"ΧΗ.ΜΑ": Η ΧΗμεία και τα ΜΑθηματικά σε απόλυτη καλοκαιρινή διάθεση!

ΧΗ.ΜΑ © Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ και 17 χρόνια, οι δημιουργοί των εστιατορίων "ΧΗ.ΜΑ.", τα αδέλφια Τόλης Μπρικές (ΧΗμικός) και Μπάμπης Μπρικές (ΜΑθηματικός), απευθύνονται στους λάτρεις του κρέατος και ικανοποιούν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους στα στέκια που έχουν δημιουργήσει στον Άλιμο και την Παλαιά Φώκαια. Από πέρυσι, μάλιστα, τα εστιατόρια "ΧΗ.ΜΑ." απέκτησαν τη δική τους ταράτσα, σε έναν υπέροχο χώρο πάνω ακριβώς από το μαγαζί στον Άλιμο. Εκεί θα βρείτε πλέον ένα υπέροχο χτιστό bar όπου τα κοκτέιλ έχουν ήδη αρχίσει ήδη να σερβίρονται. Ο ιδιαίτερος διάκοσμος, με κεντρικό θέμα τη ΧΗμεία και τα Μαθηματικά, και ο ιδανικός φωτισμός εξασφαλίζουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα με θέα που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

ΧΗ.ΜΑ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Kάθε πιάτο που σερβίρεται στα εστιατόρια "ΧΗ.ΜΑ." είναι μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, με έμφαση στο καλό κρέας, που πρέπει να ζήσετε! Πρόκειται για πιάτα φτιαγμένα με τις καλύτερες και πιο φρέσκες πρώτες ύλες, μαγειρεμένα με υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία, μεράκι, αγάπη και σεβασμό προς τον πελάτη. Για φέτος, οι σεφ δημιούργησαν νέα πιάτα όπως είναι η πατζαραλοιφή, η πολίτικη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και η αφρώδης σούπα πεπόνι με prosecco. Όταν φτάσετε στα κυρίως, μην προσπεράσετε την τραγανή σιγοψημένη πανσέτα 500 γραμμαρίων. Best seller επιλογές-εγγύηση παραμένουν η σταβλίσια με ψητά λαχανικά και πατάτες οφτές, η T-bone με λαχανικά γλασέ και πατάτες γκρατινέ, όπως και το μοσχαρίσιο φιλέτο. Για το γλυκό φινάλε, η τάρτα λεμονιού με απολαυστικό στρώμα μαρέγκας, δροσιστική κρέμα λεμονιού και τάρτα από τραγανό μπισκότο βουτύρου αποδεικνύεται ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κλείσετε μια υψηλής ποιότητας γαστρονομική εμπειρία. Τα εστιατόρια "ΧΗ.ΜΑ." βρίσκονται στην κορυφή θετικών κριτικών στο Trip Advisor τόσο για την υψηλή ποιότητα φαγητού όσο και για τις ανταγωνιστικές τιμές σε συνδυασμό με το ευγενέστατο εξειδικευμένο προσωπικό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.