Μια "Ελιά" φύτρωσε στη Μαβίλη

Η ελιά εμπνέει το νέο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που πρόσφατα «ρίζωσε» στη Μαβίλη.

Ελιά στη Μαβίλη

Η πρόσφατη άφιξη στη Μαβίλη είναι ένα κομψό εστιατόριο, με μοντέρνα γαστρονομική προσέγγιση, ελληνικό πρόσημο και όνομα εμπνευσμένο από το ιερό δέντρο της Ελλάδας. Σε έναν χώρο φωτεινό, άνετο και μίνιμαλ, με λεπτομέρειες στα χρώματα της ελιάς, ο σεφ Γιώργος Χρονόπουλος προτείνει κλασικά πιάτα ελληνικής κουζίνας αποτυπωμένα με σύγχρονη ματιά.

Στο σύντομο αλλά περιεκτικό μενού εντοπίζουμε προτάσεις όπως καλαμάρι σχάρας με ταραμά και χόρτα, λουκουμάδες τυριών με μαρμελάδα ντομάτας και χταπόδι σχάρας στιφάδο στα ορεκτικά, τα οποία δίνουν πάσα σε κυρίως με εξίσου γνώριμο γευστικό υπόβαθρο όπως γιουβετσάκι θαλασσινών, κουσκούς με κρέμα λαχανικών και ξινομυζήθρα, πετούρα με μοσχαρίσια ουρά και παλαιωμένη γραβιέρα και κοκοράκι με μπάμιες. Θα κλείσετε το γεύμα σας με κορμό σοκολάτας με τζελ πάσιον φρουτ, χαλβά σιμογδαλένιο με κρέμα ταχίνι, κιουνεφέ ή πολίτικο εκμέκ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ελιά στη Μαβίλη

Δημ. Σούτσου 8 & Τιμολέοντος Βάσσου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.