Η Maggi με τους Χρυσούς Σκούφους για μια κουζίνα με λιγότερη σπατάλη

Η μάρκα Maggi συντονίζεται με τη zero food waste λογική του dinner de gala, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές και πρακτικά tips για να μην πετάμε τίποτα.

Χρυσοί Σκούφοι 2022 Λεωνίδας Τούμπανος

Ένα δείπνο αποτελούμενο από διατροφικά… απορρίμματα παρουσίασαν οι σεφ του dinner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022, Αστέριος Κουστούδης (executive σεφ της "Μεγάλης Βρεταννίας" και του "King George") και Τάσος Μαντής (από το καινούργιο "Soil"), που σημειώνοντας την πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου ταλαντούχοι και βραβευμένοι σεφ περιποιήθηκαν περίπου 200 υψηλούς προσκεκλημένους με υλικά προορισμένα για πέταμα, έφεραν την ουσία του κινήματος zero food waste στα τραπέζια του Grand Ballroom της "Μεγάλης Βρεταννίας" - και δεν θα μπορούσαν να το έχουν κάνει μόνοι τους.

Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο το 1/3 του φαγητού στον κόσμο σπαταλιέται και 88 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων μένουν αναξιοποίητοι ετησίως στην Ευρώπη, δημιουργώντας μια πραγματικότητα που μας αφορά όλους. Ως τέτοια, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με συνεργασία, όπως αυτή του θεσμού των Χρυσών Σκούφων 2022 με τη Maggi, αλλά και συντονισμένη δράση, όπως η καμπάνια "Μaggi Food Waste 1/3".

Με κεντρικό μήνυμα "Τώρα είναι η στιγμή να αλλάξουμε", η δράση της Maggi υπογραμμίζει τρόπους ώστε ο καθένας μας να συμβάλλει, υιοθετώντας νέες συνήθειες που, από τον τρόπο που ψωνίζουμε και συντηρούμε τα τρόφιμα, έως την αξιοποίηση των περισσευμάτων φαγητού, μπορεί να μας δείξει την αξία του να μην πετάμε τίποτα!

Ένας θησαυρός συμβουλών για τον περιορισμό ενός φαινομένου που στη χώρα μας είναι πιο εκτεταμένο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή, το www.maggi.gr είναι το σημείο εκκίνησης για την αλλαγή που μπορούμε όλοι μας να φέρουμε. Πώς; Ενημερωνόμαστε σωστά και μαγειρεύουμε δημιουργικά. Ξαναδίνουμε γεύση σε ό,τι αξίζει, για ένα μέλλον με λιγότερη σπατάλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/01/2023

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.