Ο Γρηγόρης Κίκης ανάμεσα στους καλύτερους νέους σεφ του πλανήτη

Ο 27χρονος μάγειρας και συνιδιοκτήτης του "Hervé" ήταν ο μεγάλος νικητής του S.Pellegrino Young Chef Academy Regional Competition.

Ο Γρηγόρης Κίκης © @its_the_duke_dude

Ο Γρηγόρης Κίκης ήταν ο μεγάλος νικητής του S.Pellegrino Young Chef Academy Regional Competition (South-East Europe & Mediterranean), που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ. Ο 27χρονος σεφ και restaurateur (συνιδιοκτήτης του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Hervé") ήταν αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά και το μεγάλο βραβείο (Βραβείο "S.Pellegrino Young Chef Academy") στο διαγωνισμό που αναδεικνύει τα νέα μαγειρικά ταλέντα διεθνώς, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στον παγκόσμιο τελικό, που θα λάβει χώρα σε έναν περίπου χρόνο στο Μιλάνο.

Επίσης, ήταν ο νικητής και του πρώτου βραβείου -από τα συνολικά 4 που δόθηκαν- της βραδιάς, Fine Dining Lovers Food for Thought Award, το οποίο αφορά την ιστορία κάθε πιάτου και τις σκέψεις του δημιουργού του για τα υλικά.

S.Pellegrino Young Chef Academy 2
© @its_the_duke_dude
Γρηγόρης Κίκης, Νίκος Κωνσταντίνου, Μαρία Ζώγα

Αξίζει να αναφερθεί πως μεταξύ των 10 υποψηφίων της ζώνης για τη νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο, υπήρχε μία ακόμη πολύ αξιόλογη ελληνική συμμετοχή: Αυτή της Μαρίας Ζώγα, που καθοδηγούμενη από τον μέντορά της, Νίκο Κωνσταντίνου, παρουσίασε ένα θαλασσινό πιάτο εμπνευσμένο από τα παιδικά της χρόνια και την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Πρέβεζα.

Στην επόμενη γενιά των μεγάλων σεφ

Το S.Pellegrino Young Chef Academy είναι ουσιαστικά ένα οικοσύστημα αναγνώρισης, εκπαίδευσης και σύνδεσης του κόσμου της γαστρονομίας με την επόμενη γενιά των κορυφαίων σεφ του πλανήτη. Σημαντικό κομμάτι του είναι ο ετήσιος διαγωνισμός  που απευθύνεται σε νέους chefs -ηλικίας έως και 30 ετών- οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και παγκόσμια αναγνώριση, μέσα από ένα πιάτο που δημιουργούν αποκλειστικά για το θεσμό και το παρουσιάζουν ενώπιον μίας κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από σημαντικά πρόσωπα του κόσμο της γεύσης.

S.Pellegrino Young Chef Academy 1
© @its_the_duke_dude
Ο Γρηγόρης Κίκης προετοιμάζει τα πιάτα του, πριν την παρουσίαση.

Ο Γρήγορης Κίκης, καθοδηγούμενος καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του από τον μέντορά του, Παύλο Κυριάκη, παρουσίασε μία δική του fine dining εκδοχή του κλασικού μπακαλιάρου-σκορδαλιά, συνδέοντας μάλιστα το πιάτο με την ελληνική συνήθεια του κυριακάτικου τραπεζιού. 

"Είχα αρκετή πίστη στον εαυτό μου και είμαι πολύ χαρούμενος για το τελικό αποτέλεσμα. Ήρθα εδώ για να μαγειρέψω και αυτό είναι που με βοήθησε πολύ να χαλαρώσω από το μεγάλο άγχος που είχα καθόλη τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία που απόλαυσα, όπως πιστεύω και όλοι οι υπόλοιποι σεφ, ενώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους για τη δουλειά τους" ανέφερε ο Γρήγορης Κίκης μετά τις βραβεύσεις του, το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου στο "α" και τον Μπάμπη Δούκα, που βρέθηκε στο Ζάγκρεμπ για να παρακολουθήσει από κοντά το διαγωνισμό.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Ekiben' του Άρη Βεζενέ μόλις άνοιξε και στη Γλυφάδα

Το 'Ekiben Kitchen South' φέρνει στα ΝΠ όλα τα assets του πολύ επιτυχημένου κόνσεπτ της οδού Σκούφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/11/2025

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, θα δοκιμάσεις ρουστίκ και στιλάτη κουζίνα

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.