''Ζέφυρος'': Πρώτο τραπέζι θάλασσα

Πάνω από 91 χρόνια ζωής μετρά το ιστορικό εστια­τόριο που απολαμβάνει προνομιακή θέση στο Μικρολίμανο.

Ζέφυρος

Πάνω από 91 χρόνια ζωής μετρά το ιστορικό εστια­τόριο που απολαμβάνει σούπερ προνομιακή θέση στο γραφικό και ανανεωμένο Μικρολίμανο. Ολόκληρη ψαροφαγική ιστορία έχει γραφτεί στα τραπέζια του, που υποδέχονται τους φίλους της καλής παραδοσιακής ελληνικής θαλασσινής κουζίνας για να τους ταξιδέψουν, καθώς ο χώρος θυμίζει κατάστρωμα πλοίου, έτοιμου να αποπλεύσει… Ολόφρεσκα ψάρια, θαλασσινά και όστρακα από τις ελληνικές θάλασσες μετατρέπονται σε σταρ σπεσιαλιτέ που τις γνωρίζουν καλά οι παλιοί και τις αγκαλιάζουν θερμά οι νέοι θαμώνες. 

Ζέφυρος

Οι γαρίδες με ντομάτα και φέτα, το ψητό καλαμάρι με πέστο βασιλικού, αλλά και τα όστρακα προσφέρονται για την πρώτη γαστρονομική βουτιά στις γεύσεις τους. Σειρά έχει ένα μυδοπίλαφο ή ένα πιάτο σπαγκέτι θαλασσινών με καλαμάρι, γαρίδες, μύδια, κυδώνια, καραβίδες που αναδίδουν ιώδιο και θάλασσα, αλλά και φρεσκότατα μεγάλα ψάρια που αναδεικνύονται με κλασικό, αλλά και μοντέρνο τρόπο, όπως ο τόνος σε κρούστα σουσαμιού και wakame. Συνοδεύστε με ένα καλό κρασί από μια μεγάλη ποικιλία οίνων κυρίως του ελληνικού αμπελώνα και κλειστε γλυκά με ένα από τα αγαπημένα επιδόρπια, όπως εκμέκ, σοκολατόπιτα, λουκουμάδες και κυδώνι ψητό.    

Περισσότερες πληροφορίες

Ζέφυρος

Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.