''Lefkes on the side'': Tapas & more στο στέκι που επαναπροσδιορίζει το all-day

Τον δρόμο που έχει χαράξει το εστιατόριο ''Λεύκες'' ακολουθεί ένα παράρτημα που δίνει νέο νόημα στον γευστικό μας ορίζοντα.

Lefkes on the side

Ο Τάσος Ντούμας έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας και τόσο η διαχρονική επιτυχία και διαρκής ανανέωση του εστιατορίου "Λεύκες" όσο και το νεότερο αλλά καταξιωμένο πλέον αδελφάκι του "Lefkes On the Side", που επανεφευρίσκει και εξευγενίζει την έννοια του all-day, το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο. Φέτος το καλοκαίρι, μάλιστα, στο ατμοσφαιρικό urban τροπικό σκηνικό του "Lefkes On the Side", ανάμεσα σε καλαμωτά φωτιστικά και στέγαστρα από μπαμπού, που ντύνουν κομψά κάθε γωνιά με συνθέσεις της φύσης, οι πολλοί πιστοί φίλοι του αποκτούν ακόμη μία ιδέα εξόδου, καθώς απολαμβάνουν 20 περίπου επιλογές σε tapas. Πάμε λοιπόν για tapas στο Γαλάτσι και συνοδεύουμε τα ψαγμένα κρασιά μας με κοσμοπολίτικα τσιμπητά μεζεδάκια, όπως καλαμάρι Παταγονίας πάνω σε τραγανές πατάτες με τσάτνεϊ από χαλαπένιο, μπλίνις με μους ταραμά και γαύρο μαρινάτο, αλλά και γκλασαρισμένα σύκα με κρέμα από ροκφόρ.

Lefkes on the side

Φυσικά, το bio brunch και τα ελληνικά, ιταλικά και ισπανικά τυριά και αλλαντικά δίνουν το γευστικό "παρών", ενώ το κρέας παραμένει εδώ μια πολύ σοβαρή υπόθεση με εκλεκτές κοπές που θα επιλέξετε από το in house κρεοπωλείο τους, όπως prime rib, ελληνική porterhouse ωρίμανσης, tomahawk και flat iron. Από την ποικιλία των κρεατοφαγικών προτάσεων δεν λείπουν φυσικά τα κλασικά αρνίσια παϊδάκια, όπως και λουκάνικα δικής τους παραγωγής, μοσχαρίσια, χοιρινά και κοτόπουλου. Δεν φεύγουμε αν δεν κάνουμε ένα πέρασμα από την αλά Camden Town flea market για να χαζέψουμε, ή και να αγοράσουμε, όμορφα σκεύη σερβιρίσματος! 

Περισσότερες πληροφορίες

Lefkes On The Side

Λεωφ. Γαλατσίου 98, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.