Η "Paraguay" είναι το επόμενο πειραιώτικο hit

Ένα ευχάριστα έντονο μπαρ στα πέριξ του λιμανιού δίνει νέο ενδιαφέρον στις πειραιώτικες νύχτες.

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς

Το καλοκαίρι τώρα, σε κάποια φίνα χώρα/ θα πάμε να γυρίσουμε μαζί/ μακριά σε ξένα μέρη κι ο κόσμος μη σε μέλλει/ ποτέ να μη σου καίγεται καρφί/ Μες στην Παραγουάη, σε φίνο ακρογιάλι/ θα στήσουμε τσαντίρι ζηλευτό/ θα πίνουμε σαμπάνια, πριν πάμε για τα μπάνια/ με μπουζουκάκι έξυπνο τρελό.

Οι στίχοι που εμπνεύστηκε και έγραψε ο Βασίλης Τσιτσάνης εξελίχθηκαν μετά από δεκαετίες σε ένα κομμάτι που πια κατέχει περίοπτη θέση στην Τσιτσανική δημιουργία, παρά τις όποιες γεωγραφικές ανακρίβειες (πχ το κράτος της λατινικής Αμερικής δε διαθέτει φίνο ακρογιάλι, καθώς δε βρέχεται από τη θάλασσα). Η "Παραγουάη" του εμβληματικού Έλληνα μουσουργού ακουμπά περισσότερο σε κάποια φαντασιακή χώρα. Ακριβώς αυτό το στοιχείο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για δύο φίλους (τους Θωμά Τζοβάρα και Μανώλη Συμεωνίδη), ώστε να δημιουργήσουν ένα μπαρ που σταδιακά γίνεται από τα πιο trending στην ευρύτερη περιοχή του μεγάλου λιμανιού και ακούει στο όνομα "Paraguay". 

Πάρτι στην Παραγουάη μέσω Πειραιά

Σε ένα χώρο με φυσικά υλικά, έντονους χρωματισμούς και εξωτικά twists δημιουργήθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο ένα σύμπαν διασκέδασης όπου όλοι βρίσκουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να περνούν καλά, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει έντονα πάρτι. Ή και που προκαλεί τέτοια.

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 3

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 4

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 5

Το τελευταίο αποτυπώνεται και στις μουσικές εδώ, καθώς η γκάμα εκτείνεται από funk και soul ρυθμούς μέχρι disco, RnB ή ακόμη και νοσταλγική ελληνική λαϊκοπόπ που μπορεί να αγγίξει και τα σύνορα του greek trash. Και είναι ΟΚ αυτό, καθώς -όπως είπαμε και πιο πάνω- το θέμα είναι το πάρτι, με το "Paraguay" να αποκτά από ένα σημείο και έπειτα τον χαρακτήρα club. 

> Διάβασε ακόμη: Το "NiDo" έχει ζωηρή τη φωλιά του

Στα της μπάρας, το αγαυένιο There is a reason why Paraguay και το kinky Swingers Party (με ουίσκι, σαντιγί και μπάρα σοκολάτας) είναι μόνο δύο από τις signature επιλογές σε cocktails, με τα ποτά να παίζουν σε αντίστοιχο ύφος - η επιμέλεια ανήκει στον Μανώλη Συμεωνίδη και τον Μάκη Αβραμίδη. 

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 1

Παραγουάη Paraguay μπαρ Πειραιάς 2

Για όλα τα υπόλοιπα, πιθανότατα αφήνεσαι στο ρυθμό της κάθε βραδιάς εδώ. Όπως δηλαδή θα έπρεπε να συμβαίνει σε οποιοδήποτε χαριτωμένο 'συνονθύλευμα' διασκέδασης.


Info

Ασκληπιού 18, Πειραιάς
Ανοιχτά Πεμ.- Κυρ. από τις 21.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το μικρότερο wine bar του κόσμου ανοίγει στο Παγκράτι

Στο Vin d'Alsace τα κρασιά τα φέρνει ο πελαργός και τα σερβίρει σε ένα από τα πιο λιλιπούτεια μπαρ του πλανήτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/08/2026

Σε ένα ειδυλλιακό rooftop του κέντρου παίζει ένα cool city bar

Signature cocktails, κλασικές συνταγές με σύγχρονη προσέγγιση, προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες κρασιού και premium αποστάγματα, με υπέροχη θέα. Τι άλλο να θέλει κανείς;

Η ταρατσάτη γιορτή του Gin επιστρέφει στο "Λοκάλι"

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, τα Local Juniper Meetings κάνουν λίγο πιο αρκευθούχο το καλοκαίρι μας.

Το "Εξώτικα" κάνει λίγο πιο αστικά εξωτικό το Ζάππειο

Με τη φυσική του θέση ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και το πράσινό της, το Εξώτικα μόλις έφτασε και φιλοδοξεί να γίνει ένα σταθερό σημείο συνάντησης για κάθε ώρα και συνθήκη της ημέρας.

Η Terrazza Campari σε περιμένει για aperitivo και ένα μοναδικό vinyl DJ set

Ένα άχαστο απόγευμα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπόσχεται αυτή την Πέμπτη το νέο, χοτ σημείο του One&Only Aesthesis.

Pet Nat: Φυσικά κρασιά, crostini και ambient jazz στο Περιστέρι

Ένα ολόφρεσκο wine bar κατέφθασε στη Μεγάλου Αλεξάνδρου και είναι αφιερωμένο στα pét-nat, τα orange και τα φυσικά κρασιά, με κατάλογο επιμελημένο από τον οινολόγο Δημήτρη Κυρόγλου.

Στο σημείο της Αθήνας που δίνουν ραντεβού οι κορυφαίοι DJs του κόσμου

Αποτελεί για πάνω από δύο δεκαετίες τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό της Αθηναϊκής Ριβιέρας.