Ο καλύτερος νέος σεφ του πλανήτη

Ο Πορτογάλος Nelson Freitas ήταν ο νικητής του σημαντικού γαστρονομικού διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef Academy 2023.

S.Pellegrino Young Chef Academy 2023 @spyoungchefacademy

Ο Nelson Freitas, εκπροσωπώντας τις Ιβηρικές χώρες, είναι ο νικητής του σημαντικού γαστρονομικού διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef Academy για το 2023. Ο Freitas αναδείχθηκε καλύτερος σεφ του κόσμου κάτω των 30, κατακτώντας τον τίτλο ανάμεσα από 14 άλλους πάρα πολύ αξιόλογους φιναλίστ (ανάμεσά τους και ο εξαιρετικά ταλαντούχος Γρηγόρης Κίκης - συνιδιοκτήτης του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Hervé", μαζί ασφαλώς με τον Ερβέ Προνζάτο) που προέκυψαν από τους regional finals, έναν χρόνο πριν και συγκεντρώθηκαν στο Μιλάνο τα βράδια της 4ης και 5ης Οκτωβρίου για τον πολυαναμενόμενο μεγάλο τελικό.

S.Pellegrino Young Chef Academy 2023 1
@spyoungchefacademy

Ο νεαρός σεφ, με την υποστήριξη του μέντορά του Filipe Carvalho (του εστιατορίου 'Fifty Seconds' στη Λισαβόνα) κατάφερε να πείσει με το πιάτο του την κριτική επιτροπή των Pía León, Riccardo Camanini, Hélène Darroze, Vicky Lau και Nancy Silverton, με το signature dish του: Τραγανό μπαρμπούνι με αχινό και σπιτικό μαύρο σκόρδο.

Προφανώς, το νικητήριο πιάτο αντλεί έμπνευση από την πατρίδα του σεφ, την Πορτογαλία, τον ωκεανό και τη θαλασσινή γευστική κουλτούρα της περιοχής. Τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά σύμφωνα πάντοτε με τους κριτές ήταν η τέλεια θερμοκρασία, η αισθητική του επίδραση, τα χρώματα και το κοντράστ, καθώς επίσης και η γεύση του. 

S.Pellegrino Young Chef Academy 2023 2
@spyoungchefacademy

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στο Μιλάνο, δόθηκαν ακόμη τρία βραβεία: Το S.Pellegrino Award for Social Responsibility που κέρδισε ο (επίσης Πορτογάλος) Artur Gomes, το Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy που απονεμήθηκε στον Κινέζο He-Sen Liu και το Fine Dining Lovers Food for Thought Award με το οποίο τιμήθηκε ο Ian Goh από τη Σιγκαπούρη.

Στην επόμενη γενιά των μεγάλων σεφ

Το S.Pellegrino Young Chef Academy είναι ουσιαστικά ένα οικοσύστημα αναγνώρισης, εκπαίδευσης και σύνδεσης του κόσμου της γαστρονομίας με την επόμενη γενιά των κορυφαίων σεφ του πλανήτη. 

Σημαντικό κομμάτι του είναι ο ετήσιος διαγωνισμός  που απευθύνεται σε νέους chefs -ηλικίας έως και 30 ετών- οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και παγκόσμια αναγνώριση, μέσα από ένα πιάτο που δημιουργούν αποκλειστικά για το θεσμό και το παρουσιάζουν ενώπιον μίας κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από σημαντικά πρόσωπα του κόσμο της γεύσης.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/10/2025

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.

Στο Ovio για την World Pasta Day

Το δημοφιλές εστιατόριο προσκαλεί τους λάτρεις των ζυμαρικών σε μια μοναδική εμπειρία γεύσης και ατμόσφαιρας.

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.