"Liquid Shadows Exhibition": Οι "ρευστές σκιές" του σεφ Δημήτρη Κονταράτου στο 10GR Hotel & Wine Bar

Δημιουργίες Ρευστής Ζωγραφικής σε συνδυασμό με φυσικά υλικά και πλήθος τεχνικών παρουσιάζονται στην έκθεση του σεφ Δημήτρη Κονταράτου που θα φιλοξενηθεί σε ένα από τα πιο αξιόλογα wine bars της Παλιάς πόλης της Ρόδου.

Κονταράτος

Η τέχνη της ζωγραφικής είναι μία από τις πιο δημιουργικές μεθόδους έκφρασης και συχνά αποσυμπίεσης. Η νέα έκθεση ενός από τους πιο αξιόλογους Ροδίτες σεφ, του Δημήτρη Κονταράτου, "Ρευστές σκιές – Liquid Shadows" που εγκαινιάζεται την 1η Φεβρουαρίου (8 μ.μ), είναι τρανή απόδειξη αφού αποτυπώνει -όπως ο ίδιος λέει- σε έργα μοντέρνας αισθητικής τον τρόπο που η τέχνη λειτουργεί ως μέσο έκφρασης και διαφυγής από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Κονταράτος

Δημιουργίες Ρευστής Ζωγραφικής (Pouring Drawing) σε συνδυασμό με φυσικά υλικά (φυτά, οστά, κοράλλια, υλικά τρισδιάστατης εκτύπωσης (PLA, γύψο), καθώς και πλήθος τεχνικών (φύσημα, παλέτα, έκχυση) παρουσιαζονται πάνω σε καμβά με ακρυλικά, τέμπερες, σπρέι περασμένα στο τελείωμα με υγρό γυαλί που προστατεύει τα έργα. Η τεχνική που δουλεύει επιδέξια ο σεφ παράλληλα δίνει την αίσθηση ότι τα τρισδιάστατα υλικά που προστίθενται πάνω στον καμβά ξεπροβάλουν από μία υγρή μαρμάρινη επιφάνεια. Τα περισσότερα υλικά  των έργων έχουν βρεθεί κατά τη διάρκεια περίπατων του σεφ τη φύση της Ρόδου ενώ μέσα από την παρουσίαση της συγκεκριμένης συλλογής ο ίδιος προσπαθεί να ακυρώσει τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να γίνει παράδειγμα προς τους συναδέλφους του, προτείνοντας τρόπους χαλάρωσης και δημιουργικής διαφυγής. Την έκθεση επιμελείται ο Πάνος Χατζηϊωάννου.

10GR Hotel & Wine Bar, Πολυδώρου 16 & Αγισάνδρου 9, Ρόδος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Το νέο all day μπιστρό στο Χαλάνδρι έχει ηχηρές υπογραφές και σκανδιναβική φιλοσοφία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/02/2023

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.