Ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης "ξυπνά" μνήμες της παλιάς Αθήνας στο "Athénée"

Το κοσμοπολίτικο στέκι και εμβληματικό πόστο της πόλης επαναφέρει κλασικές γλυκές γεύσεις δια χειρός του ταλαντούχου pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη, στο κυριακάτικο "The Timeless Brunch".

Brunch στο Athenee με τα γλυκά του Ourse 2

Το κυριακάτικο brunch του "Athénée", με τις προτάσεις του σεφ Νίκου Σκλήρα, που περιλαμβάνουν γνωστά πιάτα αλλά και νέες προσθήκες με την προσωπική του ματιά, έχει πλέον καθιερωθεί με θερμή ανταπόκριση των πιστών θαμώνων του εμβληματικού πόστου. Η εμπειρία συχνά-πυκνά φρεσκάρεται και στην κουζίνα του σεφ "φυσά" αέρας ανανέωσης με αναγνωρισμένους pastry chefs να φιλοξενούνται στο πάσο δημιουργώντας συνταγές με concept προσαρμοσμένο στην αρχοντιά του χώρου και τις σύγχρονες ανάγκες της συνήθειας του brunch.

Tineless brunch Athenee

Timeless brunch Athenee

Τη γλυκιά σκυτάλη λοιπόν από τις 15 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου (12 μ.μ - 5 μ.μ.) παίρνει ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης, με το "The Timeless Brunch", όπου την τιμητική τους θα έχουν γλυκά - διαχρονικές αξίες της παλιάς Αθήνας όπως νουγκατίνα, σεράνο, Black Forest, τρούφα, τα οποία όμως σήμερα τείνουν να ξεχαστούν. Με χαρακτηριστικές "στυλιστικές" παρεμβάσεις, σύγχρονες τεχνικές και πολύ καλής ποιότητας υλικά, ο Μακρυνιώτης επιδιώκει, επικαλούμενος τη γεύση της μνήμης, να σηκώσει τον διακόπτη που πυροδοτεί τις αναμνήσεις του κλασικού ζαχαροπλαστείου σε έναν δημιουργικό σύνδεσμο του παρελθόντος με το παρόν. 

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για να θυμούνται οι παλαιότεροι, να μαθαίνουν οι νεότεροι... 

Περισσότερες πληροφορίες

Athenee

Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.