Διεθνούς κύρους σεφ κάνουν το "Thama" τους στην Τήνο

Μια γαστρονομική συνάντηση με γεύσεις εμπνευσμένες από την κουζίνα της Τήνου, θα πραγματοποιηθεί σε ένα διεθνών προδιαγραφών "Chefs Dinner" στο "Thama" του Δημήτρη Κατριβέση.

Thama event

Το νησί των θαυμάτων υποδέχεται 5 σπουδαίους σεφ, καλεσμένους του Δημήτρη Κατριβέση, που θα ετοιμάσουν ένα μενού 7 σταδίων το Σάββατο 28 Μαΐου στο εστιατόριο "Thama", στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Οι καλεσμένοι σεφ μαζί με τον chef-patron του εστιατορίου Δημήτρη Κατριβέση θα ετοιμάσουν ένα μενού 7 σταδίων στο οποίο θα αξιοποιήσουν ελληνικές πρώτες ύλες και τουλάχιστον ένα τηνιακό υλικό σε πιάτα που συμβαδίζουν με τις διεθνείς γαστρονομικές τάσεις. Η εν λόγω συνάντηση κρατά τον πήχη των προσδοκιών ψηλά -όπως εξάλλου και αυτές που προηγήθηκαν τις δύο προηγούμενες χρονιές- δεδομένων των περγαμηνών διεθνούς αναγνώρισης των προσκεκλημένων. Για του λόγου το αληθές, η Lucía Freitas Rodriguez (Restaurante ATafona), που έρχεται από την χώρα των Βάσκων, έχει βραβευτεί με 1 αστέρι Michelin για το δημιουργικό μενού του εστιατορίου "ATafona” όπως και ο Tim Golsteijn (Restaurant Bougainville), που εδρεύει στην Ολλανδία.

Thama event

Ο Christian Herrgesell (Restaurant Tim Raue), ως επικεφαλής σεφ και concept creator του εστιατορίου "Tim Raue” στο Βερολίνο κρατά 2 αστέρια ενώ ο Νεοζηλανδός Miles Watson είναι εμπνευστής της δημιουργικής κολεκτίβας "Pure Berlin", που με έδρα το Βερολίνο, δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του προφίλ της γερμανικής κουζίνας παγκοσμίως. Η πεντάδα συμπληρώνεται από τον David Gil Rovira που τέλεσε επικεφαλής pastry chef της πρωτοποριακής "γαστρονομικής γειτονιάς" elBarri των Ferrán και Albert Adriá και των αδερφών Iglesias, επιβλέποντας μεταξύ άλλων τα 4 βραβευμένα "Tickets”, "Hoja Santa”, "Pakta” και "Enigma”. Σημειώνουμε ότι δυστυχώς το μόνο που διατηρήθηκε λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και στην εστίαση, είναι το "Enigma", του οποίου ιδιοκτήτης είναι αποκλειστικά ο Albert Adriá.

Λ. Σταύρου Κιονίων, Τήνος, Κρατήσεις: 22830 29021, +30 697 093 6168, rsvp@thamarestaurant.com, https://thamarestaurant.com/reservations/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.