Πρώτη γεύση από τα καινούργια της Θεσσαλονίκης

Ανανεωμένη βρήκαμε στο πρόσφατο ταξίδι μας την αγαπημένη πρωτεύουσα του Βορρά με πολύ ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις αλλά και επανεκκινήσεις.

moldee

Moldee Bar Restaurant

Το ιδιαίτερα κομψό και ατμοσφαιρικό αυτό bar restaurant που άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι ο βραβευμένος σεφ Βασίλης Μουρατίδης μαζί με τον στενό του συνεργάτη Σοφοκλή Μαραγκουδάκη είναι η πλέον πολυσυζητημένη νέα άφιξη στην πόλη. Και δικαίως μια και συντονίζει τη Θεσσαλονίκη στους ρυθμούς μιας σύγχρονης κουζίνας που φλερτάρει έντονα με το fine dining μέσα από πιάτα σαν το καπνιστό φουαγκρά με φακές beluga, το λαβράκι ταρτάρ σε εκτυφλωτική σάλτσα φραγκοστάφυλου και ο άψογος μπακαλιάρος με ζαμπαγιόν σέλινο. Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, κέντρο, 2310286000

monasty

Botargo 

Στοιχεία από το βυζαντινό παρελθόν της Θεσσαλονίκης "ζωντανεύουν" με κομψό τρόπο στη διακόσμηση του ατμοσφαιρικού εστιατορίου του ξενοδοχείου "MonAsty" στο κέντρο της πόλης. Ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης προτείνει μια πολύ ενδιαφέρουσα μοντέρνα ελληνική κουζίνα που συχνά εμπνέεται από τις μοναστηριακές συνταγές κι εκτελείται με ακρίβεια από τον Κωνσταντίνο Μποβιάτση. Πρωτότυπο ταρτάρ φρικασέ, φινετσάτος μπακαλιάρος σε αγιορείτικο ύφος και πολύ καλά γλυκά. Βασιλέως Ηρακλείου 45, κέντρο, 2310274545

onora

Onora 

Σχεδόν ταυτόχρονα με το επίσης ολοκαίνουργιο "Zano" στο Κολωνάκι, ο καλός σεφ Γιάννης Κιόρογλου που διαπρέπει στην Κυανή Ακτή, δραστηριοποιείται και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ανοίγοντας το όμορφο και φωτεινό αυτό εστιατόριο στα ψηλά της πόλης. Κάρβουνα, ανοικτές φωτιές και γεύσεις στο αγαπημένο του medigrecian ύφος, σαν το καπνιστό χέλι με μελιτζάνα και πράσινο μήλο, το μοσχαρίσιο διάφραγμα με πελτέ ντομάτας ενισχυμένο με πετιμέζι, το λαβράκι με σάλτσα σπανακόρυζο και υπέροχο καραμελωμένο μπριός για γλυκό φινάλε. Παπαδόπουλου 17, Πανόραμα, 2310341800

fytra

Φύτρα

Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε τις πόρτες του το μικρό αυτό λευκοντυμένο εστιατόριο που δημιούργησε ο σεφ Γιώργος Αντωνιάδης, αποφασίζοντας πως ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα στη σταδιοδρομία του. Τα πιάτα του είναι νόστιμα και κινούνται στο πεδίο της ελληνικής κουζίνας με διακριτικές μοντέρνες παρεμβολές , όπως η προβατίνα με ξινό τραχανά και ανθότυρο Κρήτης, το μυλοκόπι με τσιγαριαστά χόρτα και η μοσχαρίσια στηθοπλευρά με πουρέ κολοκύθας. Αδριανουπόλεως 10, Χαριλάου, 2310318747

daios

Daios Restaurant 

Ανανέωση τώρα για το όμορφο εστιατόριο του ξενοδοχείου που απολαμβάνει προνομιακής τοποθεσίας και θέας επί της Λεωφόρου Νίκης. Τα ηνία της κουζίνας κρατά από τον περασμένο Δεκέμβριο ο σεφ Σωτήρης Αραμπίδης, που ανδρώθηκε μαγειρικά μέσα στο αδερφό "Daios" της Κρήτης, προτείνοντας ενδιαφέρουσες ιδέες σε μοντέρνο ύφος όπως ο μοσχαρίσιος καβουρμάς με ραγού μανιταριών και αφυδατωμένο κρόκο αυγού, το λαβράκι φρικασέ με κρέμα καπνιστής σελινόριζας και το αρνάκι γιουβέτσι με κρέμα και κράκερ μελιτζάνας. Λεωφ. Νίκης 59, κέντρο, 2310250200

alfredos

Alfredo’s Grand Dining 

Ύστερα από δύο χρόνια αναγκαστικής υπολειτουργίας λόγω πανδημίας, το εστιατόριο στον πριβέ χώρο του Regency Casino επέστρεψε φέτος στην ενεργό δράση, αποπνέοντας όπως πάντα κλασική πολυτέλεια, ενισχυμένη με το ανάλογο σέρβις που ακολουθεί ρυθμό τελετουργικό. Ο έμπειρος σεφ Απόστολος Αλτάνης ξεδιπλώνει τη σύγχρονη κουζίνα του μέσα από ένα menu degustation αλλά και αλά καρτ, με προτάσεις όπως τα κανελόνι πράσινου μήλου με γαρίδα και καβούρι, το αργοψημένο αρνάκι φούρνου με ζυμαρικά cappelletti και το κουνέλι με κρέμα στιφάδου και φρέσκια τρούφα. 12ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου, Regency Casino Thessaloniki, 2310491199


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/10/2025

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.

Στο Ovio για την World Pasta Day

Το δημοφιλές εστιατόριο προσκαλεί τους λάτρεις των ζυμαρικών σε μια μοναδική εμπειρία γεύσης και ατμόσφαιρας.

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.

Deos Athens

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα με μοντέρνες comfort πινελιές και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη γεύση.

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.