Ο Γρηγόρης Κίκης ανάμεσα στους καλύτερους νέους σεφ του πλανήτη

Ο 27χρονος μάγειρας και συνιδιοκτήτης του "Hervé" ήταν ο μεγάλος νικητής του S.Pellegrino Young Chef Academy Regional Competition.

Ο Γρηγόρης Κίκης © @its_the_duke_dude

Ο Γρηγόρης Κίκης ήταν ο μεγάλος νικητής του S.Pellegrino Young Chef Academy Regional Competition (South-East Europe & Mediterranean), που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ. Ο 27χρονος σεφ και restaurateur (συνιδιοκτήτης του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Hervé") ήταν αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά και το μεγάλο βραβείο (Βραβείο "S.Pellegrino Young Chef Academy") στο διαγωνισμό που αναδεικνύει τα νέα μαγειρικά ταλέντα διεθνώς, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στον παγκόσμιο τελικό, που θα λάβει χώρα σε έναν περίπου χρόνο στο Μιλάνο.

Επίσης, ήταν ο νικητής και του πρώτου βραβείου -από τα συνολικά 4 που δόθηκαν- της βραδιάς, Fine Dining Lovers Food for Thought Award, το οποίο αφορά την ιστορία κάθε πιάτου και τις σκέψεις του δημιουργού του για τα υλικά.

S.Pellegrino Young Chef Academy 2
© @its_the_duke_dude
Γρηγόρης Κίκης, Νίκος Κωνσταντίνου, Μαρία Ζώγα

Αξίζει να αναφερθεί πως μεταξύ των 10 υποψηφίων της ζώνης για τη νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο, υπήρχε μία ακόμη πολύ αξιόλογη ελληνική συμμετοχή: Αυτή της Μαρίας Ζώγα, που καθοδηγούμενη από τον μέντορά της, Νίκο Κωνσταντίνου, παρουσίασε ένα θαλασσινό πιάτο εμπνευσμένο από τα παιδικά της χρόνια και την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Πρέβεζα.

Στην επόμενη γενιά των μεγάλων σεφ

Το S.Pellegrino Young Chef Academy είναι ουσιαστικά ένα οικοσύστημα αναγνώρισης, εκπαίδευσης και σύνδεσης του κόσμου της γαστρονομίας με την επόμενη γενιά των κορυφαίων σεφ του πλανήτη. Σημαντικό κομμάτι του είναι ο ετήσιος διαγωνισμός  που απευθύνεται σε νέους chefs -ηλικίας έως και 30 ετών- οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και παγκόσμια αναγνώριση, μέσα από ένα πιάτο που δημιουργούν αποκλειστικά για το θεσμό και το παρουσιάζουν ενώπιον μίας κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από σημαντικά πρόσωπα του κόσμο της γεύσης.

S.Pellegrino Young Chef Academy 1
© @its_the_duke_dude
Ο Γρηγόρης Κίκης προετοιμάζει τα πιάτα του, πριν την παρουσίαση.

Ο Γρήγορης Κίκης, καθοδηγούμενος καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του από τον μέντορά του, Παύλο Κυριάκη, παρουσίασε μία δική του fine dining εκδοχή του κλασικού μπακαλιάρου-σκορδαλιά, συνδέοντας μάλιστα το πιάτο με την ελληνική συνήθεια του κυριακάτικου τραπεζιού. 

"Είχα αρκετή πίστη στον εαυτό μου και είμαι πολύ χαρούμενος για το τελικό αποτέλεσμα. Ήρθα εδώ για να μαγειρέψω και αυτό είναι που με βοήθησε πολύ να χαλαρώσω από το μεγάλο άγχος που είχα καθόλη τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία που απόλαυσα, όπως πιστεύω και όλοι οι υπόλοιποι σεφ, ενώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους για τη δουλειά τους" ανέφερε ο Γρήγορης Κίκης μετά τις βραβεύσεις του, το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου στο "α" και τον Μπάμπη Δούκα, που βρέθηκε στο Ζάγκρεμπ για να παρακολουθήσει από κοντά το διαγωνισμό.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/10/2025

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.

Οινικά ταξίδια και μουσικές βραδιές στα ViBo τον Οκτώβριο

Το πρόγραμμα των ViBo Bistrot υπόσχεται έναν μήνα γεμάτο με οινικές γευσιγνωσίες και ζωντανή μουσική.

Το κυριακάτικο brunch με θέα επιστρέφει στο New Hotel

Πιάτα που φέρνουν στο προσκήνιο την ελληνική παράδοση αλλά και τον διεθνή χαρακτήρα του New Hotel επιστρέφουν για να τα απολαύσεις.

Γιατί φέτος το καλοκαίρι όλοι στην Πάρο μιλούσαν για την "Πεζούλα"

Το καινούργιο καφενείο στο χωριό Μάρμαρα δείχνει το δρόμο για την τίμια μαγειρική που έχει ανάγκη το νησί.