Πρώτη γεύση από τα καινούργια της Θεσσαλονίκης

Ανανεωμένη βρήκαμε στο πρόσφατο ταξίδι μας την αγαπημένη πρωτεύουσα του Βορρά με πολύ ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις αλλά και επανεκκινήσεις.

moldee

Moldee Bar Restaurant

Το ιδιαίτερα κομψό και ατμοσφαιρικό αυτό bar restaurant που άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι ο βραβευμένος σεφ Βασίλης Μουρατίδης μαζί με τον στενό του συνεργάτη Σοφοκλή Μαραγκουδάκη είναι η πλέον πολυσυζητημένη νέα άφιξη στην πόλη. Και δικαίως μια και συντονίζει τη Θεσσαλονίκη στους ρυθμούς μιας σύγχρονης κουζίνας που φλερτάρει έντονα με το fine dining μέσα από πιάτα σαν το καπνιστό φουαγκρά με φακές beluga, το λαβράκι ταρτάρ σε εκτυφλωτική σάλτσα φραγκοστάφυλου και ο άψογος μπακαλιάρος με ζαμπαγιόν σέλινο. Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, κέντρο, 2310286000

monasty

Botargo 

Στοιχεία από το βυζαντινό παρελθόν της Θεσσαλονίκης "ζωντανεύουν" με κομψό τρόπο στη διακόσμηση του ατμοσφαιρικού εστιατορίου του ξενοδοχείου "MonAsty" στο κέντρο της πόλης. Ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης προτείνει μια πολύ ενδιαφέρουσα μοντέρνα ελληνική κουζίνα που συχνά εμπνέεται από τις μοναστηριακές συνταγές κι εκτελείται με ακρίβεια από τον Κωνσταντίνο Μποβιάτση. Πρωτότυπο ταρτάρ φρικασέ, φινετσάτος μπακαλιάρος σε αγιορείτικο ύφος και πολύ καλά γλυκά. Βασιλέως Ηρακλείου 45, κέντρο, 2310274545

onora

Onora 

Σχεδόν ταυτόχρονα με το επίσης ολοκαίνουργιο "Zano" στο Κολωνάκι, ο καλός σεφ Γιάννης Κιόρογλου που διαπρέπει στην Κυανή Ακτή, δραστηριοποιείται και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ανοίγοντας το όμορφο και φωτεινό αυτό εστιατόριο στα ψηλά της πόλης. Κάρβουνα, ανοικτές φωτιές και γεύσεις στο αγαπημένο του medigrecian ύφος, σαν το καπνιστό χέλι με μελιτζάνα και πράσινο μήλο, το μοσχαρίσιο διάφραγμα με πελτέ ντομάτας ενισχυμένο με πετιμέζι, το λαβράκι με σάλτσα σπανακόρυζο και υπέροχο καραμελωμένο μπριός για γλυκό φινάλε. Παπαδόπουλου 17, Πανόραμα, 2310341800

fytra

Φύτρα

Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε τις πόρτες του το μικρό αυτό λευκοντυμένο εστιατόριο που δημιούργησε ο σεφ Γιώργος Αντωνιάδης, αποφασίζοντας πως ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα στη σταδιοδρομία του. Τα πιάτα του είναι νόστιμα και κινούνται στο πεδίο της ελληνικής κουζίνας με διακριτικές μοντέρνες παρεμβολές , όπως η προβατίνα με ξινό τραχανά και ανθότυρο Κρήτης, το μυλοκόπι με τσιγαριαστά χόρτα και η μοσχαρίσια στηθοπλευρά με πουρέ κολοκύθας. Αδριανουπόλεως 10, Χαριλάου, 2310318747

daios

Daios Restaurant 

Ανανέωση τώρα για το όμορφο εστιατόριο του ξενοδοχείου που απολαμβάνει προνομιακής τοποθεσίας και θέας επί της Λεωφόρου Νίκης. Τα ηνία της κουζίνας κρατά από τον περασμένο Δεκέμβριο ο σεφ Σωτήρης Αραμπίδης, που ανδρώθηκε μαγειρικά μέσα στο αδερφό "Daios" της Κρήτης, προτείνοντας ενδιαφέρουσες ιδέες σε μοντέρνο ύφος όπως ο μοσχαρίσιος καβουρμάς με ραγού μανιταριών και αφυδατωμένο κρόκο αυγού, το λαβράκι φρικασέ με κρέμα καπνιστής σελινόριζας και το αρνάκι γιουβέτσι με κρέμα και κράκερ μελιτζάνας. Λεωφ. Νίκης 59, κέντρο, 2310250200

alfredos

Alfredo’s Grand Dining 

Ύστερα από δύο χρόνια αναγκαστικής υπολειτουργίας λόγω πανδημίας, το εστιατόριο στον πριβέ χώρο του Regency Casino επέστρεψε φέτος στην ενεργό δράση, αποπνέοντας όπως πάντα κλασική πολυτέλεια, ενισχυμένη με το ανάλογο σέρβις που ακολουθεί ρυθμό τελετουργικό. Ο έμπειρος σεφ Απόστολος Αλτάνης ξεδιπλώνει τη σύγχρονη κουζίνα του μέσα από ένα menu degustation αλλά και αλά καρτ, με προτάσεις όπως τα κανελόνι πράσινου μήλου με γαρίδα και καβούρι, το αργοψημένο αρνάκι φούρνου με ζυμαρικά cappelletti και το κουνέλι με κρέμα στιφάδου και φρέσκια τρούφα. 12ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου, Regency Casino Thessaloniki, 2310491199


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.