Μια "Ελιά" φύτρωσε στη Μαβίλη

Η ελιά εμπνέει το νέο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που πρόσφατα «ρίζωσε» στη Μαβίλη.

Ελιά στη Μαβίλη

Η πρόσφατη άφιξη στη Μαβίλη είναι ένα κομψό εστιατόριο, με μοντέρνα γαστρονομική προσέγγιση, ελληνικό πρόσημο και όνομα εμπνευσμένο από το ιερό δέντρο της Ελλάδας. Σε έναν χώρο φωτεινό, άνετο και μίνιμαλ, με λεπτομέρειες στα χρώματα της ελιάς, ο σεφ Γιώργος Χρονόπουλος προτείνει κλασικά πιάτα ελληνικής κουζίνας αποτυπωμένα με σύγχρονη ματιά.

Στο σύντομο αλλά περιεκτικό μενού εντοπίζουμε προτάσεις όπως καλαμάρι σχάρας με ταραμά και χόρτα, λουκουμάδες τυριών με μαρμελάδα ντομάτας και χταπόδι σχάρας στιφάδο στα ορεκτικά, τα οποία δίνουν πάσα σε κυρίως με εξίσου γνώριμο γευστικό υπόβαθρο όπως γιουβετσάκι θαλασσινών, κουσκούς με κρέμα λαχανικών και ξινομυζήθρα, πετούρα με μοσχαρίσια ουρά και παλαιωμένη γραβιέρα και κοκοράκι με μπάμιες. Θα κλείσετε το γεύμα σας με κορμό σοκολάτας με τζελ πάσιον φρουτ, χαλβά σιμογδαλένιο με κρέμα ταχίνι, κιουνεφέ ή πολίτικο εκμέκ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ελιά στη Μαβίλη

Δημ. Σούτσου 8 & Τιμολέοντος Βάσσου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tο καφέ-ουζερί Σπυρίδης είναι ένα μικρό διαμαντάκι της Πεύκης

Μακριά από τα μοδάτα "γαστροκαφενεία", το καφέ-ουζερί Σπυρίδη εξελίχθηκε στο ελληνικό ταβερνάκι που νοσταλγήσαμε σε χώρο και κουζίνα, και ίσως δείχνει μια νέα, καλοδεχούμενη τάση στα μέτρα της εποχής

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
15/10/2026

+2Η

Στην ταράτσα του ξενοδοχείου "ERGON Bakehouse Athens", το +2Η αφήνει στην άκρη τις ζύμες του προηγούμενου μενού και στρέφει τη γαστρονομική πυξίδα του προς τη Μέση Ανατολή, συγκεντρώνοντας λεβαντίνικες και ανατολικομεσογειακές σπεσιαλιτέ με προσεγμένη πρώτη ύλη και casual ατμόσφαιρα.

Χρησιμοποιείς το μαχαίρι σου λάθος! Μάθε γιατί!

Οι άνθρωποι πίσω από το The Sharp Cook δεν πουλάνε απλώς μαχαίρια, έχουν χτίσει ένα σωστό οικοσύστημα γύρω τους.

Το 'Κατσιπόδι' είναι η νέα κρεατοταβέρνα της Δάφνης

Στον χώρο που συναντούσες μέχρι πρότινος το 'Jerar', μόλις έφτασε μια πρόταση που βαπτίζεται από την παλιά ονομασία της Δάφνης και σερβίρει καρνιβορική οικειότητα από την ψησταριά.

Asados

Σε μια ανυπόταχτη γωνιά του Ψυρρή, το λατινοαμερικανικό εστιατόριο του "Dos Gardenias", με ανοιχτή κουζίνα και ζωντανές φωτιές, φέρνει μαστόρικη τεχνική και αληθινό μαγείρεμα στα ξύλινα τραπέζια του, προτείνοντας την αυθεντικότητα ως αντίδοτο στον εύκολο εξευγενισμό της γειτονιάς.

Τα μαγειρεία της Αθήνας πάντα έφτιαχναν φαγάκι για τον κόσμο

Παλιά και νέα μαγειρεία ('οινό' και μη) στην πόλη, που ανακατεύουν πάντοτε κάτι νόστιμο στις κατσαρόλες τους.

Το Sunday Brunch επιστρέφει στο Ora by Ettore Botrini

Η κυριακάτικη συνήθεια του One&Only Aesthesis επιστρέφει με μεσογειακές γεύσεις, θέα στη θάλασσα και μια γλυκιά συνεργασία με τον ιστορικό οίκο Sacher.