"Τράγος", το επόμενο hit του Ψυρρή;

Ένα ολοκαίνουριο all day spot μας συστήνεται ως μοντέρνο καφενείο και στρέφει τα φώτα στην πλατεία Αγίων Αναργύρων.

Τράγος στου Ψυρρή

Πίσω στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα και στο κέντρο της Αθήνας, η οδός και η πλατεία Αγίων Αναργύρων στου Ψυρρή ήταν στα φόρτε τους. Σταδιακά, μία από τις πιο urban γειτονιές της Αθήνας αποδομήθηκε όσον αφορά το ενδιαφέρον και δομήθηκε ξανά, αρκετές φορές. Στο σήμερα, ίσως παρατηρούμε ένα ενδιαφέρον rebranding στις προτάσεις για καφέ, ποτό και φαγητό στην ευρύτερη περιοχή. Με νέα μέρη να ξεπηδούν. Ένα από αυτά, είναι κι ο "Τράγος".

Ένα μοντέρνο καφενείο που λέγεται "Τράγος"

Ο "Τράγος" αυτοσυστήνεται ως μοντέρνο καφενείο αλλά μάλλον προχωρά αρκετά πιο μακριά από αυτό, αν κρίνουμε από τον 'προχώ' χώρο του και τις πολλά υποσχόμενες υπηρεσίες του τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και σε εκείνο του ποτού. 

Τράγος στου Ψυρρή 1

Ψιλοτάβανο, σέξι εσωτερικό με pop στοιχεία -μεταξύ άλλων μία neon επιγραφή που μας πληροφορεί πως "Παντού καλά είναι..."- ένα θεόρατο καλοβαλμένο μπαρ είναι κάποια από όσα θα βρεις εντός των τειχών, με τα τραπεζάκια στην πλατεία να παίζουν το ρόλο που πρέπει στο εξωτερικό. Το τελευταίο μάλιστα θα φιλοξενεί και το on the go εσωτερικό μπαρ, όταν ο καιρός το επιτρέπει, σε μία πλήρη μεταμόρφωση του open air πεδίου του "Τράγου".

Προφανώς, δεν μπορώ να μην κάνω και μία ειδικά αναφορά στα όσα παίζουν στο υπόγειο, εκεί όπου θα διασχίσεις μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές για τις τουαλέτες που έχουμε δει ποτέ στην Αθήνα, σε κατακόκκινο background και με το οπτικοποιημένο σύμβολο του μαγαζιού φάτσα-φόρα, αμέσως μόλις κατέβεις τα σκαλιά.

Στα προς βρώση, η Μαριλού Φραντζή ("Kiku", "Omnia Mykonos") και ο Φάνης Παπαθανασίου ("Εις το Παυσίλυπον") φέρουν τη γευστική επιμέλεια. Συναντάς λοιπόν μία γεμάτη κάρτα για brunch που τρέχει καθημερινά με προτάσεις σε κρουασάν, αυγά και pancakes αλλά και πίτα/τάρτα ημέρας καθώς και το "κυρίως πιάτο" του μενού, που διαθέτει από εύκολα ακόμη και για φαγητό στο μπαρ εδέσματα μέχρι στιβαρές συνταγές για πιο 'εστιατορικές' καταστάσεις.

> Διάβασε ακόμη: Τρώγοντας στο 'Ekiben Kitchen', χαζεύοντας στο 'Ikigai Μarket'

Στην πρώτη περίπτωση βρίσκει κανείς τα mini burgers με προβατίνα, την ομώνυμη με το κατάστημα pinsa με κατσικίσιο τυρί και τα -κατά την ταπεινή μου άποψη, προσεχώς viral- κεφτεδάκια προβατίνας με μαγιονέζα σκόρδου (αν δεν είναι αυτό φαγητό μοντέρνου καφενείου, τότε ποιο;) ενώ στη δεύτερη επιλογές σαν τα ριγκατόνι παστιτσάδα με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο ραγού.

Τράγος στου Ψυρρή 4

Η λίστα των cocktails φέρει την υπογραφή του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου ("Odori", "Frater & Soror", "Enkelt"), με twisted classics προσαρμοσμένα στο ύφος του "Τράγου". Έτσι, μεταξύ άλλων εδώ θα πιεις Tragos Negroni και Tragos Old Fashioned, Paloma Sage και το ρουμένιο G.O.A.T. Σε περίπτωση που επιθυμείς να διευρύνεις τα χρονικά περιθώρια του Dry January και πιο μακριά από τον πρώτο μήνα του έτους, μάθε πως σερβίρονται και δύο non-alcohol ποτά, το αναζωογονητικό Spritz Zero και το όξινο και ελαφρύ Floreal Free.

Έχει τη φάση του αυτό το μέρος και δείχνει να φτιάχτηκε με προσοχή, σε ένα σημείο που έδειχνα να χρειάζεται ακριβώς κάτι τέτοιο.


Info

Πλατεία Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.