Κολωνάκι: και ξανά προς τη δόξα τραβά

Όσο τα έργα του μετρό δίνουν μια πρόγευση του μέλλοντος στη διάσημη πλατεία, μια σειρά από ολοκαίνουργιες και πρόσφατες αφίξεις και ανακατατάξεις αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον μας για την αγαπημένη πιάτσα.

izakaya

Izakaya

Το γιαπωνέζικο εστιατόριο που γνωρίσαμε πριν χρόνια στην οδό Λεβέντη απέκτησε μόλις νέα έδρα στην οδό Λουκιανού, πλάι στο ιστορικό "Rock’n’Roll". Διάκοσμος λουλουδιασμένος και ατμοσφαιρικός, εντυπωσιακή μπάρα με κοκτέιλ διά χειρός Μανώλη Λυκιαρδόπουλου, αλλά και ανοικτή κουζίνα υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Κότσαλη που προτείνει fusion ιαπωνικές γεύσεις, σπέσιαλ nigiri και κρεατικά στη robata. 

zano

Zano

Του κουτιού επίσης το ολοκαίνουργιο ρεστοράν της οδού Αναγνωστοπούλου που σκηνογράφησε ο Αντώνης Καλογρίδης συνενώνοντας στοιχεία μητροπολιτικά και κλασικά. Την κουζίνα δημιούργησε και επιμελείται ο καλός σεφ Γιάννης Κιόρογλου που διαπρέπει στην Κυανή Ακτή, εστιάζοντας στις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις όπως οι κροκέτες παστουρμά, το χταπόδι με μαρμελάδα κάππαρης και οι παπαρδέλες παστιτσάδα. 

nido

Nido

Έχοντας μόλις φυσήξει επτά πολύ πετυχημένα κεράκια για το "Simul" του, που βρίσκεται επίσης στο Κολωνάκι, ο Νίκος Θωμάς βάζει πυρετωδώς τις τελευταίες πινελιές στη νέα του πρόταση. Τιτλοφορείται "Nido" που σημαίνει φωλιά και θα είναι ένα ζεστό και φιλικό tapas bar, με ενδιαφέροντα μικρά πιάτα, αξιόλογα κρασιά και προσιτές τιμές, που θα φωλιάσει οσονούπω στο χώρο του παλιού "Izakaya".  

drakoulis

Dry & Raw Kolonaki

Ακόμα μία έδρα για την premium κρεατοφαγία με τη σφραγίδα του Στράτου Δρακούλη, αυτήν την φορά στο εμβληματικό σημείο του ιστορικού "Central" στην πλατεία. Ατμόσφαιρα members club, spiritual μουσικές, η μπάρα πάντα στη θέση της, όπως και τα ειδικά ψυγεία όπου ωριμάζουν εκλεκτές κοπές. 

kiku

Kiku

Από το 12 της Δημοκρίτου στο 21 της Ξενοκράτους μετακόμισε πριν λίγο καιρό το ονομαστό εστιατόριο που μετρά τριάντα χρόνια ιστορίας στο Κολωνάκι. Τα νεοκλασικά δομικά στοιχεία της νέας του "κατοικίας" αναδείχθηκαν και συνδυάστηκαν με τη χαρακτηριστική ιαπωνική ατμόσφαιρα του "Kiku" και βεβαίως τις ανάλογες γεύσεις. 

alex

Al3x the Fresh Pasta Bar

Έκανε όνομα για τα φρέσκα ζυμαρικά του το στέκι αυτό που δημιούργησε η σεφ Άλεξ Βασιλάτου στην πλατεία Δεξαμενής και η δημοφιλία του το ακολουθεί και στο νέο του πόστο στην οδό Μασσαλίας. Περιβάλλον χαλαρό, με όμορφες γωνιές για να χαρείς το κρασί σου παρέα με την αλλιώτικη καρμπονάρα "ναυαγός", το "καπνάκι" με πλούσια κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης και κάσιους και άλλες signature προτάσεις. 


 

Περισσότερες πληροφορίες

Kiku

Ξενοκράτους 21, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Al3x the Fresh Pasta Bar

Μασσαλίας 16, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Dry & Raw by Drakoulis

Πλ. Φιλικής Εταιρείας 14, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Zano Athens

Αναγνωστοπούλου 1, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Izakaya

Λουκιανού 8, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Παύλος Κυριάκης είναι ο νέος executive chef στο 'Elaia' του 'Kapsaliana Village'

Αλλαγή σκυτάλης στο βραβευμένο εστιατόριο του κρητικού χωριού-ξενοδοχείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/03/2024

"Lesante Cape": Η ελληνική φιλοξενία συναντά την υψηλή γαστρονομία μέσα από τις δημιουργίες του Σταύρου Υφαντίδη

Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της Lesante Collection στη Ζάκυνθο βάζει τη γεύση στο επίκεντρο αντλώντας έμπνευση από την ελληνική παράδοση.

Τι σημαίνει να είσαι σεφ-πατρόν στην εστιατορική Αθήνα του τώρα

Άνταμ Κοντοβάς, Δήμος Σαμουράκης και Χάρης Νικολούζος μιλούν για την απόφαση να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο.

'Linovatis': Στην Κηφισιά, το κρασί αποκτά φωνή

Το φροντισμένο wine bistro στην Πλάκα των Βορείων Προαστίων προσεγγίζει το κρασί με το δικό του στυλ.

Nebbiolo

Το νέο μέλος της οικογένειας των οινόφιλων εστιατορίων "Brunello" και "Barolo" έκανε ποδαρικό με το δεξί στην Εκάλη. Κομψή ζεστασιά τόσο στο χώρο όσο και στην ιταλική κουζίνα που επιμελείται ο Θοδωρής Παπανικολάου.

Gorlomi

Θερμή μητροπολιτική κλασική αύρα, class και ευφορική ενέργεια σ’ ένα καινούργιο hot ρεστοράν της Αθήνας. Η fine comfort κουζίνα έχει υπογραφή made in Italy από τον αστεράτο σεφ Lucca Piscazzi.

Αναζητώντας τον καλύτερο Έλληνα σομελιέ του 2024

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2024, με τη συμμετοχή 14 συνολικά διαγωνιζομένων, θα λάβει χώρα στις 2 Μαρτίου.