''Βλάσσης'': Γιορτάζοντας την ελληνική μπιστρονομία

Καλοφτιαγμένες παραδοσιακές συνταγές, βγαλμένες από νοσταλγικές κυριακάτικες οικογενειακές μαζώξεις.

Βλάσσης

Όσες φορές κι αν τον δοκιμάσουμε, όσες φορές κι αν γράψουμε γι’ αυτόν, ο "Βλάσσης" διατηρεί ατόφια την καθησυχαστική γοητεία του κλασικού. Το υποδειγματικό ελληνικό μπιστρό των Ιλισίων σερβίρει καλοφτιαγμένες παραδοσιακές συνταγές, βγαλμένες από νοσταλγικές κυριακάτικες οικογενειακές μαζώξεις στα λευκοστρωμένα τραπέζια στο δροσερό παρκάκι με τις μουριές. Είναι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό όταν θέλουμε να φάμε αθηναϊκή σαλάτα με σφυρίδα, ντολμάδες τυλιγμένους σε λαχταριστά αμπελόφυλλα ή σκορδάτο μοσχάρι σοφρίτο.

Βλάσσης

Οι χειροποίητες πίτες ημέρας έχουν τραγανό φύλλο που κάνει τη διαφορά. Σταθερά δημοφιλή τα φιλετάκια κοτόπουλου με φέτα, ντομάτα, κρεμμύδι και γλυκιά πιπεριά, όσο και το μερακλίδικο φρυγαδέλι (συκώτι μοσχαρίσιο τυλιγμένο σε αρνίσια μπόλια με σκόρδο και μπαχαρικά). Άρωμα καλοκαιριού φέρνουν στο τραπέζι μας η ορεκτική καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με σκόρδο και ξίδι, η καλοκαιρινή σαλάτα με μελιτζάνες και πιπεριές τηγανητές, γιαούρτι, σκόρδο και σάλτσα ντομάτας, αλλά και το χταπόδι σχάρας με φάβα και καραμελωμένα κρεμμύδια ή το χειροποίητο τυλιχτό σουβλάκι γεμισμένο με... γαρίδα. Φυσικά η μπαβαρουάζ, το cheesecake, αλλά και το γαλακτομπούρεκο δεν έχουν εποχή! Και μην ξεχνάτε ότι στην ανοιχτωσιά της οδού Μαιάνδρου, πρωί ή απόγευμα, προσφέρουν πλέον και καφέ, σε συνεργασία με την Taf coffee, συνδυάζοντάς τον με τα σπιτικά τους γλυκά.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.