Μεσογειακός κοσμοπολιτισμός στο "Bianco" της Μήλου

Το εστιατόριο του all suites ξενοδοχείου White Coast, δυο βήματα από το εμβληματικό Σαρακήνικο, συνδυάζει θεαματικά ηλιοβασιλέματα με απολαυστικές βόλτες στην κοσμοπολίτικη πλευρά της μεσογειακής γεύσης.

Bianco White Coast Μήλος

Ένα βαθύ αίσθημα αποσύνδεσης σε αγκαλιάζει όταν μπαίνεις στους χώρους του all suites ξενοδοχείου "White Coast" της Μήλου. Η απόμερη τοποθεσία του, μέσα σ’ ένα σχεδόν κάτασπρο σκηνικό άγριας φυσικής γοητείας, το κάνει να μοιάζει με την τελική πίστα κάποιας περιπέτειας του James Bond, κάπου στα βάθη μιας σεληνιακής εσχατιάς, που τυγχάνει να βρέχεται απ’ την αφράτη θάλασσα του Αιγαίου.

Bianco White Coast Μήλος

Στην πραγματικότητα, το νεότερο πεντάστερο κατάλυμα του ηφαιστειογενούς αυτού θαύματος που είναι η Μήλος, δεν απέχει παρά μερικά λεπτά απ’ τον Αδάμαντα, το κεντρικό λιμάνι του νησιού, με hotspots όπως η ρομαντική βεράντα της Πλάκας ή τα γραφικά στενάκια της Τρυπητής να βρίσκονται μερικές γκαζιές απόσταση. Για όποιον, βέβαια, καταφέρει να ξεφύγει απ’ το πλέγμα ανακουφιστικής χαλάρωσης που γνέθουν η μινιμαλιστική αισθητική κι η σχεδιαστική στιβαρότητα ενός ξενοδοχείου, που, μαζί με την αίσθηση ιδιωτικότητας που παρέχουν τα δωμάτια με τις prive πισίνες του, έχει για κύριο χαρακτηριστικό την ικανότητά του να φέρνει σε άμεση επαφή τον επισκέπτη του με την εσωτερική αύρα γαλήνης κι αποφόρτισης που εκπέμπει αυτό το νησί.

Διαβάστε Επίσης

Αυτήν την αίσθηση συντονισμού με τις αρχέγονες συχνότητες της Μήλου προσφέρει για πρώτο πιάτο και το εστιατόριο "Bianco", που απλώνει τη boho minimal σάλα του στο σικάτο poolside του ξενοδοχείου, με θέα την άγρια ακτογραμμή του Μύτακα, αλλά και το πυρωμένο ηλιοβασίλεμα του νησιού. Εκεί, εκτός απ’ το κομψό πρωινό, βασισμένο σε τοπικά προϊόντα και εξειδικευμένους παραγωγούς, αλλά και μια all day κάρτα με μεσογειακές fine comfort επιλογές όπως η αθηναϊκή με ψάρι ημέρας και μαγιονέζα ταραμά, ή τα linguini με ταρτάρ κόκκινης γαρίδας, σερβίρεται και η πιθανά πιο δουλεμένη dinner εμπειρία ολόκληρου του νησιού.

Γιάννης Λιόκας Bianco White Coast Μήλος

Την κάρτα επιμελείται ο Γιάννης Λιόκας, executive chef του "White Coast" και γνωστός μας από το κηφισιώτικο "Monzu" μεταξύ άλλων, ξεδιπλώνοντας μια λίστα προτάσεων με κοσμοπολίτικη άποψη κι έντονες μεσογειακές και ιταλικές αναφορές, αλλά στέρεο και το ελληνικό στοιχείο, που εκφράζεται τόσο μέσα από την επιλογή των υλικών, όσο και τις γευστικές αφετηρίες των πιάτων. Έτσι, με τον Σπύρο Μαυρονάσο ως chef de cuisine, το χταποδάκι - φάβα προικίζεται εδώ με την απολαυστική κρούστα που χαρίζει στο θαλασσινό το σοτάρισμά του σε καραμελωμένη σόγια, ενώ η φάβα που έρχεται πλουτισμένη με σκορδάτη ένταση, έχει για γευστικό υπασπιστή ένα κενέλ από κρέμα ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης, που κατακλύζει το στόμα με φρουτένια γλύκα και καλοκαιρινή δροσιά.

Bianco White Coast Μήλος

Αντίστοιχα, το μαγιάτικο γίνεται αφράτο ταρτάρ με τη δροσιά του πεπονιού να κοντράρει ωραία την αψάδα του σιναπόσπορου που πρωταγωνιστεί στη μαρινάδα, ενώ η σφυρίδα, ψημένη σε ζυμάρι, προσφέρει χυμώδη μπουκιά, παρ’ ότι αδικείται απ’ τις επιθετικές εντάσεις των πικλαρισμένων βλήτων που έρχονται μαζί με υφές αγκινάρας στο πιάτο. Ο δε ελληνικός μαύρος χοίρος, ένα απ’ τα αγαπημένα υλικά του Λιόκα κι όχι άδικα, κερδίζει βάθος και ένταση από την έξυπνη προσθήκη καραμελωμένου guanciale πλάι στις δροσερές ανάσες των πουρέδων από καρότο και βερίκοκο, συνθέτοντας ένα πιάτο που, με λίγο πιο προσεκτική δουλειά στο καραμέλωμα του κρέατος, θα έλαμπε ακόμη περισσότερο.

+ Τη νοστιμιά του μενού σιγοντάρουν ευρηματικά cocktails με τοπικές αναφορές, ενώ η καλοδουλεμένη ελληνοκεντρική κάρτα κρασιών αναμένεται να γίνει ακόμη πιο συναρπαστική, με την επέκταση της κάβας που προγραμματίζεται ήδη.

- Η επανάληψη παρασκευών σε διάφορα πιάτα του μενού, προδίδει εγκράτεια που περιορίζει τη δημιουργική φόρα της κουζίνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.