Σε ποια νέα εστιατόρια και μπαρ, τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Οι αφίξεις των τελευταίων μηνών που τοποθετούν έξτρα ενδιαφέρον στα πιάτα και τα ποτήρια μας.

Νέα εστιατόρια και μπαρ στην Αθήνα την άνοιξη του 2023

Σχεδόν αθόρυβα, η εστιατορική σκηνή της πόλης όσο και εκείνη των μπαρ έχει εμπλουτιστεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, με μέρη που εμφανίστηκαν όχι απλά για να εμφανιστούν αλλά και επειδή έχουν κάτι να πουν. Νέα εστιατόρια και νέα μπαρ στην Αθήνα, που αξίζουν την προσοχή σου.

Τα νέα εστιατόρια στην Αθήνα

"NiDo" 

To "NiDo" ήταν ένα project που τριγυρνούσε για πολύ καιρό στο μυαλό του Νίκου Θωμά. Mαζί με την Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου, τον Τριαντάφυλλο Λούζη, τον Γιώργο Γασπαρινάτο και με τη βοήθεια της υπόλοιπης ομάδας του "Simul" έκαναν πραγματικότητα τη 'φωλιά' (όπως μεταφράζεται από τα ισπανικά το όνομα του μαγαζιού) γεύσης που είχαν οραματιστεί και άνοιξε στα μέσα Φεβρουαρίου τις πόρτες της στο Κολωνάκι, την οδό Λεβέντη και τον χώρο που κάποτε φιλοξενούσε το "Izakaya".

NiDo Κολωνάκι_Ο Νίκος Θωμάς και ο Βαγγέλης Μπαλτζάκης

Στην ουσία πρόκειται για ένα υβριδικό μαγαζί με αναλογία f&b στο 50%-50%, που ποντάρει πολύ στα μικρά πιάτα (μεζέδες, tapas ή bites, πες τα όπως θέλεις). Η κάρτα των ποτών, όπως και εκείνη των κρασιών φέρει την επιμέλεια του Τριαντάφυλλου Λούζη, που έχει δώσει έξοχα δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια στο "Simul". Στην open κουζίνα, ο Νίκος Θωμάς κάνει τακτικές εμφανίσεις εβδομαδιαίως αλλά εντός αυτής βρίσκεται πάντοτε ο επί χρόνια υπολοχαγός του Μάνου Σαρρή στο "Simul", Βαγγέλης Μπαλτζάκης.

"Tanpopo"

Μόλις λίγες εβδομάδες ζωής μετρά το "Tanpopo", στο κέντρο της Αθήνας και τα πέριξ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων. Το νέο project του Σωτήρη Κοντιζά λειτουργεί ουσιαστικά σαν μία feelgood καντίνα που σερβίρει τίμιο ράμεν (εδώ θα βρεις μεταξύ άλλων shoyu, tori paitan, mazemen) αλλά και δύο εκδοχές gyoza (με χοιρινό και μανιτάρια), katsukare και karaage, ακριβώς μπροστά από την κουζίνα του.

Το εστιατόριο Tanpopo στο κέντρο της Αθήνας

Ξέρω, έχεις άγνωστες λέξεις παραπάνω αλλά το μενού του "Tanpopo" στα εξηγεί όλα όμορφα και ωραία. Plus πόντοι στα πολύ νόστιμα ποτά του Τάσου Κοράκη, που κάνει πολύ καλή δουλειά στο μπαρ, συνεχίζοντας την αντίστοιχη της περασμένης καλοκαιρινής σεζόν στο εστιατόριο "Bostani", στο ξενοδοχείο "Verina Astra" της Σίφνου.

"Monk’s Beard"

Monk’s Beard
© Δημήτρης Αντωνόπουλος

Σε έναν μίνιμαλ χώρο, με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και το μάρμαρο και μέσα από την open kitchen του, ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης διευρύνει τους γευστικούς του ορίζοντες, μαγειρεύοντας ως επί το πλείστον με ξύλα και φωτιά. Στο επίκεντρο της ανοιχτής κουζίνας του με τον πάγκο από πράσινο μάρμαρο Τήνου, ο ξυλόφουρνος που καίει ξύλο ελιάς και η parilla κάρβουνο. Το μενού εστιάζει στα λαχανικά και το κρέας.

"Upon"

Στο ανοιχτόκαρδο all day bistrot του Παλαιού Φαλήρου, ο Γρηγόρης Κίκης αντιμετωπίζει το comfort φαγητό με ποιοτική και ολίγον δημιουργική διάθεση. Ο 27χρονος μάγειρας και συνιδιοκτήτης του "Hervé" παρουσιάζει -με τη βοήθεια του Θοδωρή Καράι, που προέρχεται από τις κουζίνες του "Herve"- άνετη κουζίνα με άποψη που κάνει χώρο και για ορισμένα πιο fine στοιχεία, και ανανεώνει το σκηνικό στη γειτονιά όπου μεγάλωσε μαζί με τους φίλους του και συνιδιοκτήτες του "Upon", Δημήτρη Δήμητσα, Νίκο και Ηλία Μαυρέλη. 

"Prac•sitele"

"Veni, Vidi, Amavi" (ή ελληνιστί 'Ήρθες, είδες, αγάπησες') σε "προειδοποιεί" η επιγραφή της εξωτερικής πινακίδας στο all day bar restaurant, στη γωνία της Πραξιτέλους ακριβώς πριν την πλατεία Καρύτση. Και πράγματι, το "Prac•sitele" είναι όμορφο, μαγνητίζει με την upscale διακόσμησή του που λειτουργεί ορθά, παράλληλα με το γενικότερα χαλαρό περιβάλλον.

Οι πολύ δραστήριοι τους τελευταίους μήνες Ηλίας Ανθίδης και Σπύρος Κερκύρας επέλεξαν τον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου "Belle Epoque Suites" για να παρουσιάσουν το νέο τους 'παιδί', που έκανε ντεμπούτο στα μέσα Ιανουαρίου. Σε μία κουζίνα με ξεκάθαρο ιταλικό πρόσημο, ο σεφ Βασίλης Παύλος (που γνωρίζουμε από το "42"), παρουσιάζει ένα μενού που κάνει focus στην πίτσα (και την pinsa) και την pasta, δίχως όμως να περιορίζεται εκεί. 

"Choo-Lee"

Ο Μπεν Προβής επιστρέφει στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας με το δικό του εστιατόριο, με το "Choo-Lee" να εμφανίζεται στο Γκάζι στα τέλη του περασμένου χρόνου. Ο Ελληνοταϊλανδός σεφ και συγγραφέας (που γνωρίζουμε από το "Tamarind" και το "Petasos Beach Resort & Spa" της Μυκόνου) παρουσιάζει μία πολυασιατική κουζίνα, που εκτείνεται γευστικά από την Ιαπωνία έως την Ινδοκίνα.

Εστιατόριο Choo-Lee στο Γκάζι 4

Στο sushi-bar θα συναντήσει κανείς μία εκμοντερνισμένη εκδοχή των maki αλλά και shiokara, που ουσιαστικά αποτελεί τον πρόγονο του σεβίτσε, ενώ στο ζεστό section της κουζίνας πρωταγωνιστούν τα wok, η τεμπούρα και η ρομπάτα.

"Margherita Pizza Artigianale"

Η αυθεντική ναπολιτάνικη πιτσαρία των βορείων προαστίων σε υποδέχεται πια σε ένα νέο χώρο με δυνατές συνεργασίες από την πατρίδα της pizza. Το ζυμαρένιο σουξέ των ΒΠ, μετά από 9 χρόνια στο αρχικό, μικρό της στέκι της λεωφόρου Κηφισίας, μεταφέρθηκε σε έναν ολοκαίνουριο και πολυπρόσωπο χώρο, με λίγα εσωτερικά τραπέζια που έρχονται σε άμεση επαφή με τον resident pizzaiolo Dario Vicari και θέα τον ξυλόφουρνο, ένα cosy σαλoνάκι με ανοιγόμενη τζαμαρία καθώς και πολυάριθμα stools στην εσωτερική αυλή.

Εδώ, όμως, δε μιλάμε μόνο για πίτσα, αλλά για ένα πλήρες μενού, πάντα στη φιλοσοφία του brand: αυθεντική ναπολιτάνικη pizza, antipasti και pasta με ιταλικές πρώτες ύλες ποιότητας σε συνδυασμό με αντίστοιχου βεληνεκούς ελληνικές, σ΄ ένα επιτυχημένο πάντρεμα που φέρνει κοντά τις δυο χώρες.

"Mezze Athens"

Ο Όμιλος Καστελόριζο, μετά τη Γλυφάδα, αποφάσισε να φέρει και στο κέντρο της πόλης του στεριανούς και θαλασσινούς μεζέδες του "Mezze", δημιουργώντας ένα μεζεδοπωλείο που παντρεύει το μοντέρνο με την παράδοση, στον ιστορικά πιο κοσμοπολίτικο δρόμο της πόλης. Έτσι, στην καρδιά της Αθήνας και την οδό Μητροπόλεως, βρίσκει κανείς πια το "Mezze Athens".

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 3

Ο executive σεφ Βασίλης Καφαλούκος εμπνέεται από την ελληνική παράδοση και φιλοξενία και μέσα από τα πιάτα του, συστήνει ξανά παραδοσιακές γεύσεις και τον "μεζέ", με το δικό του μοναδικό και σύγχρονο τρόπο. Οι φημισμένες σούβλες με κοτόπουλο ή μοσχαράκι γάλακτος για τους καλοφαγάδες, τα πεντανόστιμα ορεκτικά, και μαγειρευτά όπως οι ρουστίκ χυλοπίτες ντομάτας με μοσχαράκι κοκκινιστό, σπετζερικό, πεκορίνο και λάδι τρούφας, η μεγάλη ποικιλία από φρέσκα θαλασσινά όπως το καβούρι-παϊδάκι, τον γύρο τόνου και το μαρινάτο φαγκρί για τους λάτρεις της Μεσογείου αλλά και πρωτότυπα πιάτα από την ελληνική εκδοχή της σεβιτσερία είναι προτάσεις που τραβούν το ενδιαφέρον. 

"Sole Giaguaro"

Ο Giovanni Scaraggi επεκτείνει τη γαστρονομική του δράση από το χωριό Λαχανιά της Ρόδου και στα Άνω Πετράλωνα με ένα ακόμη "Sole Giaguaro". Σε ένα κομψό, οικείο και ταυτόχρονα designάτο εσωτερικό, με open kitchen, ξύλινο ύφος, σκούρους τόνους και στιλάτα φωτιστικά, θα δοκιμάσεις κουζίνα που πατά στην εποχικότητα και στο mix n' match της μαγειρικής κοσμοθεωρίας του σεφ.

Sole Giaguaro
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στη βάση της μαγειρικής του Giovanni Scaraggi βρίσκεται πάντοτε η ιταλική γαστρονομική κουλτούρα αλλά ενσωματώνονται στοιχεία από κάθε εμπειρία, ταξίδι και εικόνα που είχε, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

"Acan"

Εστιατόριο Acan Μοσχάτο 7

Φρέσκο εστιατόριο που άνοιξε πριν λίγο καιρό στο Μοσχάτο και είναι αφιερωμένο στις λατινοαμερικάνικες γεύσεις. Σε μία σάλα με γήινη αισθητική και essence ζούγκλας, με minimal boho διάθεση, ο σεφ Δημήτρης Γεωργιάδης είναι εκείνος που υπογράφει ένα fusion μενού, με επιρροές από  το Περού, την Αργεντινή, τη Βραζιλία και το Μεξικό, με ιδιαίτερη έμφαση στα αργεντίνικα κρέατα (με 7 κοπές). Empanadas, ceviche, tacos, tempura, chilli con carne, guacamole και λοιπά εδέσματα δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν όπως επίσης και το απαραίτητο γλυκό section που υπογράφει η Σαρλότ Χατζηδημητρίου.

"Ananias Rotisserie"

Το εν λόγω εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του κατά το τελευταίο δεκαήμερο του περασμένου Δεκεμβρίου και υπηρετεί το concept της (καλής) κρεατοφαγίας σε ένα σκουρόχρωμο industrial-chic περιβάλλον και άσους στο μανίκι τη γαλλική rotisserie και (συμπληρωματικά) την αργεντίνικη parilla, που έχουν άλλωστε και περίοπτη θέση στα χωροταξικά δεδομένα του μαγαζιού.

Ananias
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο συγκεκριμένο πόνημα, η Έφη Σταματιάδου είναι εκείνη που έχει το ρόλο της επικεφαλής στην κουζίνα, με τον Ηλία Σκουλά -στον οποίο ανήκει η γενικότερη επιμέλεια- να βρίσκεται επίσης εδώ αρκετές ημέρες της εβδομάδας. Το elegant και ταυτόχρονα όσο ρουστίκ χρειάζεται λουκάνικο, η δροσιστικά απολαυστική σαλάτα Ερμιτάζ με σπιτική μαγιονέζα και άψογες πίκλες, ο μερακλίδικος καβουρμάς από πρόβατο και η α λα Bondiola ταλιάτα από ιβηρικό χοιρινό στην παρίγια, μαζί με τα hits της σούβλας (brined πουλέ ροτί, σιτσιλιάνικη πορκέτα κ.α.) κάνουν τη διαφορά.

"Boonga Boonga"

Αρκεί και μόνο το όνομά του για να τραβήξει την προσοχή, καθώς το νέο -άνοιξε στις 8 Φεβρουαρίου- bar restaurant στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου είναι αν μη τι άλλο ιντριγκαδόρικο.

Το Boonga Boonga στο Παλαιό Φάληρο 1

Σε έναν χώρο με μπόλικο εξωτισμό και αρκετά σέξι χαρακτηριστικά, σερβίρει πιάτα με πολυνησιακή γευστική κατεύθυνση και ιδιαίτερο focus στην Ταϊλάνδη, με την επιμέλεια της κουζίνας να ανήκει στον Νίκο Καραγιάννη ("Amaya Itameshi"). Κάτι αντίστοιχο κάνει και το μπαρ, με τον Γιώργο Καψιώχα να παρουσιάζει αντίστοιχης λογικής και φιλοσοφίας cocktails. 

"Enkelt"

"Eatery. Drinkery. No worry'. Το motto που συνοδεύει το λογότυπο του "Enkelt" περιορίζεται σε 4 μόλις λέξεις αλλά είναι κάτι περισσότερο από επαρκές για να περιγράψει τη γενικότερη φιλοσοφία του νέου urban all day μπιστρό, που άνοιξε στις αρχές Φεβρουαρίου, στο Χαλάνδρι. Οι Λέλος Γεωργόπουλος, Θάνος Τσουνάκας και Μανώλης Λυκιαρδόπουλος είναι γνωστοί για πολλά από τα πιο επιτυχημένα projects της Αθήνας (αλλά και σε μερικά λίγο πιο μακριά από αυτήν). 

Διαβάστε Επίσης

Τώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Γιώργο Τσουροπλή (του μεξικάνικου σουξέ "Chilangos", στον Χολαργό) και τον Λευτέρη Χριστοφιλογιάννη (του "Husky", στην Αράχωβα), δημιουργώντας ένα χαλαρό, φιλόξενο και προσεγμένο μέρος που προσαρμόζει τη σκανδιναβική κουλτούρα σε κάθε έκφανσή του. Ο σεφ Πάνος Τσίκας έχει την επιμέλεια των όσων βγαίνουν από την open kitchen του "Enkelt", εκεί όπου καθημερινά θα συναντά κανείς τον έτερο σεφ, Παύλο Κωτσάκο ("Odori" και "Τζετ" στο Κουφονήσι). 

Enkelt 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η βασική κατεύθυνση θα χαρακτηριζόταν σαν ένα fusion της σκανδιναβικής κουζίνας -πρωταγωνιστούν nordic συνήθειες όπως οι πίκλες, τα καπνίσματα και η χρήση πολλών λαχανικών σε διάφορες μορφές και υφές- με πιο οικεία προς τις συνήθειές μας στοιχεία. Η μπάρα κάνει focus στα κλασικά ποτά, με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο να έχει διαμορφώσει την κάρτα των cocktails. Ακολουθείται η λογική των twisted classics, στα οποία έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά από τα δομικά στοιχεία και, προφανώς, υπάρχει από πίσω μπόλικο μαγείρεμα και προσοχή στη λεπτομέρεια. 

Ένας φρέσκος φούρνος

"Monokeros"

Γνήσιο ψωμί με προζύμι αργής ωρίμασης και αλεύρια επιλεγμένα και αλεσμένα σε πετρόμυλο σε έναν αυθεντικό συνοικιακό φούρνο. Ο "Monokeros" δεν έχει κάτι που να σε τραβήξει εξωτερικά, εκτός ίσως από το όνομά του, το οποίο, βέβαια, δεν παραπέμπει καθόλου σε φούρνο. Μπαίνοντας, το πράγμα αλλάζει.

Οι μυρωδιές φρεσκοψημένου ψωμιού, τα εμφανώς χειροποίητα καρβέλια στα ράφια και η θέα του ανοικτού εργαστηρίου δείχνουν ότι εδώ γίνεται κάτι σοβαρό. Bonus τα εξαιρετικά προσεγμένα γλυκά, που βασίζονται σε θαυμάσιες πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Στα νέα μπαρ της Αθήνας... 

"Bariéro" 

Οι Μιχάλης Λεβεντογιάννης και Κωνσταντίνος Δανός έφτιαξαν ένα all day aperitivo bar που προσεγγίζει τα πράγματα υπό έναν tailor made ιταλικό μινιμαλισμό και βρίσκει στέγη σε μία πολυκατοικία των 70s, με ιδιαίτερο μωσαϊκό, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, έργα τέχνης και (πολλά) κεριά.

Άποψη του εσωτερικού στο νέο μπαρ Bariéro Athens στο Νέο Κόσμο
© Χριστίνα Κυπαρισσά

Επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, ιταλικά τυριά, delicatessen προϊόντα που συνοδεύουν άψογα τα εμπνευσμένα spritzes του μενού, συνυπάρχουν μαζί ψαγμένες ethnic μουσικές, για ένα σποτ που υπόσχεται να προσφέρει στον επισκέπτη στιγμές ανάλογες των όσων υπόσχονται τα δύο συνθετικά του ονόματός του. 

"The Cranky"

Νέα Μπαρ στην Αθήνα_The Cranky 4

Ένα μπαρ με έντονα χρώματα και urban αίσθηση στα Εξάρχεια. Στην μπάρα του ο Κωνσταντίνος Πίτσας επιμελείται μία λίστα με 12 signature cocktails, συν 3 ακόμη non alcohol προτάσεις, κάποιες από τις οποίες θα δοκιμάσεις ακούγοντας RnB, hip-hop, 90s και γενικότερα χορευτικές μουσικές.

 "Τράγος"

Νέα Μπαρ στην Αθήνα_Ο Τράγος 2

Κατέφθασε λίγες εβδομάδες πριν στου Ψυρρή και συστήνεται ως μοντέρνο καφενείο αλλά στην πραγματικότητα προχωρά αρκετά πιο μακριά από αυτό. Στο ψιλοτάβανο, σέξι εσωτερικό με τα pop στοιχεία και στο θεόρατο καλοβαλμένο μπαρ, θα πιεις από μία λίστα που φέρει την υπογραφή του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου και θα δοκιμάσεις bar food αλλά και πιο στιβαρές 'εστιατορικές' προτάσεις, από τους Μαριλού Φραντζή και Φάνη Παπαθανασίου.

"Feelin' Good"

Το μπαρ Feelin' Good στο Κουκάκι 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο Κουκάκι, τo "Feelin' Good" έκανε την εμφάνισή του στο φινάλε του 2022  και είναι πιθανότατα το πιο πολυσυζητημένο από τα καινούρια μπαρ της πόλης. Οι Αλέξανδρος Δοντάς, Γιώργος Λαμπρινίδης και Νίκος Κώνστας παρουσιάζουν ένα μέρος που ισορροπεί ανάμεσα στο new age αμερικάνικο jazz spot και το upscale dirty street bar, προσαρμοσμένο στην αθηναϊκή πραγματικότητα της μπάρας και έχοντας φιλοδοξία να εξελιχθεί σε ένα γενικότερο γευστικό σημείο.

Διαβάστε Επίσης

Κλασικές και 'Hall of Fame' προτάσεις (από modern classics που εμπνεύστηκαν κάποιοι από τους πιο επιδραστικούς τύπους του industry, στις αρχές του 21ου αιώνα) στα ποτά και σοβαρή επένδυση στο bar food, με τον Έλβι Δημήτρη Ζύμπα να είναι εκείνος που επιμελείται οτιδήποτε βγαίνει από την κουζίνα.

"Paraguay"

Ένα μπαρ-αποτέλεσμα δύο φίλων -των Θωμά Τζοβάρα και Μανώλη Συμεωνίδη- με εξωτικό vibe. Aπό τον περασμένο Δεκέμβριο εξελίσσεται σε ένα σύμπαν διασκέδασης, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει έντονα πάρτι.

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 4

Το τελευταίο αποτυπώνεται και στις μουσικές εδώ, καθώς η γκάμα εκτείνεται από funk και soul ρυθμούς μέχρι disco, RnB ή ακόμη και νοσταλγική ελληνική λαϊκοπόπ που μπορεί να αγγίξει και τα σύνορα του greek trash. Στα της μπάρας, το αγαυένιο There is a reason why Paraguay και το kinky Swingers Party (με ουίσκι, σαντιγί και μπάρα σοκολάτας) είναι μόνο δύο από τις signature επιλογές σε cocktails.

...και στα καινούρια wine bars

"Lost Roots"

Τρεις φίλοι από τον κόσμο του κρασιού ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν τον περασμένο Δεκέμβριο ένα feelgood wine bar, σε μία από τις πιο ιδιαίτερες γειτονιές της Αθήνας. Το "Lost Roots" έχει λοιπόν τις 'ρίζες' του σε μια οινική παρέα που μοιράζεται το ίδιο πάθος για τη γεύση. 

Το νέο wine bar Lost Roots στο Θησείο 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Περισσότερες από 200 ετικέτες τόσο του ελληνικού αμπελώνα όσο και του διεθνή (Παλαιός και Νέος Κόσμος), καθώς και προτάσεις σε κρασιά ήπιας παρέμβασης και natural. Παράλληλα και συμπληρωματικά, υπάρχουν μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες και αποστάγματα. Συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω, έχει δοθεί έμφαση και στο πεδίο του φαγητού, εκεί όπου ο σεφ Νικόλας Παπαθανασίου εμπνέεται από ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις εμπλουτισμένες με επιρροές από κάθε γωνιά του πλανήτη, σε ένα επαρκές μενού το οποίο αλλάζει ανά εποχή και διαθέτει ενδιαφέρουσες vegan και vegetarian προτάσεις.

"Terroirist"

Οι Δημοσθένης και Γιάννης Γεωργίου δεν είναι άγνωστοι στον κόσμο της εστίασης, καθώς έχουν παρουσιάσει ενδιαφέροντα projects στη γειτονιά τους -βλέπε Χαλάνδρι- όπως τα "Penny Lane" και "9Βήτα Home Bar". Αυτή τη φορά, μαζί με το συνεργάτης τους, Δαμιανό Ασημένιο παρουσιάζουν ένα νέο wine bar που ακούει στο όνομα "Terroirist". Άνοιξε τις πόρτες του τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου και στεγάζεται εντός μίας παλιάς μονοκατοικίας από τη δεκαετία του 1960. 

 Η οινολόγος Χρύσα Γιατρά έχει διαμορφώσει μία λίστα με 80 ετικέτες, όπου ο ελληνικός αμπελώνας υπερέχει ανεπαίσθητα, συνυπάρχοντας με κλασικές ευρωπαϊκές επιλογές αλλά προτάσεις του Νέου Κόσμου. Σε ποτήρι θα βρεις περίπου 40 εξ' αυτών, ενώ σταδιακά το οινικό μενού θα εμπλουτίζεται ποσοτικά και ποιοτικά. Στο "Terroirist" όμως έχει δοθεί και πολύ μεγάλη προσοχή στο φαγητό, εκεί όπου ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρια Michelin σεφ Άγγελος Λάντος έχει επιμεληθεί ένα μενού, εξόχως ταιριαστό με το κρασί.

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Sole Giaguaro Athens

Τρώων 66, Άνω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Feelin' Good

Γεωρ. Ολυμπίου 8, Κουκάκι
  • Bars

Prac•sitele

Πραξιτέλους 7, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Ananias Rotisserie

Ηφαίστου 2, Μαρούσι
  • Εστιατόρια

Tanpopo

Αριστείδου 1, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Enkelt

Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Boonga Boonga

Ναϊάδων 2, Παλαιό Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Τράγος

Πλατεία Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή
  • Bars

Mezze Athens

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

NiDo

Λεβέντη 5, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Upon

Δημοκρατίας 33, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Paraguay

Ασκληπιού 18, Πειραιάς
  • Bars

Lost Roots

Ηρακλειδών 30, Θησείο
  • Εστιατόρια

Cranky (The)

Λόντου 4, Εξάρχεια
  • Bars

Terroirist

Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Bariéro

Αντισθένους 9, Νέος Κόσμος
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.