"The Cranky": Το νέο, αστικά παράξενο, μπαρ των Εξαρχείων

Μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα άφιξη στο κέντρο της πόλης και την πιθανότατα πιο ζωντανή γειτονιά της αυτή την εποχή.

Το νέο μπαρ The Cranky στα Εξάρχεια © Λεωνίδας Τούμπανος

Ακόμη κι αν κάποιος είναι πιστός θαμώνας -ή και κάτοικος- στο βαθύ κέντρο της Αθήνας, δεν είμαι και τόσο βέβαιος πως θα γνωρίζεις την οδό Λόντου, που είναι ένα μικρό δρομάκι ανάμεσα στη Σόλωνος και την Κωλέττη, στα Εξάρχεια. Σε αυτό το μάλλον speakeasy σημείο λοιπόν εμφανίστηκε ένα ολοκαίνουριο μπαρ (από τις αρχές Φεβρουαρίου) που ακούει στο όνομα "The Cranky". Μία ακόμη άφιξη που μαρτυρά την έντονη κινητικότητα στην ευρύτερη περιοχή, όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν και τα όλα όσα συμβαίνουν στη Μαυρομιχάλη ή την Ασκληπιού

Τι είναι πάλι αυτό το "The Cranky";

Το όνομά του μπορεί να ερμηνευθεί ως "αλλόκοτο, παράξενο, περίεργο" και να επεκταθεί σε όρους όπως "εκκεντρικό" ή "ανάποδο". Στην πραγματικότητα όμως, το μόνο περίεργο εδώ είναι η χρήση έντονων χρωμάτων και η ασυνήθιστη αλλά ξεκάθαρα urban αίσθηση που σου δίνει.

The Cranky_μπαρ_Εξάρχεια 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

"We did black eyes to see you" αναφέρει η μία από τις επιγραφές neon που θα δεις εδώ -ίσως η πιο χαρακτηριστική- θέλοντας να καταδείξει την αύρα στεκιού που φιλοδοξεί να καθιερώσει το "The Cranky", ενώ μία άλλη σε πληροφορεί πως "Trust me, you can dance - Tequila", με ευθεία αναφορά (ίσως και κατεύθυνση) στα της μπάρας.

Λίγο πιο πριν, σε έχει καλωσορίσει στο μέρος η φιγούρα του Raoul Duke, του χαρακτήρα που υποδυόταν ο Johnny Depp στο "Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας" του Terry Gilliam.

The Cranky_μπαρ_Εξάρχεια 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

The Cranky_μπαρ_Εξάρχεια 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στην τελευταία, ο Κωνσταντίνος Πίτσας (του πολύ όμορφου μπαρ "Five Keys", στην Κύθνο) είναι εκείνος που επιμελείται μία λίστα με 12 signature cocktails, συν 3 ακόμη non alcohol προτάσεις. Τα Bubble Trouble (gin, σταφύλι, ζελεδάκια), Tropical Key (blend ρουμιών, καρύδα, τζίντζερ) και Honey Blitz (με Aperol και λικέρ μελιού) είναι οι πιθανότατα πιο αντιπροσωπευτικές δημιουργίες εδώ.

The Cranky_μπαρ_Εξάρχεια 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

The Cranky_μπαρ_Εξάρχεια 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

The Cranky_μπαρ_Εξάρχεια 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Παρότι, το "The Cranky" ανοίγει καθημερινά από νωρίς το πρωί με καλό καφέ και κάποια σνακ, τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για το βράδυ, εκεί όπου ιδιαίτερα τις πιο δημοφιλείς ημέρες της εβδομάδας υπάρχει μία προδιάθεση προς το πάρτι, συνοδεία RnB, hip-hop, 90s και γενικότερα χορευτικών κομματιών. Σούπερ plus η value for money φιλοσοφία του. 


Info 

Λόντου 4, Αθήνα
Τηλ. 211 0012331
Ανοιχτά καθημερινά από τις 08.00, Σαβ. από τις 09.00, Κυρ. από τις 10.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/04/2024

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event