''Lefkes on the side'': Tapas & more στο στέκι που επαναπροσδιορίζει το all-day

Τον δρόμο που έχει χαράξει το εστιατόριο ''Λεύκες'' ακολουθεί ένα παράρτημα που δίνει νέο νόημα στον γευστικό μας ορίζοντα.

Lefkes on the side

Ο Τάσος Ντούμας έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας και τόσο η διαχρονική επιτυχία και διαρκής ανανέωση του εστιατορίου "Λεύκες" όσο και το νεότερο αλλά καταξιωμένο πλέον αδελφάκι του "Lefkes On the Side", που επανεφευρίσκει και εξευγενίζει την έννοια του all-day, το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο. Φέτος το καλοκαίρι, μάλιστα, στο ατμοσφαιρικό urban τροπικό σκηνικό του "Lefkes On the Side", ανάμεσα σε καλαμωτά φωτιστικά και στέγαστρα από μπαμπού, που ντύνουν κομψά κάθε γωνιά με συνθέσεις της φύσης, οι πολλοί πιστοί φίλοι του αποκτούν ακόμη μία ιδέα εξόδου, καθώς απολαμβάνουν 20 περίπου επιλογές σε tapas. Πάμε λοιπόν για tapas στο Γαλάτσι και συνοδεύουμε τα ψαγμένα κρασιά μας με κοσμοπολίτικα τσιμπητά μεζεδάκια, όπως καλαμάρι Παταγονίας πάνω σε τραγανές πατάτες με τσάτνεϊ από χαλαπένιο, μπλίνις με μους ταραμά και γαύρο μαρινάτο, αλλά και γκλασαρισμένα σύκα με κρέμα από ροκφόρ.

Lefkes on the side

Φυσικά, το bio brunch και τα ελληνικά, ιταλικά και ισπανικά τυριά και αλλαντικά δίνουν το γευστικό "παρών", ενώ το κρέας παραμένει εδώ μια πολύ σοβαρή υπόθεση με εκλεκτές κοπές που θα επιλέξετε από το in house κρεοπωλείο τους, όπως prime rib, ελληνική porterhouse ωρίμανσης, tomahawk και flat iron. Από την ποικιλία των κρεατοφαγικών προτάσεων δεν λείπουν φυσικά τα κλασικά αρνίσια παϊδάκια, όπως και λουκάνικα δικής τους παραγωγής, μοσχαρίσια, χοιρινά και κοτόπουλου. Δεν φεύγουμε αν δεν κάνουμε ένα πέρασμα από την αλά Camden Town flea market για να χαζέψουμε, ή και να αγοράσουμε, όμορφα σκεύη σερβιρίσματος! 

Περισσότερες πληροφορίες

Lefkes On The Side

Λεωφ. Γαλατσίου 98, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.