Οδηγός Εστιατορίων

Η Maggi με τους Χρυσούς Σκούφους για μια κουζίνα με λιγότερη σπατάλη

Η μάρκα Maggi συντονίζεται με τη zero food waste λογική του dinner de gala, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές και πρακτικά tips για να μην πετάμε τίποτα.

Χρυσοί Σκούφοι 2022 Λεωνίδας Τούμπανος

Ένα δείπνο αποτελούμενο από διατροφικά… απορρίμματα παρουσίασαν οι σεφ του dinner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022, Αστέριος Κουστούδης (executive σεφ της "Μεγάλης Βρεταννίας" και του "King George") και Τάσος Μαντής (από το καινούργιο "Soil"), που σημειώνοντας την πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου ταλαντούχοι και βραβευμένοι σεφ περιποιήθηκαν περίπου 200 υψηλούς προσκεκλημένους με υλικά προορισμένα για πέταμα, έφεραν την ουσία του κινήματος zero food waste στα τραπέζια του Grand Ballroom της "Μεγάλης Βρεταννίας" - και δεν θα μπορούσαν να το έχουν κάνει μόνοι τους.

Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο το 1/3 του φαγητού στον κόσμο σπαταλιέται και 88 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων μένουν αναξιοποίητοι ετησίως στην Ευρώπη, δημιουργώντας μια πραγματικότητα που μας αφορά όλους. Ως τέτοια, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με συνεργασία, όπως αυτή του θεσμού των Χρυσών Σκούφων 2022 με τη Maggi, αλλά και συντονισμένη δράση, όπως η καμπάνια "Μaggi Food Waste 1/3".

Με κεντρικό μήνυμα "Τώρα είναι η στιγμή να αλλάξουμε", η δράση της Maggi υπογραμμίζει τρόπους ώστε ο καθένας μας να συμβάλλει, υιοθετώντας νέες συνήθειες που, από τον τρόπο που ψωνίζουμε και συντηρούμε τα τρόφιμα, έως την αξιοποίηση των περισσευμάτων φαγητού, μπορεί να μας δείξει την αξία του να μην πετάμε τίποτα!

Ένας θησαυρός συμβουλών για τον περιορισμό ενός φαινομένου που στη χώρα μας είναι πιο εκτεταμένο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή, το www.maggi.gr είναι το σημείο εκκίνησης για την αλλαγή που μπορούμε όλοι μας να φέρουμε. Πώς; Ενημερωνόμαστε σωστά και μαγειρεύουμε δημιουργικά. Ξαναδίνουμε γεύση σε ό,τι αξίζει, για ένα μέλλον με λιγότερη σπατάλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη ''Σουρτούκω'' για μεζέδες της παρέας που γυρίζουν την Ελλάδα

Μια αυλή που γεμίζει με μυρωδιές από γνώριμες και παραλλαγμένες συνταγές.

06/07/2022

"Taverna Estia": Διάστερο ταξίδι υψηλής γαστρονομίας στη Νάπολη

Τα αδέλφια Sposito μας μαθαίνουν μοναδικές, ισορροπημένες γεύσεις και αρώματα του τόπου τους .

Παγκόσμια διάκριση για τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου

Τα κρασιά έλαβαν 5 ασημένια και 6 χάλκινα μετάλλια στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού κρασιού "Decanter World Wine Awards 2022", καθώς και άλλες σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς κρασιού.

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην ελληνική γη παρέα με το GB Roof Garden

Το εστιατόριο υποδέχεται το κοινό με ανανεωμένο μενού υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου Chef De Cuisine Νίκου Λιόκα.

All-day rooftop pleasures στο St. George Lybabettus Lifestyle Hotel

Καλοκαίρι με θέα την Ακρόπολη και ξεχωριστές γευστικές απολαύσεις.

To ''Chalet" είναι ένας παραδεισένιος κήπος στα βόρεια

Ο πολυχώρος που φέρνει σε αρμονία τις έννοιες του μπόχο και του μίνιμαλ είναι σημείο αναφοράς στην Πολιτεία.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης αναλαμβάνει το Casa Cook της Σάμου

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ θα υπογράφει όλες τις γεύσεις του adults only ξενοδοχείου, που πρόσφατα κατέκτησε και τον τίτλο και του κορυφαίου ξενοδοχείου στην Ευρώπη για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του.