Μια "Ελιά" φύτρωσε στη Μαβίλη

Η ελιά εμπνέει το νέο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που πρόσφατα «ρίζωσε» στη Μαβίλη.

Ελιά στη Μαβίλη

Η πρόσφατη άφιξη στη Μαβίλη είναι ένα κομψό εστιατόριο, με μοντέρνα γαστρονομική προσέγγιση, ελληνικό πρόσημο και όνομα εμπνευσμένο από το ιερό δέντρο της Ελλάδας. Σε έναν χώρο φωτεινό, άνετο και μίνιμαλ, με λεπτομέρειες στα χρώματα της ελιάς, ο σεφ Γιώργος Χρονόπουλος προτείνει κλασικά πιάτα ελληνικής κουζίνας αποτυπωμένα με σύγχρονη ματιά.

Στο σύντομο αλλά περιεκτικό μενού εντοπίζουμε προτάσεις όπως καλαμάρι σχάρας με ταραμά και χόρτα, λουκουμάδες τυριών με μαρμελάδα ντομάτας και χταπόδι σχάρας στιφάδο στα ορεκτικά, τα οποία δίνουν πάσα σε κυρίως με εξίσου γνώριμο γευστικό υπόβαθρο όπως γιουβετσάκι θαλασσινών, κουσκούς με κρέμα λαχανικών και ξινομυζήθρα, πετούρα με μοσχαρίσια ουρά και παλαιωμένη γραβιέρα και κοκοράκι με μπάμιες. Θα κλείσετε το γεύμα σας με κορμό σοκολάτας με τζελ πάσιον φρουτ, χαλβά σιμογδαλένιο με κρέμα ταχίνι, κιουνεφέ ή πολίτικο εκμέκ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ελιά στη Μαβίλη

Δημ. Σούτσου 8 & Τιμολέοντος Βάσσου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα ελληνικά εστιατόρια της La Liste Mediterranean 2023

7 εκπρόσωποι της εστιατορικής σκηνής της χώρας βραβεύτηκαν στον έγκριτο θεσμό και σε μία νέα κατηγορία που κάνει focus στη Μεσόγειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
31/03/2023

Οι σεφ μίλησαν: Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας

Γιορτάζοντας φέτος τα 30 τους χρόνια, οι Χρυσοί Σκούφοι δίνουν το λόγο στους κορυφαίους σεφ της Ελλάδας, καλώντας τους να αναδείξουν τους συναδέλφους τους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην εστιατορική πραγματικότητα της χώρας. Με τον Έκτορα Μποτρίνι στην πρώτη θέση και τους Σωτήρη Ευαγγέλου και Αθηναγόρα Κωστάκο να συμπληρώνουν τη χρυσή τριάδα της μεγάλης ψηφοφορίας, ιδού το top 10 των πιο επιδραστικών σεφ της χώρας!

Άννη Ηλιοπούλου, πώς άντεξαν για 30 χρόνια οι Χρυσοί Σκούφοι;

Η εμπνεύστρια και επικεφαλής των Χρυσών Σκούφων Άννη Ηλιοπούλου μάς θυμίζει πώς γεννήθηκε, πώς εδραιώθηκε και πώς εξελίχθηκε ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός, που εδώ και 30 χρόνια οδηγεί την εστιατορική σκηνή της Ελλάδας σε διαρκή αναβάθμιση, ωθώντας τη συνεχώς προς νέες κορυφές.

NiDo

Ολοκαίνουργιο γαστρονομικό μπαρ, που καινοτομεί στην προσέγγιση της fusion κοσμοπολίτικης κουζίνας του σερβίροντας μικρά πιάτα. Έχει ρυθμό, τρυφερότητα και σκληράδα, ό,τι πρέπει και για after office χαλάρωση και για μενού γευσιγνωσίας.

Το "Dolli’s" είναι το πιο πρόσφατο γαστρονομικό must

Ασυναγώνιστη θέα, προσεγμένη κουζίνα με δημοφιλή hit, κομψό σκηνικό, το εστιατόριο στο roof του "The Dolli at Acropolis" είναι "πρέπει" εμπειρία.

Ο Γιάννης Παρίκος ταξιδεύει την ελληνική κουζίνα στο Λος Αντζελες

Με πλειάδα ελληνικών γεύσεων στις αποσκευές του ο σεφ ταξιδεύει στην πόλη των Αγγέλων.

La Liste Mediterranean: Άφιξη της Χρονιάς το "Pharaoh"

Μία σημαντική διάκριση για το αθηναϊκό wine restaurant από τον έγκριτο θεσμό.