"APLÓ": Ένα ολόφρεσκο beach restaurant στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μία τολμηρή επανασύσταση της κουζίνας των παιδικών μας χρόνων, με island-chic διάθεση πάνω στη χρυσή άμμο της Astir Beach.

Εστιατόριο APLÓ στον Αστέρα Βουλιαγμένης

"Tο μη πολύπλοκο, το ανεπιτήδευτο, το μη έχον περιττά στοιχεία ή χαρακτηριστικά". Κάπως έτσι ορίζεται η λέξη "απλό", που βαφτίζει και το ολοκαίνουριο εστιατόριο σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Πάνω στη χρυσή άμμο και δίπλα στα κρυστάλλινα νερά της "Astir Beach", το "APLÓ Restaurant" φιλοδοξεί να συστήσει ένα ανεπιτήδευτο γευστικό σύμπαν, αντλώντας νόστιμες αναμνήσεις από νοσταλγικές μνήμες με πολύ καλές πρώτες ύλες, μετατρέποντάς τις σε εμπνευσμένα πιάτα. 

Ο Executive Chef Στράτος Καλαθάκης και η ομάδα του αναλαμβάνουν το "δύσκολο" έργο να δομήσουν μία κουζίνα αληθινή όσο εκείνη της μαμάς και συνάμα τόσο επίκαιρη όσο απαιτείται στο σύγχρονο γαστρονομικό γίγνεσθαι. Έτσι στο άκρως καλοκαιρινό σκηνικό του "APLÓ" - εκεί όπου ο κατάλευκος καμβάς χρωματίζεται μόνο από προσεκτικά επιλεγμένα φυσικά υλικά στο χρώμα της άμμου, του καλαμιού, της ψάθας και του ξύλου- η δράση ξεκινά από το πρωί και ολοκληρώνεται το βράδυ, με γεύσεις που πατούν γερά στο χθες αλλά ατενίζουν με σιγουριά το αύριο. 

Εστιατόριο APLÓ στον Αστέρα Βουλιαγμένης 5

Τα πιάτα αφηγούνται μικρές ιστορίες από κάθε γωνιά της χώρας μας και γίνονται το επίκεντρο σε ένα τραπέζι γύρω από το οποίο μαζεύονται οικογένειες, ζευγάρια, φίλοι και παρέες για να περάσουν καλά και να δημιουργήσουν νέες καλοκαιρινές αναμνήσεις με τα πόδια τους θαμμένα στη ζεστή άμμο, με το ηλιοβασίλεμα να γίνεται το ιδανικό φόντο στο τέλος μίας ακόμη ημέρας. 

Εστιατόριο APLÓ στον Αστέρα Βουλιαγμένης 8

Τόσο το lunch όσο και το dinner menu του "APLÓ" μοιράζονται την ίδια βασική αρχή: Αληθινές γεύσεις για αληθινούς ανθρώπους. Οι μεζέδες και οι σαλάτες μπαίνουν "στη μέση" και αποτελούν την καλύτερη εισαγωγή για τα ολόφρεσκα ωμά, τις εμπνευσμένες συνταγές με ζυμαρικά, αλλά και τα λαχταριστά κυρίως που βασίζονται στα πιο φρέσκα και ποιοτικά υλικά της ελληνικής γης και θάλασσας. 

Εστιατόριο APLÓ στον Αστέρα Βουλιαγμένης 1

Εστιατόριο APLÓ στον Αστέρα Βουλιαγμένης 7

Έτσι, η Ψιλοκομμένη Μελιτζάνα στον Ξυλόφουρνο και η Φάβα Σαντορίνης με Παρθένο Κρητικό Ελαιόλαδο, τα Κεφτεδάκια της Μαμάς και οι Γαρίδες σε Φύλλο Κανταΐφι συναντούν τα πιο φρέσκα θαλασσινά Σε Στυλ Ceviche, αλλά και την Παραδοσιακή Αστακομακαρονάδα και το Φιλέτο Λαβράκι Φρικασέ με ελληνικά άγρια χόρτα και μυρωδικά, ενώ το Φιλέτο Black Angus με πουρέ αγκινάρας Τήνου και σάλτσα αστακού και μαυροδάφνης κοντράρεται ευθέως με τα Μπιφτέκια από Ελληνικό Βουβαλίσιο Κρέας με πατάτες Νάξου ή καπνιστό πουρέ καρότου με τραγανό απάκι. Φυσικά ιδιαίτερη θέση κατέχουν και στα δύο μενού οι Vegan επιλογές, όπως τα Linguine Pomodoro με φρέσκα τοματάκια Σαντορίνης ή το Ριζότο άγριων μανιταριών με pecan nuts. 

Στον επίλογο καταφθάνουν γλυκές προτάσεις με άκρως νοσταλγική διάθεση, όπως η Σεράνο, ο παραδοσιακός Μπακλαβάς, το αυθεντικό Εκμέκ Κανταΐφι, αλλά και μία πλούσια ποικιλία σε παγωτά και sorbet με την υπογραφή της Kayak. 

Εστιατόριο APLÓ στον Αστέρα Βουλιαγμένης 4

Εστιατόριο APLÓ στον Αστέρα Βουλιαγμένης 3

Φυσικά, μία πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών, με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και εμπνευσμένων cocktails έρχεται να συμπληρώσει το γευστικό παζλ με τον καλύτερο τρόπο. 


Info

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
τηλ. 210 8901571
Lunch Menu: 13.00 - 18.30
Dinner Menu: 19.30 - 00.00
astir.gr
FB: APLÓ Restaurant - Astir Beach
IG: @aploastir

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.