Κολωνάκι: και ξανά προς τη δόξα τραβά

Όσο τα έργα του μετρό δίνουν μια πρόγευση του μέλλοντος στη διάσημη πλατεία, μια σειρά από ολοκαίνουργιες και πρόσφατες αφίξεις και ανακατατάξεις αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον μας για την αγαπημένη πιάτσα.

izakaya

Izakaya

Το γιαπωνέζικο εστιατόριο που γνωρίσαμε πριν χρόνια στην οδό Λεβέντη απέκτησε μόλις νέα έδρα στην οδό Λουκιανού, πλάι στο ιστορικό "Rock’n’Roll". Διάκοσμος λουλουδιασμένος και ατμοσφαιρικός, εντυπωσιακή μπάρα με κοκτέιλ διά χειρός Μανώλη Λυκιαρδόπουλου, αλλά και ανοικτή κουζίνα υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Κότσαλη που προτείνει fusion ιαπωνικές γεύσεις, σπέσιαλ nigiri και κρεατικά στη robata. 

zano

Zano

Του κουτιού επίσης το ολοκαίνουργιο ρεστοράν της οδού Αναγνωστοπούλου που σκηνογράφησε ο Αντώνης Καλογρίδης συνενώνοντας στοιχεία μητροπολιτικά και κλασικά. Την κουζίνα δημιούργησε και επιμελείται ο καλός σεφ Γιάννης Κιόρογλου που διαπρέπει στην Κυανή Ακτή, εστιάζοντας στις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις όπως οι κροκέτες παστουρμά, το χταπόδι με μαρμελάδα κάππαρης και οι παπαρδέλες παστιτσάδα. 

nido

Nido

Έχοντας μόλις φυσήξει επτά πολύ πετυχημένα κεράκια για το "Simul" του, που βρίσκεται επίσης στο Κολωνάκι, ο Νίκος Θωμάς βάζει πυρετωδώς τις τελευταίες πινελιές στη νέα του πρόταση. Τιτλοφορείται "Nido" που σημαίνει φωλιά και θα είναι ένα ζεστό και φιλικό tapas bar, με ενδιαφέροντα μικρά πιάτα, αξιόλογα κρασιά και προσιτές τιμές, που θα φωλιάσει οσονούπω στο χώρο του παλιού "Izakaya".  

drakoulis

Dry & Raw Kolonaki

Ακόμα μία έδρα για την premium κρεατοφαγία με τη σφραγίδα του Στράτου Δρακούλη, αυτήν την φορά στο εμβληματικό σημείο του ιστορικού "Central" στην πλατεία. Ατμόσφαιρα members club, spiritual μουσικές, η μπάρα πάντα στη θέση της, όπως και τα ειδικά ψυγεία όπου ωριμάζουν εκλεκτές κοπές. 

kiku

Kiku

Από το 12 της Δημοκρίτου στο 21 της Ξενοκράτους μετακόμισε πριν λίγο καιρό το ονομαστό εστιατόριο που μετρά τριάντα χρόνια ιστορίας στο Κολωνάκι. Τα νεοκλασικά δομικά στοιχεία της νέας του "κατοικίας" αναδείχθηκαν και συνδυάστηκαν με τη χαρακτηριστική ιαπωνική ατμόσφαιρα του "Kiku" και βεβαίως τις ανάλογες γεύσεις. 

alex

Al3x the Fresh Pasta Bar

Έκανε όνομα για τα φρέσκα ζυμαρικά του το στέκι αυτό που δημιούργησε η σεφ Άλεξ Βασιλάτου στην πλατεία Δεξαμενής και η δημοφιλία του το ακολουθεί και στο νέο του πόστο στην οδό Μασσαλίας. Περιβάλλον χαλαρό, με όμορφες γωνιές για να χαρείς το κρασί σου παρέα με την αλλιώτικη καρμπονάρα "ναυαγός", το "καπνάκι" με πλούσια κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης και κάσιους και άλλες signature προτάσεις. 


 

Περισσότερες πληροφορίες

Al3x the Fresh Pasta Bar

Μασσαλίας 16, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Dry & Raw by Drakoulis

Πλ. Φιλικής Εταιρείας 14, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Zano Athens

Αναγνωστοπούλου 1, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Izakaya

Λουκιανού 8, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.