"Culinary Journeys Series" στο "Daios Cove"

Το θερινό γαστρονομικό σίκουελ του Daios Cove διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά με ένα εντυπωσιακό line-up καλεσμένων.

Aleria cropped

Η ατζέντα του καλοκαιριού συνεχίζει να εμπλουτίζεται με φεστιβάλ και εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ενδεικτικά μιας φορτσάτης σεζόν έτοιμης να αναπληρώσει όσα την τελευταία διετία μπήκαν σε παύση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το φετινό line-up του φεστιβάλ "Culinary Journeys Series" που σηκώνει αυλαία στο "Daios Cove" στις 5 Ιουνίου με πρώτο καλεσμένο σεφ τον Amaury Bouhours, σεφ του διάστερου παριζιάνικου "Le Meurice", που λειτουργεί με την υψηλή γαστρονομική εποπτεία του Alain Ducasse στο ομώνυμο εμβληματικό ξενοδοχείο. Τη σκυτάλη παίρνει ο Alex Atala (28 & 29/6), ο πρώτος Βραζιλιάνος σεφ που βραβεύτηκε με δύο αστέρια από τον Michelin και που στο εστιατόριό του "DOM" στο Σάο Πάολο, αποτυπώνει την προσωπική του οπτική της μοντέρνας βραζιλιάνικης κουζίνας με άρμα τη βιωσιμότητα. Γράφει χιλιόμετρα στο χώρο με τρεις δεκαετίες μαγειρικής πορείας, με το "DΟΜ" να συμπεριλαμβάνεται στην ελίτ των εστιατορίων διεθνώς σε λίστες όπως τα "50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου" και τον ίδιο στην πρώτη δεκάδα των "The Best Chef Awards", που συγκεντρώνει κάθε χρόνο μια σπουδαία κάστα επαγγελματιών. Ακολουθούν οι: Romain Meder, του παριζιάνικου "Domaine de Primard" και στενό συνεργάτη του Alain Ducasse σε σειρά γαστρονομικών projects (8/7), Karime López (21 & 22/7) από το "Gucci Osteria" στη Φλωρεντία, με την υπογραφή του Massimo Bottura και μια δυνατή τριάδα Ελλήνων σεφ και pastry chef αποτελούμενη από τους Γκίκα Ξενάκη ("Aleria", Αθήνα, 10 & 11/8), Παύλο Κυριάκη ("The Zillers", Αθήνα. 18 & 19/8) και Σπύρο Πεδιαδιτάκη (ζαχαροπλαστείο "Ourse", Αθήνα, 8 & 9/9)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.