το πιάτο του την κριτική επιτροπή των Pía León, Riccardo Camanini, Hélène Darroze, Vicky Lau και Nancy Silverton, με το signature dish του: Τραγανό μπαρμπούνι με αχινό και σπιτικό μαύρο σκόρδο.

Προφανώς, το νικητήριο πιάτο αντλεί έμπνευση από την πατρίδα του σεφ, την Πορτογαλία, τον ωκεανό και τη θαλασσινή γευστική κουλτούρα της περιοχής. Τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά σύμφωνα πάντοτε με τους κριτές ήταν η τέλεια θερμοκρασία, η αισθητική του επίδραση, τα χρώματα και το κοντράστ, καθώς επίσης και η γεύση του. 

S.Pellegrino Young Chef Academy 2023 2
@spyoungchefacademy

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στο Μιλάνο, δόθηκαν ακόμη τρία βραβεία: Το S.Pellegrino Award for Social Responsibility που κέρδισε ο (επίσης Πορτογάλος) Artur Gomes, το Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy που απονεμήθηκε στον Κινέζο He-Sen Liu και το Fine Dining Lovers Food for Thought Award με το οποίο τιμήθηκε ο Ian Goh από τη Σιγκαπούρη.

Στην επόμενη γενιά των μεγάλων σεφ

Το S.Pellegrino Young Chef Academy είναι ουσιαστικά ένα οικοσύστημα αναγνώρισης, εκπαίδευσης και σύνδεσης του κόσμου της γαστρονομίας με την επόμενη γενιά των κορυφαίων σεφ του πλανήτη. 

Σημαντικό κομμάτι του είναι ο ετήσιος διαγωνισμός  που απευθύνεται σε νέους chefs -ηλικίας έως και 30 ετών- οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και παγκόσμια αναγνώριση, μέσα από ένα πιάτο που δημιουργούν αποκλειστικά για το θεσμό και το παρουσιάζουν ενώπιον μίας κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από σημαντικά πρόσωπα του κόσμο της γεύσης.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/12/2025

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.