''Villa Grigio 46'':Καλοκαιρινά κοκτέιλ με άρωμα Ιταλίας

Ο κατάλαγος των κοκτέιλ μεγαλώνει κλέβοντας γεύσεις από περισσότερες χώρες.

Villa Grgio 46

Στέκι-προορισμός στο Παλαιό Φάληρο, μας υποδέχεται με αύρα διάχυτου ιταλισμού κάθε στιγμή της ημέρας, όμως τα θερινά βράδια ο καταπράσινος κήπος του αποκτά μία έξτρα χάρη. Από την μπάρα του περνούν κλασικές βερσιόν κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες παραλλαγές με εποχικό χαρακτήρα, που το καλοκαίρι παρελαύνουν κυρίως στα τραπέζια της δροσερής αυλής του. 

Villa Grigio 46

O bar manager Γιάννης Κορυζής, ως αυθεντικός negronisti δίνει έμφαση στο μυθικό Negroni σε μία κάρτα που, αν αφεθείτε, θα σας μεταφέρει την απολαυστική αίσθηση μιας καλοσχεδιασμένης μπαρότσαρκας αλά ιταλικά. Διαθέτουν βέβαια και λίστα κρασιών του ελληνικού και ιταλικού αμπελώνα, χωρίς να λείπουν επιλογές από χώρες όπως η Ισπανία και η Νέα Ζηλανδία, που ταιριάζουν με άνεση με μια ωραία pinsa burrata ή tartufata, ένα καλοφτιαγμένο vitello tonnato αλλά και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών.

Villa Grigio 46

Από τα κοκτέιλ αυτή την περίοδο προτείνουμε να δοκιμάσετε το Sbagliato vol 2, μια πιο… γαστρονομική, εκδοχή του καλοκαιρινού Negroni, με τον ιδιαίτερο συνδυασμό φράουλας 
και κόκκινης πιπεριάς, ή το Negroni Tropicale με αρώματα pandan και καρύδας. Φουλ του καλοκαιριού, όμως, είναι τα βοτανικά Fantastic Spritz, με λικέρ περγαμόντο, φίνο σέρι και ελληνικό τζιν, και Big dill με βάση γεύσεις όπως μαστίχα, άνηθος και λουίζα.

Περισσότερες πληροφορίες

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.