Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2-4 Σεπτεμβρίου 22 : Ένα απολαυστικό τριήμερο εκδηλώσεων με επίκεντρο το κρασί

20 ανοιχτά οινοποιεία, γευσιγνωσίες με experts, εκδηλώσεις τέχνης και διασκέδασης, περίπατοι στ’ αμπέλια και γνωριμία με τους οινοποιούς…

Μεγάλες Μέρες Νεμέας © shutterstock.com

Το ασύγκριτο τοπίο της πατρίδας του Αγιωργίτικου, η καταπράσινη Νεμέα με τους λόφους, τις κοιλάδες και τα γύρω χωριά σκεπασμένα με αμπελώνες, είναι ένας λόγος που οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας προσελκύουν πάντα ένα ευρύτερο κοινό, πέρα από τους καθαρά οινόφιλους. Μεγάλο προσόν της σπουδαίας οινοπαραγωγικής περιοχής της χώρας είναι ότι συγκεντρώνει σε μικρή ακτίνα δεκάδες οινοποιεία, γεγονός που διευκολύνει τις επισκέψεις. 

Η φετινή διοργάνωση εμφανίζεται βελτιωμένη σε οργάνωση και ακόμα πιο πλούσια σε εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες με γνωστά ονόματα sommeliers, εκθέσεις, θεματικά events, συναυλίες. Το πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης της Παρασκευής 2/9 ώρα 7 μ.μ. περιλαμβάνει ένα masterclass με τον MW Γιάννη Καρακάση και στη συνέχεια συναυλία με τη σοπράνο Μπέτυ Χαρλαύτη στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας (Κρατήσεις θέσεων στο 27460 22487). 

Νεμέα
© shutterstock.com

Στα 20 οινοποιεία που ανοίγουν τις πόρτες τους μπορεί κανείς να δοκιμάσει κρασιά, να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις, να μιλήσει με τους οινοποιούς και σε πολλά να επισκεφθεί κάποιον αμπελώνα.  Οι εκδηλώσεις είναι άλλες ελεύθερες για το κοινό και άλλες με είσοδο ενώ και τα παιδιά θα βρουν κάποιες που θα τα ενθουσιάσουν. 

Στα highlights του τριήμερου να αναφέρουμε μερικές εκδηλώσεις του κτήματος Παλυβού, που πάντα οργανώνει ένα γεμάτο πρόγραμμα: 3/9 γευσιγνωσία με τον βραβευμένο sommelier Άρη Σκλαβενίτη, μαγειρική με μούστο και κρασί με τον Ηλία Μαμαλάκη, βραδυνό πάρτι με σαξόφωνο και τον Γιάννη Ζουγανέλη με την μπάντα του ενώ την Κυριακή 4/9 10.30 π.μ. "oι μικροί τρυγητές (με τους γονείς τους) μπαίνουν στο αμπέλι για τρύγο και καταλήγουν στο πιο διασκεδαστικό πάτημα των σταφυλιών!”

Το κάθε 20 ανοιχτά οινοποιεία, γευσιγνωσίες με experts, εκδηλώσεις τέχνης και διασκέδασης, περίπατοι στ’ αμπέλια και γνωριμία με τους οινοποιούς…έχει το πρόγραμμά του, που μπορεί κανείς να δει αναλυτικά στον ιστότοπο nemeawineland.com. Ο κατάλογος των οινοποιείων που θα μας υποδεχθούν το τριήμερο: 

Κτήμα Αναγέννηση
Barafakas Winery
Cooperative Winery of Nemea
Gaia Wines
Κτήμα Καραμήτσος
Lafazanis Winery
Lafkiotis Winery
Κτήμα Βασιλείου
Domaine Nikolaou
Palivou Estate
Papantonis Winery
Estate Raptis
Semeli Estate
Sellas Winery
Domaine Skouras
Κτήμα Πυργάκη
Σοφία της Φύσης
Papaioannou Estate
Opsimos Winery

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.