Οδηγός Εστιατορίων

H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως «Psaropoula Fish Meze» με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.

psaropoula

Ένα όνομα μια ιστορία είναι για την Καλλιθέα η "Ψαροπούλα", γραμμένη με το μεράκι του Ηλία Χαϊδεμένου, πρώην τραπεζικού υπαλλήλου, που δούλευε διπλοβάρδια ως ταβερνιάρης μέχρι να συνταξιοδοτηθεί και να αφιερωθεί για πολλά χρόνια στο στέκι του. Αποφασίζοντας πλέον να ξεκουραστεί, απευθύνθηκε στον Σπύρο Κερκύρα, ο οποίος ανέλαβε να το οδηγήσει, παρέα με τον Ηλία Ανθίδη, τον Ερμή Τριανταφύλλου και την Ειρήνη Πυρπυρή, στη νέα του εποχή ως "Psaropoula Fish Meze". Η ανακαίνιση διά χειρός του γνωστού αρχιτεκτονικού γραφείου του Γιώργου Παντελούκα είναι ριζική και αυτές τις ημέρες ο χώρος παίρνει την τελική του μορφή, δίνοντας πλέον τον πρώτο λόγο στα ανάλαφρα και ξεκούραστα χρώματα, χωρίς να λείπουν κάποιες νησιωτικές πινελιές (φωτό) τόσο μέσα όσο και στην αυλή του μαγαζιού. Η κουζίνα που επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιόκας σε συνεργασία με τον head chef του εστιατορίου Αλέξανδρο Μηλιαράκη θα έχει μοντέρνο θαλασσινό πρόσημο –αρκετά ωμά, χειροποίητα αλίπαστα, θαλασσινή pasta και βέβαια φρέσκο ψάρι που θα προσφέρεται επίσης μαγειρεμένο head to tail με διάφορους τρόπους-, ενώ την απαραίτητη συνοδεία θα προσφέρουν εμφιαλωμένα κρασιά και αποστάγματα, καθώς και δικά τους αρωματικά τσίπουρα. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Dirty Sanchez': Από το Μεξικό στο Ψυχικό

Ένα νέο spot φέρνει μεξικάνικη αλεγρία στην πιάτσα του Ψυχικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/06/2022

''Ancho'': Η απόλυτη Mex-perience έρχεται  σύντομα στην πλατεία Αγίας Ειρήνη

Τα φρέσκα υλικά αποτελούν τη βάση για μοναδικούς DIY συνδυασμούς και στο νέο υποκατάστημα.

Τα επόμενα σπουδαία πρόσωπα της παγκόσμιας γαστρονομίας

Σεφ, παραγωγοί, entrepreneurs και ακτιβιστές κάτω των 35 ετών, που φέρνουν το μέλλον του φαγητού.

"Academias Hotel" και "NYX Rooftop": Ηospitality Partners του Τaste of Athens

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ επανέρχεται στην Aθήνα στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου προσφέροντας 4 ημέρες απόλαυσης.

Για aperitivo στον ιμπρεσιονιστικό κήπο-έργο τέχνης του "Artisanal"

Τα πιάτα του Δημήτρη Δημητριάδη ξυπνούν τις γευστικές μας μνήμες.

Η "Psaropoula" αγκυροβόλησε ξανά στην Καλλιθέα

Μια παλιά δόξα στα όλο και πιο ενδιαφέροντα πέριξ του Σταύρος Νιάρχος επανέρχεται στο προσκήνιο ως μοντέρνα ψαροταβέρνα, με χαλαρή ατμόσφαιρα και γεύσεις που παντρεύουν το οικείο με στοιχεία ψαγμένα και δημιουργικά.

"Prosopa": Urban καλοκαίρι δίπλα στις ράγες

Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ενημερωμένη λίστα κοκτέιλ, οι πολύ καλές επιλογές κρασιών, με προτάσεις και σε ποτήρι, και οι φιλικές τιμές αποτελούν σταθερά συστατικά της επιτυχίας.