''Βλάσσης'': Γιορτάζοντας την ελληνική μπιστρονομία

Καλοφτιαγμένες παραδοσιακές συνταγές, βγαλμένες από νοσταλγικές κυριακάτικες οικογενειακές μαζώξεις.

Βλάσσης

Όσες φορές κι αν τον δοκιμάσουμε, όσες φορές κι αν γράψουμε γι’ αυτόν, ο "Βλάσσης" διατηρεί ατόφια την καθησυχαστική γοητεία του κλασικού. Το υποδειγματικό ελληνικό μπιστρό των Ιλισίων σερβίρει καλοφτιαγμένες παραδοσιακές συνταγές, βγαλμένες από νοσταλγικές κυριακάτικες οικογενειακές μαζώξεις στα λευκοστρωμένα τραπέζια στο δροσερό παρκάκι με τις μουριές. Είναι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό όταν θέλουμε να φάμε αθηναϊκή σαλάτα με σφυρίδα, ντολμάδες τυλιγμένους σε λαχταριστά αμπελόφυλλα ή σκορδάτο μοσχάρι σοφρίτο.

Βλάσσης

Οι χειροποίητες πίτες ημέρας έχουν τραγανό φύλλο που κάνει τη διαφορά. Σταθερά δημοφιλή τα φιλετάκια κοτόπουλου με φέτα, ντομάτα, κρεμμύδι και γλυκιά πιπεριά, όσο και το μερακλίδικο φρυγαδέλι (συκώτι μοσχαρίσιο τυλιγμένο σε αρνίσια μπόλια με σκόρδο και μπαχαρικά). Άρωμα καλοκαιριού φέρνουν στο τραπέζι μας η ορεκτική καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με σκόρδο και ξίδι, η καλοκαιρινή σαλάτα με μελιτζάνες και πιπεριές τηγανητές, γιαούρτι, σκόρδο και σάλτσα ντομάτας, αλλά και το χταπόδι σχάρας με φάβα και καραμελωμένα κρεμμύδια ή το χειροποίητο τυλιχτό σουβλάκι γεμισμένο με... γαρίδα. Φυσικά η μπαβαρουάζ, το cheesecake, αλλά και το γαλακτομπούρεκο δεν έχουν εποχή! Και μην ξεχνάτε ότι στην ανοιχτωσιά της οδού Μαιάνδρου, πρωί ή απόγευμα, προσφέρουν πλέον και καφέ, σε συνεργασία με την Taf coffee, συνδυάζοντάς τον με τα σπιτικά τους γλυκά.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
10/08/2022

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.