Γεύσεις θάλασσας με σπιτική νοστιμάδα στην "Κυρά Πόπη"

Το διαχρονικό στέκι στο Λαγονήσι μας περιμένει στη δροσερή αυλή με τις σκιερές μουριές για να ξυπνήσει γευστικές μνήμες με θαλασσινή αύρα.

Κυρά-Πόλη Λαγονήσι

Απέναντι ακριβώς από το Lagonissi Resort, απλώνεται μια δροσερή αυλή με φιλόξενες και σκιερές μουριές, μακριά από την βοή του δρόμου, που αποτελεί προορισμό για όλη την Αττική. Εκεί, μας υποδέχεται από το 1996 η κυρά Πόπη με θαλασσινές γεύσεις από τη σπιτική κουζίνα της.

Οι μνήμες από την παραδοσιακή κουζίνα του χωριού που μεγάλωσε στην Καρδίτσα, και η εμπειρία χρόνων που απέκτησε η κυρά Πόπη μαγειρεύοντας για την οικογένειά και τα αγαπημένα της πρόσωπα, παντρεύονται με την δημιουργικότητα, το ταλέντο και την εμπειρία του executive chef Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή, για να δημιουργήσουν μια κουζίνα που καταφέρνει να είναι συνάμα γνώριμα παραδοσιακή και αφοπλιστικά σύγχρονη.

Κυρά Πόπη
©Λεωνίδας Τούμπανος

Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που καταφτάνουν καθημερινά από ολόκληρο το Αιγαίο, ψήνονται με μαεστρία στα κάρβουνα ή σερβίρονται με όποιο τρόπο μπορείς να φανταστείς, με δημιουργικές συνταγές χωρίς άσκοπες φλυαρίες. 

Κυρά Πόπη
©Λεωνίδας Τούμπανος

Ολόφρεσκο μπαρμπουνάκι και άλλες νοστιμιές από το τηγάνι, πλούσια κριθαρότα με ολόκληρες γαρίδες ή θαλασσινά, και γαριδομακαρονάδες γεμάτες μνήμες, ωμές παρασκευές όπως η αχινοσαλάτα που κρύβει όλη την αλμύρα της θάλασσας, αλλά και πιο σύγχρονες όπως carpaccio μπαρμπούνι με φρέσκα ντοματίνια και μυρωδικά, και δημιουργικά πιάτα όπως καλαμαράκι με πέστο και πατατούλες αλιμέτ σχηματίζουν έναν πολύχρωμο, θαλασσινό καμβά για όλους τους λάτρεις της ψαροφαγίας. Το γεύμα κλείνουν τα χειροποίητα γλυκά κουταλιού δια χειρός κυρά Πόπης για μια έξτρα πινελιά παράδοσης.

Facebook: Ψαροταβέρνα Η κυρά Πόπη - Λαγονήσι
Instagram: kyrapopilagonisi

Περισσότερες πληροφορίες

Κυρά Πόπη

40,5 χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι (απέναντι από το Lagonissi Resort)
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα ελληνικά εστιατόρια της La Liste Mediterranean 2023

7 εκπρόσωποι της εστιατορικής σκηνής της χώρας βραβεύτηκαν στον έγκριτο θεσμό και σε μία νέα κατηγορία που κάνει focus στη Μεσόγειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
31/03/2023

Οι σεφ μίλησαν: Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας

Γιορτάζοντας φέτος τα 30 τους χρόνια, οι Χρυσοί Σκούφοι δίνουν το λόγο στους κορυφαίους σεφ της Ελλάδας, καλώντας τους να αναδείξουν τους συναδέλφους τους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην εστιατορική πραγματικότητα της χώρας. Με τον Έκτορα Μποτρίνι στην πρώτη θέση και τους Σωτήρη Ευαγγέλου και Αθηναγόρα Κωστάκο να συμπληρώνουν τη χρυσή τριάδα της μεγάλης ψηφοφορίας, ιδού το top 10 των πιο επιδραστικών σεφ της χώρας!

Άννη Ηλιοπούλου, πώς άντεξαν για 30 χρόνια οι Χρυσοί Σκούφοι;

Η εμπνεύστρια και επικεφαλής των Χρυσών Σκούφων Άννη Ηλιοπούλου μάς θυμίζει πώς γεννήθηκε, πώς εδραιώθηκε και πώς εξελίχθηκε ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός, που εδώ και 30 χρόνια οδηγεί την εστιατορική σκηνή της Ελλάδας σε διαρκή αναβάθμιση, ωθώντας τη συνεχώς προς νέες κορυφές.

NiDo

Ολοκαίνουργιο γαστρονομικό μπαρ, που καινοτομεί στην προσέγγιση της fusion κοσμοπολίτικης κουζίνας του σερβίροντας μικρά πιάτα. Έχει ρυθμό, τρυφερότητα και σκληράδα, ό,τι πρέπει και για after office χαλάρωση και για μενού γευσιγνωσίας.

Το "Dolli’s" είναι το πιο πρόσφατο γαστρονομικό must

Ασυναγώνιστη θέα, προσεγμένη κουζίνα με δημοφιλή hit, κομψό σκηνικό, το εστιατόριο στο roof του "The Dolli at Acropolis" είναι "πρέπει" εμπειρία.

Ο Γιάννης Παρίκος ταξιδεύει την ελληνική κουζίνα στο Λος Αντζελες

Με πλειάδα ελληνικών γεύσεων στις αποσκευές του ο σεφ ταξιδεύει στην πόλη των Αγγέλων.

La Liste Mediterranean: Άφιξη της Χρονιάς το "Pharaoh"

Μία σημαντική διάκριση για το αθηναϊκό wine restaurant από τον έγκριτο θεσμό.