Οδηγός Εστιατορίων

Η Maggi με τους Χρυσούς Σκούφους για μια κουζίνα με λιγότερη σπατάλη

Η μάρκα Maggi συντονίζεται με τη zero food waste λογική του dinner de gala, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές και πρακτικά tips για να μην πετάμε τίποτα.

Χρυσοί Σκούφοι 2022 Λεωνίδας Τούμπανος

Ένα δείπνο αποτελούμενο από διατροφικά… απορρίμματα παρουσίασαν οι σεφ του dinner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022, Αστέριος Κουστούδης (executive σεφ της "Μεγάλης Βρεταννίας" και του "King George") και Τάσος Μαντής (από το καινούργιο "Soil"), που σημειώνοντας την πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου ταλαντούχοι και βραβευμένοι σεφ περιποιήθηκαν περίπου 200 υψηλούς προσκεκλημένους με υλικά προορισμένα για πέταμα, έφεραν την ουσία του κινήματος zero food waste στα τραπέζια του Grand Ballroom της "Μεγάλης Βρεταννίας" - και δεν θα μπορούσαν να το έχουν κάνει μόνοι τους.

Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο το 1/3 του φαγητού στον κόσμο σπαταλιέται και 88 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων μένουν αναξιοποίητοι ετησίως στην Ευρώπη, δημιουργώντας μια πραγματικότητα που μας αφορά όλους. Ως τέτοια, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με συνεργασία, όπως αυτή του θεσμού των Χρυσών Σκούφων 2022 με τη Maggi, αλλά και συντονισμένη δράση, όπως η καμπάνια "Μaggi Food Waste 1/3".

Με κεντρικό μήνυμα "Τώρα είναι η στιγμή να αλλάξουμε", η δράση της Maggi υπογραμμίζει τρόπους ώστε ο καθένας μας να συμβάλλει, υιοθετώντας νέες συνήθειες που, από τον τρόπο που ψωνίζουμε και συντηρούμε τα τρόφιμα, έως την αξιοποίηση των περισσευμάτων φαγητού, μπορεί να μας δείξει την αξία του να μην πετάμε τίποτα!

Ένας θησαυρός συμβουλών για τον περιορισμό ενός φαινομένου που στη χώρα μας είναι πιο εκτεταμένο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή, το www.maggi.gr είναι το σημείο εκκίνησης για την αλλαγή που μπορούμε όλοι μας να φέρουμε. Πώς; Ενημερωνόμαστε σωστά και μαγειρεύουμε δημιουργικά. Ξαναδίνουμε γεύση σε ό,τι αξίζει, για ένα μέλλον με λιγότερη σπατάλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το χέλι που γοήτευσε τους Χρυσούς Σκούφους 2022

Καπνιστό και ντελικάτο, το αρτινό χέλι του Βαγγέλη Γείτονα ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των πιάτων του dinner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022. Καταξιωμένοι σεφ το αξιοποίησαν με πρωτοτυπία, γοητεύοντας γαστρονομικά και εκπλήσσοντας ευχάριστα τους καλεσμένους της λαμπερής βραδιάς.

03/05/2022

Τα γαλακτοκομικά που έφεραν αυθεντική γεύση Ελλάδας στους Χρυσούς Σκούφους

Η Φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ και το Κλασικό Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό πλούτισαν το diner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022 με την αυθεντική νοστιμιά τους και εντυπωσίασαν με τις γευστικές τους δυνατότητες.

Ο οργανικός καφές που "έκλεισε" τους Χρυσούς Σκούφους 2022

Το βελούδινο άγγιγμα του Nespresso Professional Peru Organic έφερε την ισορροπημένη φινέτσα του στο τραπέζι του diner de gala ολοκληρώνοντας την υψηλή γαστρονομική εμπειρία με τον καλύτερο τρόπο.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με 5 εκλεκτές ποικιλίες κριθαριού και 3 προσεκτικά επιλεγμένους τύπους λυκίσκου, που κάνουν τη γεύση της ξεχωριστή, η Kaiser έκλεψε τις εντυπώσεις στο diner de gala των Χρυσών Σκούφων για άλλη μια χρονιά.

Ο Εκπαιδευτικός Πρωταγωνιστής των Χρυσών Σκούφων 2022

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, που πρώτο εισήγαγε την ειδικότητα της Μαγειρικής στην επαγγελματική κατάρτιση στην Ελλάδα το 1998, στήριξε τους Χρυσούς Σκούφους, βάζοντας τη δική του πινελιά στη λαμπερή βραδιά του diner de gala.

Ο ηγέτης του cash & carry στο πλευρό των Χρυσών Σκούφων 2022

Πρωτοπόρος στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, τα METRO Cash & Carry έδωσαν το παρόν στο diner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022, στηρίζοντας τη Zero Waste γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας.

Το S.Pellegrino και το Acqua Panna μας προτείνουν το "Beluga Art"

Ο all day πολυχώρος – ορόσημο του Πειραιά παντρεύει αρτίστικη αισθητική και διεθνή νοστιμιά σε μια πολυπρόσωπη πρόταση εξόδου που γίνεται στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας.