Η "Paraguay" είναι το επόμενο πειραιώτικο hit

Ένα ευχάριστα έντονο μπαρ στα πέριξ του λιμανιού δίνει νέο ενδιαφέρον στις πειραιώτικες νύχτες.

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς

Το καλοκαίρι τώρα, σε κάποια φίνα χώρα/ θα πάμε να γυρίσουμε μαζί/ μακριά σε ξένα μέρη κι ο κόσμος μη σε μέλλει/ ποτέ να μη σου καίγεται καρφί/ Μες στην Παραγουάη, σε φίνο ακρογιάλι/ θα στήσουμε τσαντίρι ζηλευτό/ θα πίνουμε σαμπάνια, πριν πάμε για τα μπάνια/ με μπουζουκάκι έξυπνο τρελό.

Οι στίχοι που εμπνεύστηκε και έγραψε ο Βασίλης Τσιτσάνης εξελίχθηκαν μετά από δεκαετίες σε ένα κομμάτι που πια κατέχει περίοπτη θέση στην Τσιτσανική δημιουργία, παρά τις όποιες γεωγραφικές ανακρίβειες (πχ το κράτος της λατινικής Αμερικής δε διαθέτει φίνο ακρογιάλι, καθώς δε βρέχεται από τη θάλασσα). Η "Παραγουάη" του εμβληματικού Έλληνα μουσουργού ακουμπά περισσότερο σε κάποια φαντασιακή χώρα. Ακριβώς αυτό το στοιχείο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για δύο φίλους (τους Θωμά Τζοβάρα και Μανώλη Συμεωνίδη), ώστε να δημιουργήσουν ένα μπαρ που σταδιακά γίνεται από τα πιο trending στην ευρύτερη περιοχή του μεγάλου λιμανιού και ακούει στο όνομα "Paraguay". 

Πάρτι στην Παραγουάη μέσω Πειραιά

Σε ένα χώρο με φυσικά υλικά, έντονους χρωματισμούς και εξωτικά twists δημιουργήθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο ένα σύμπαν διασκέδασης όπου όλοι βρίσκουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να περνούν καλά, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει έντονα πάρτι. Ή και που προκαλεί τέτοια.

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 3

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 4

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 5

Το τελευταίο αποτυπώνεται και στις μουσικές εδώ, καθώς η γκάμα εκτείνεται από funk και soul ρυθμούς μέχρι disco, RnB ή ακόμη και νοσταλγική ελληνική λαϊκοπόπ που μπορεί να αγγίξει και τα σύνορα του greek trash. Και είναι ΟΚ αυτό, καθώς -όπως είπαμε και πιο πάνω- το θέμα είναι το πάρτι, με το "Paraguay" να αποκτά από ένα σημείο και έπειτα τον χαρακτήρα club. 

> Διάβασε ακόμη: Το "NiDo" έχει ζωηρή τη φωλιά του

Στα της μπάρας, το αγαυένιο There is a reason why Paraguay και το kinky Swingers Party (με ουίσκι, σαντιγί και μπάρα σοκολάτας) είναι μόνο δύο από τις signature επιλογές σε cocktails, με τα ποτά να παίζουν σε αντίστοιχο ύφος - η επιμέλεια ανήκει στον Μανώλη Συμεωνίδη και τον Μάκη Αβραμίδη. 

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 1

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 2

Για όλα τα υπόλοιπα, πιθανότατα αφήνεσαι στο ρυθμό της κάθε βραδιάς εδώ. Όπως δηλαδή θα έπρεπε να συμβαίνει σε οποιοδήποτε χαριτωμένο 'συνονθύλευμα' διασκέδασης.


Info

Ασκληπιού 18, Πειραιάς
Ανοιχτά Πεμ.- Κυρ. από τις 21.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.