"ΧΗ.ΜΑ": Η ΧΗμεία και τα ΜΑθηματικά σε απόλυτη καλοκαιρινή διάθεση!

ΧΗ.ΜΑ © Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ και 17 χρόνια, οι δημιουργοί των εστιατορίων "ΧΗ.ΜΑ.", τα αδέλφια Τόλης Μπρικές (ΧΗμικός) και Μπάμπης Μπρικές (ΜΑθηματικός), απευθύνονται στους λάτρεις του κρέατος και ικανοποιούν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους στα στέκια που έχουν δημιουργήσει στον Άλιμο και την Παλαιά Φώκαια. Από πέρυσι, μάλιστα, τα εστιατόρια "ΧΗ.ΜΑ." απέκτησαν τη δική τους ταράτσα, σε έναν υπέροχο χώρο πάνω ακριβώς από το μαγαζί στον Άλιμο. Εκεί θα βρείτε πλέον ένα υπέροχο χτιστό bar όπου τα κοκτέιλ έχουν ήδη αρχίσει ήδη να σερβίρονται. Ο ιδιαίτερος διάκοσμος, με κεντρικό θέμα τη ΧΗμεία και τα Μαθηματικά, και ο ιδανικός φωτισμός εξασφαλίζουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα με θέα που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

ΧΗ.ΜΑ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Kάθε πιάτο που σερβίρεται στα εστιατόρια "ΧΗ.ΜΑ." είναι μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, με έμφαση στο καλό κρέας, που πρέπει να ζήσετε! Πρόκειται για πιάτα φτιαγμένα με τις καλύτερες και πιο φρέσκες πρώτες ύλες, μαγειρεμένα με υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία, μεράκι, αγάπη και σεβασμό προς τον πελάτη. Για φέτος, οι σεφ δημιούργησαν νέα πιάτα όπως είναι η πατζαραλοιφή, η πολίτικη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και η αφρώδης σούπα πεπόνι με prosecco. Όταν φτάσετε στα κυρίως, μην προσπεράσετε την τραγανή σιγοψημένη πανσέτα 500 γραμμαρίων. Best seller επιλογές-εγγύηση παραμένουν η σταβλίσια με ψητά λαχανικά και πατάτες οφτές, η T-bone με λαχανικά γλασέ και πατάτες γκρατινέ, όπως και το μοσχαρίσιο φιλέτο. Για το γλυκό φινάλε, η τάρτα λεμονιού με απολαυστικό στρώμα μαρέγκας, δροσιστική κρέμα λεμονιού και τάρτα από τραγανό μπισκότο βουτύρου αποδεικνύεται ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κλείσετε μια υψηλής ποιότητας γαστρονομική εμπειρία. Τα εστιατόρια "ΧΗ.ΜΑ." βρίσκονται στην κορυφή θετικών κριτικών στο Trip Advisor τόσο για την υψηλή ποιότητα φαγητού όσο και για τις ανταγωνιστικές τιμές σε συνδυασμό με το ευγενέστατο εξειδικευμένο προσωπικό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
17/09/2025

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.