''Ζέφυρος'': Πρώτο τραπέζι θάλασσα

Πάνω από 91 χρόνια ζωής μετρά το ιστορικό εστια­τόριο που απολαμβάνει προνομιακή θέση στο Μικρολίμανο.

Ζέφυρος

Πάνω από 91 χρόνια ζωής μετρά το ιστορικό εστια­τόριο που απολαμβάνει σούπερ προνομιακή θέση στο γραφικό και ανανεωμένο Μικρολίμανο. Ολόκληρη ψαροφαγική ιστορία έχει γραφτεί στα τραπέζια του, που υποδέχονται τους φίλους της καλής παραδοσιακής ελληνικής θαλασσινής κουζίνας για να τους ταξιδέψουν, καθώς ο χώρος θυμίζει κατάστρωμα πλοίου, έτοιμου να αποπλεύσει… Ολόφρεσκα ψάρια, θαλασσινά και όστρακα από τις ελληνικές θάλασσες μετατρέπονται σε σταρ σπεσιαλιτέ που τις γνωρίζουν καλά οι παλιοί και τις αγκαλιάζουν θερμά οι νέοι θαμώνες. 

Ζέφυρος

Οι γαρίδες με ντομάτα και φέτα, το ψητό καλαμάρι με πέστο βασιλικού, αλλά και τα όστρακα προσφέρονται για την πρώτη γαστρονομική βουτιά στις γεύσεις τους. Σειρά έχει ένα μυδοπίλαφο ή ένα πιάτο σπαγκέτι θαλασσινών με καλαμάρι, γαρίδες, μύδια, κυδώνια, καραβίδες που αναδίδουν ιώδιο και θάλασσα, αλλά και φρεσκότατα μεγάλα ψάρια που αναδεικνύονται με κλασικό, αλλά και μοντέρνο τρόπο, όπως ο τόνος σε κρούστα σουσαμιού και wakame. Συνοδεύστε με ένα καλό κρασί από μια μεγάλη ποικιλία οίνων κυρίως του ελληνικού αμπελώνα και κλειστε γλυκά με ένα από τα αγαπημένα επιδόρπια, όπως εκμέκ, σοκολατόπιτα, λουκουμάδες και κυδώνι ψητό.    

Περισσότερες πληροφορίες

Ζέφυρος

Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/08/2022

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.