Η "Paraguay" είναι το επόμενο πειραιώτικο hit

Ένα ευχάριστα έντονο μπαρ στα πέριξ του λιμανιού δίνει νέο ενδιαφέρον στις πειραιώτικες νύχτες.

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς

Το καλοκαίρι τώρα, σε κάποια φίνα χώρα/ θα πάμε να γυρίσουμε μαζί/ μακριά σε ξένα μέρη κι ο κόσμος μη σε μέλλει/ ποτέ να μη σου καίγεται καρφί/ Μες στην Παραγουάη, σε φίνο ακρογιάλι/ θα στήσουμε τσαντίρι ζηλευτό/ θα πίνουμε σαμπάνια, πριν πάμε για τα μπάνια/ με μπουζουκάκι έξυπνο τρελό.

Οι στίχοι που εμπνεύστηκε και έγραψε ο Βασίλης Τσιτσάνης εξελίχθηκαν μετά από δεκαετίες σε ένα κομμάτι που πια κατέχει περίοπτη θέση στην Τσιτσανική δημιουργία, παρά τις όποιες γεωγραφικές ανακρίβειες (πχ το κράτος της λατινικής Αμερικής δε διαθέτει φίνο ακρογιάλι, καθώς δε βρέχεται από τη θάλασσα). Η "Παραγουάη" του εμβληματικού Έλληνα μουσουργού ακουμπά περισσότερο σε κάποια φαντασιακή χώρα. Ακριβώς αυτό το στοιχείο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για δύο φίλους (τους Θωμά Τζοβάρα και Μανώλη Συμεωνίδη), ώστε να δημιουργήσουν ένα μπαρ που σταδιακά γίνεται από τα πιο trending στην ευρύτερη περιοχή του μεγάλου λιμανιού και ακούει στο όνομα "Paraguay". 

Πάρτι στην Παραγουάη μέσω Πειραιά

Σε ένα χώρο με φυσικά υλικά, έντονους χρωματισμούς και εξωτικά twists δημιουργήθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο ένα σύμπαν διασκέδασης όπου όλοι βρίσκουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να περνούν καλά, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει έντονα πάρτι. Ή και που προκαλεί τέτοια.

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 3

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 4

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 5

Το τελευταίο αποτυπώνεται και στις μουσικές εδώ, καθώς η γκάμα εκτείνεται από funk και soul ρυθμούς μέχρι disco, RnB ή ακόμη και νοσταλγική ελληνική λαϊκοπόπ που μπορεί να αγγίξει και τα σύνορα του greek trash. Και είναι ΟΚ αυτό, καθώς -όπως είπαμε και πιο πάνω- το θέμα είναι το πάρτι, με το "Paraguay" να αποκτά από ένα σημείο και έπειτα τον χαρακτήρα club. 

> Διάβασε ακόμη: Το "NiDo" έχει ζωηρή τη φωλιά του

Στα της μπάρας, το αγαυένιο There is a reason why Paraguay και το kinky Swingers Party (με ουίσκι, σαντιγί και μπάρα σοκολάτας) είναι μόνο δύο από τις signature επιλογές σε cocktails, με τα ποτά να παίζουν σε αντίστοιχο ύφος - η επιμέλεια ανήκει στον Μανώλη Συμεωνίδη και τον Μάκη Αβραμίδη. 

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 1

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 2

Για όλα τα υπόλοιπα, πιθανότατα αφήνεσαι στο ρυθμό της κάθε βραδιάς εδώ. Όπως δηλαδή θα έπρεπε να συμβαίνει σε οποιοδήποτε χαριτωμένο 'συνονθύλευμα' διασκέδασης.


Info

Ασκληπιού 18, Πειραιάς
Ανοιχτά Πεμ.- Κυρ. από τις 21.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το κορυφαίο αθηναϊκό bar των World’s 50 Best κάνει στάση στη Μεσσηνία

Fine drinking με άλλη λογική στη Μεσσηνία, με την υπογραφή του LINE Athens.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2026

Σε αυτό το café του Θησείου, ο καλός καφές είναι πάνω απ' όλα

Καφές με χαρακτήρα και χαλάρωση σε ένα στιλάτο σποτ, στα 'κεντρικά' της πόλης και σε μια από τις ομορφότερες γειτονιές της.

Γιατί το μπαρ 'Quinn's' στα Ιλίσια είναι τόσο δημοφιλές;

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το μαγαζί του Ηλία Μαρινάκη ξεχωρίζει και έχει χτίσει πιστό κοινό.

Ένα café-επιτομή της γαλλικής φινέτσας στο κέντρο της Αθήνας

Η καθημερινότητα μετά το γραφείο -αλλά όχι μόνον αυτή- μπορεί να είναι άκρως απολαυστική με συναντήσεις όπου η γαλλική φινέτσα συναντά την αθηναϊκή κομψότητα.

HoReCa Empowered 2026: Εκεί όπου η εκπαίδευση γίνεται πραγματική εμπειρία

Μια ημέρα μέσα σε πραγματικές συνθήκες HoReCa αρκεί για να καταλάβεις τη διαφορά: το HoReCa Empowered Masterclasses 2026 μετατρέπει τη γνώση σε βίωμα και την εμπειρία σε επαγγελματική προοπτική.

Το Περιστέρι έχει ένα νέο all day μπαρ-σουξέ

Ένα all-day meeting point στα Δυτικά για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα early drink ακριβώς μετά το γραφείο, με όλα του τα παρελκόμενα αλλά και να δώσουν το κάτι παραπάνω σε κάθε συνθήκη της ημέρας.