''Ψάρι ψάρι'': Γεύσεις νησιού στην Αγία Παρασκευή

Θαλασσινοί ψαρομεζέδες από προσεκτικά επιλεγμένη πρώτη ύλη.

Ψάρι Ψάρι

Εκπροσωπώντας με τον πιο εμφατικό τρόπο την αίσθηση ανυπομονησίας για τις καλοκαιρινές διακοπές μαζί με την προσιτή ψαροφαγία, η θαλασσινή ταβέρνα του Κώστα Ρωμανάκη φέρνει το νησί… στην Αγία Παρασκευή. Πάντα με έμφαση στις οικείες νησιώτικες γεύσεις, στην όμορφη βεράντα με τις αιγαιοπελαγίτικες πινελιές του εστιατορίου "Ψάρι Ψάρι" σερβίρονται θαλασσινοί ψαρομεζέδες από προσεκτικά επιλεγμένη πρώτη ύλη. Απαραίτητη στάση στον κατάλογο, τα μερακλίδικα αλίπαστα, όπου ο σπιρτόζος χειροποίητος μαρινάτος γαύρος αναδεικνύεται ως πραγματικά σπουδαίος τσιπουρομεζές.

Ψάρι Ψάρι

Mε τη μαγειρική προσέγγιση να είναι μινιμαλιστική, σαν το κυκλαδίτικο τοπίο, αξίζει να τσεκάρετε την ψαριέρα του μαγαζιού για να επιλέξετε κάτι σπαρταριστό που θα φτάσει στο πιάτο σας άρτια ψημένο και καρυκευμένo. Το μενού ξεδιπλώνει προτάσεις όπως το ασυναγώνιστο λαβράκι σχάρας, αλλά και πιο μαστόρικα μαγειρευτά όπως η αυθεντική αστακομακαρονάδα. Ποικιλία σε μικρά και μεγάλα φρέσκα ψάρια, όστρακα, καλαμάρια, χταπόδια και πολλά ακόμη σας περιμένουν για να σαλπάρετε για όποιο νησί επιθυμεί ο ουρανίσκος σας. Όλα αυτά συνοδεύονται με ωραία αποστάγματα, αλλά και μια αναπάντεχα δυνατή λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα.      

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.