"Liquid Shadows Exhibition": Οι "ρευστές σκιές" του σεφ Δημήτρη Κονταράτου στο 10GR Hotel & Wine Bar

Δημιουργίες Ρευστής Ζωγραφικής σε συνδυασμό με φυσικά υλικά και πλήθος τεχνικών παρουσιάζονται στην έκθεση του σεφ Δημήτρη Κονταράτου που θα φιλοξενηθεί σε ένα από τα πιο αξιόλογα wine bars της Παλιάς πόλης της Ρόδου.

Κονταράτος

Η τέχνη της ζωγραφικής είναι μία από τις πιο δημιουργικές μεθόδους έκφρασης και συχνά αποσυμπίεσης. Η νέα έκθεση ενός από τους πιο αξιόλογους Ροδίτες σεφ, του Δημήτρη Κονταράτου, "Ρευστές σκιές – Liquid Shadows" που εγκαινιάζεται την 1η Φεβρουαρίου (8 μ.μ), είναι τρανή απόδειξη αφού αποτυπώνει -όπως ο ίδιος λέει- σε έργα μοντέρνας αισθητικής τον τρόπο που η τέχνη λειτουργεί ως μέσο έκφρασης και διαφυγής από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Κονταράτος

Δημιουργίες Ρευστής Ζωγραφικής (Pouring Drawing) σε συνδυασμό με φυσικά υλικά (φυτά, οστά, κοράλλια, υλικά τρισδιάστατης εκτύπωσης (PLA, γύψο), καθώς και πλήθος τεχνικών (φύσημα, παλέτα, έκχυση) παρουσιαζονται πάνω σε καμβά με ακρυλικά, τέμπερες, σπρέι περασμένα στο τελείωμα με υγρό γυαλί που προστατεύει τα έργα. Η τεχνική που δουλεύει επιδέξια ο σεφ παράλληλα δίνει την αίσθηση ότι τα τρισδιάστατα υλικά που προστίθενται πάνω στον καμβά ξεπροβάλουν από μία υγρή μαρμάρινη επιφάνεια. Τα περισσότερα υλικά  των έργων έχουν βρεθεί κατά τη διάρκεια περίπατων του σεφ τη φύση της Ρόδου ενώ μέσα από την παρουσίαση της συγκεκριμένης συλλογής ο ίδιος προσπαθεί να ακυρώσει τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να γίνει παράδειγμα προς τους συναδέλφους του, προτείνοντας τρόπους χαλάρωσης και δημιουργικής διαφυγής. Την έκθεση επιμελείται ο Πάνος Χατζηϊωάννου.

10GR Hotel & Wine Bar, Πολυδώρου 16 & Αγισάνδρου 9, Ρόδος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.