Στο "Po’ Boys" ξέρουν από Thanksgiving

Po'Boys Thanksgiving

Όταν πριν από περίπου 5 χρόνια ο Βασίλης Σπόρος ξεκινούσε το "Po' Boys" στην πολυσύχναστη γειτονιά του Ψυρρή φιλοδοξούσε να παρουσιάσει μία ΒΒQ κουζίνα όσο πιο κοντά γίνεται στην αυθεντική, αμερικανική, εκδοχή της. Τα ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα, το φανταστικό mac n’ cheese και πολλές ακόμη προτάσεις του μενού έγιναν σύντομα talk of the town. Σε ένα τέτοιο εστιατόριο λοιπόν, που ξέρει όσο ελάχιστα στην πόλη να τιμά την αμερικανική γευστική κουλτούρα, δε θα μπορούσε παρά να υπάρξει και ένα σχετικό event για την Hμέρα των Ευχαριστιών aka Thanksgiving. 

Τα ήθη και τα έθιμα της "Ημέρας της Γαλοπούλας" -όπως εναλλακτικά αποκαλείται- μεταφέρονται σε ένα μεγάλο εορταστικό τραπέζι το οποίο στρώνεται παραδοσιακά κάθε τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου. "Αρχηγός" του οικογενειακού τραπεζιού είναι ο σεφ Σπόρος ενώ καλεσμένοι του είναι όλοι όσοι θα επιλέξουν το "Po' Boys" για να πουν το δικό τους "ευχαριστώ" αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

Το μενού των πέντε πιάτων είναι μια ανοιχτή πρόσκληση στις γαστρονομικές συνήθειες και παραδόσεις του δημοφιλούς Δείπνου Ευχαριστιών. Η σούπα βελουτέ κολοκύθας ορίζει την έναρξη του εορταστικού μενού πριν σερβιριστεί η κροκέτα πατάτας με βούτυρο σκόρδου και τυρί κρέμα με μυρωδικά. Ακολουθεί η σαλάτα με παντζάρια, ραπανάκια, ανάμεικτα πράσινα φύλλα και κατσικίσιο τυρί για να συνοδεύσει τον "πρωταγωνιστή" της βραδιάς – Σιγοκαπνιστή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας, gravy και σάλτσα cranberry. Το δείπνο ολοκληρώνεται με σπιτική πουτίγκα σοκολάτας με παγωτό. Από το μπαρ, θα σερβίρεται σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς Gluhwein με μπαχαρικά Creole.

Αν ανήκεις σε όσους πιστεύουν στο συμβολισμό της ημέρας ή απλά θέλεις να μπεις σε εορταστικό κλίμα μετρώντας αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα, γνωρίζεις πού έχουν στρώσει τραπέζι.


Για κρατήσεις,  Po’ Boys:  210-3234672
Όλα τα πιάτα είναι ατομικά / κόστος μενού €30/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.