"Αστέρας Βουλιαγμένης"

Καλοκαιρινή σαγήνη στην αθηναϊκή Ριβιέρα.

Αστέρας Βουλιαγμένης

Καταγάλανα νερά, χρυσαφένια άμμος και αφράτα sunbeds – δεν χρειάζονται και πολλά περισσότερα για να πλέξει κανείς την ιδανική καλοκαιρινή συνθήκη. Όταν όμως την εικόνα αυτή συμπληρώνουν κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική, απαράμιλλες υπηρεσίες και πρωτοκλασάτες dining επιλογές στον "Αστέρα Βουλιαγμένης", τότε μιλάμε για μια απόλυτη seaside εμπειρία από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Η ημέρα ξεκινά με τον λαμπερό ήλιο του αθηναϊκού beachside να βάφει στο χρυσάφι του την αφράτη αμμουδιά του "Astir Beach" που, έχοντας επιβραβευτεί για 23η χρονιά με Γαλάζια Σημαία, παραμένει ο απόλυτος προορισμός της Αθήνας για κορυφαία seaside χαλάρωση, απόλαυση και πολυτέλεια. Τα καταγάλανα νερά και η ξανθιά ακτή γίνονται ιδανικό σκηνικό αποσυμπίεσης. Εκεί, το Assai Seaside Spa ξεδιπλώνει αναζωογονητικές εμπειρίες ευεξίας και ομορφιάς πάνω στο κύμα, τα premium εμπορικά καταστήματα είναι τα ραντεβού μας για summer shopping, ενώ το Αstir Ski Club μας περιμένει για σπορ και μαθήματα θαλάσσιου σκι. Για τους λάτρεις του ναργιλέ ενδείκνυνται τα luxury experience services του Νara Nara Shisha, ενώ η ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι ιδανική για να απολαύσουμε τη μαγεία της παραλίας με υπογραφή Βασίλη Τσιλιχρήστου στο "Privilege Beach House", με ένα μοναδικό seaside dinner με μεσογειακές επιρροές.

Για casual απολαύσεις, η "Τaverna 37" αποτελεί την τέλεια επιλογή για lunch και dinner με αυθεντικό ελληνικό χρώμα και φρέσκες γεύσεις θάλασσας ιδανικές για ούζο ή επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ σε τέμπο ιταλιάνικο, το "Mercato" προσφέρει τη ζωντάνια μιας πολυτελούς τρατορίας, με αυθεντικά ιταλικά πιάτα και κοκτέιλ από τη Spritzeria. Για έξτρα δόσεις εξωτισμού, η κουζίνα της Λατινικής Αμερικής αποκαλύπτεται στο δροσερό περιβάλλον του "Helios", όπου το raw bar μας εφοδιάζει με ολόφρεσκα ceviche και tiraditos, ευρηματικά tacos φέρνουν εντάσεις στο τραπέζι μας, ενώ μοναδικές κοπές κρεάτων δίνουν πάσα σε αυθεντικά churros.

Αστέρας Βουλιαγμένης - Beefbar Athens
"Beefbar Athens"

Λίγο πιο πέρα, ο λαμπερός ήλιος και το απέραντο γαλάζιο του Αστέρα Βουλιαγμένης δίνουν νέα πνοή στην εμβληματική βεράντα του "Matsuhisa Athens", που συστήνει την κορυφαία Japanese κουζίνα του διάσημου Nobu, με φημισμένα πιάτα που αποσπούν τον Χρυσό Σκούφο σταθερά κάθε χρόνο από το 2009, να φέρουν την υπογραφή του executive chef Τόνυ Βρατσάνου και του head chef της ζεστής κουζίνας, Θωμά Κουράκου.

Σαγήνη σερβίρει για πρώτο πιάτο και το "Pelagos", το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace Hotel", στην αριστοκρατική βεράντα του οποίου ο σεφ Luca Piscazzi ξεδιπλώνει μια γαστρονομική εμπειρία που μένει αξέχαστη. Εμπνευσμένος από τις γαστρονομικές παραδόσεις της Τήνου, της Καλύμνου και της Λέσβου, συνθέτει μια γευστική συμφωνία σπουδαίας φινέτσας και ευρηματικότητας στο νέο καλοκαιρινό menu dégustation Pelagos on Tour, ενώ τα φρέσκα εποχικά προϊόντα της Μεσογείου θέτουν τις βάσεις για τα διαμάντια υψηλής μαγειρικής τεχνικής που αποτελούν το à la carte μενού του εστιατορίου.

Σημείο αναφοράς στον καρνιβορικό κοσμοπολιτισμό της Αθήνας παραμένει φυσικά το "Beefbar Athens". Με οδηγό τον σεφ Παναγιώτη Ρέτζη, το εμβληματικό αυτό σημείο συνάντησης των foodies μας παρασέρνει σε ένα γευστικό ταξίδι όπου all time classics, όπως το beef ribeye ham, το signature carpaccio και το tartare & tartine, συναντούν το KFC (Kobe beef tallow fried chicken), τα quesadillas από braised Wagyu και το calamari crunch, ενώ το leaf menu είναι αφιερωμένο σε όσους επιθυμούν ανάλαφρες meat free επιλογές. Η δε βεράντα του "Beefbar Athens" με την ασυναγώνιστη θέα στον Σαρωνικό μετατρέπεται στο πιο ειδυλλιακό σημείο του φετινού καλοκαιριού για signature cocktails και premium spirits.

Αυτό το καλοκαίρι, οι γεύσεις, η μουσική και το ονειρικό ηλιοβασίλεμα της αθηναϊκής Ριβιέρας δημιουργούν μια αξέχαστη εμπειρία χαλάρωσης και πολυτέλειας, σε μια ολοκληρωμένη πρόταση που φροντίζει οι μέρες κι οι βραδιές του καλοκαιριού μας να συνθέτουν μια αξέχαστη εμπειρία: την εμπειρία του Αστέρα Βουλιαγμένης. 
Ας τη ζήσουμε!

Tip: Tο ειδυλλιακό "Umi Bar" με τη μαγική θέα παραμένει ένα από τα must-visit του Αστέρα Βουλιαγμένης. Στο πρώτο bar διεθνώς με την υπογραφή του Matsuhisa, όπου signature cocktails, premium spirits, finger food ιαπωνικών αποχρώσεων και ωραία μουσική συνδυάζονται αρμονικά με το σαγηνευτικό setting.

Tip: Η ηλεκτρονική προκράτηση θέσης και η πρωτοποριακή fast track είσοδος της "Astir Beach" μας απαλλάσουν από οποιοδήποτε άγχος , αφού αρκούν μόνο μερικά clicks εδώ, ώστε να εξασφαλίσουμε την άνετη άφιξή μας στο ειδυλλιακό spot.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Astir Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Beefbar Athens

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα