Στη ''Σουρτούκω'' για μεζέδες της παρέας που γυρίζουν την Ελλάδα

Μια αυλή που γεμίζει με μυρωδιές από γνώριμες και παραλλαγμένες συνταγές.

396A9102

Μας συστήνεται ως γυρίστρα, μπελαλού και μεζεκλού, και, όντως, η γραφική ταβέρνα-μεζεδοπωλείο του Βύρωνα ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει αυθεντική διασκέδαση. Φιλόξενη, μερακλού και ανοιχτόκαρδη, η "Σουρτούκω" τώρα το καλοκαίρι μάς στρώνει στην πίσω αυλίτσα και στα μαρμάρινα τραπέζια μπροστά στο μαγαζί, ακούει ρεμπέτικα, τις Κυριακές το απόγευμα και ζωντανά, και μας σερβίρει εκλεκτό κρασί, μπίρες, ρακή και τσίπουρο.

396A9104

Της αρέσουν οι ελληνικές και πολίτικες λιχουδιές και γυρίζει την Ελλάδα φέρνοντας στο πιάτο μας καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες σε νόστιμα μαγειρέματα, ό,τι πρέπει για μοιρασιά με την παρέα σε χαλαρές καλοκαιρινές βραδιές. Η χωριάτικη έρχεται με λουκουμάδες φέτας, ντομάτα, αγγούρι, φρέσκο κρεμμύδι, ελιές και κάππαρη, στην πράσινη σαλάτα προσθέτει φράουλα και καρύδι, το ταμπουλέ το φτιάχνει με κινόα και πλιγούρι, ενώ οι κυδωνάτες πατάτες αρωματίζονται με φρέσκα μυρωδικά και νοστιμίζουν με τσαλαφούτι Καρπενησίου.

396A9075

Οι μεζέδες της έχουν μαμαδίστικο άγγιγμα κι αυτό το κάτι που κάνει τη διαφορά, όπως η πολύ δημοφιλής τυρόπιτα κανταΐφι με μπεσαμέλ τυριών, ξιδάτη μαρμελάδα ντομάτας και μαύρο σουσάμι, οι μανιάτικες τσουχτές με παστό Καλαμάτας, μυζήθρα και αβγό, το μοσχαρίσιο συκώτι με λεμονάτη σάλτσα μυρωδικών και σκορδάκι, το βουβαλίσιο μπιφτέκι Κερκίνης με ψητή πατάτα, τυρί κρέμα και βινεγκρέτ μουστάρδας και τα μπριζολάκια μαύρου χοίρου στη σχάρα. 

396A9051

Περισσότερες πληροφορίες

Σουρτούκω

Λ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, Βύρωνας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.