Η Θηρασιά αποκτά το πρώτο της σύγχρονο εστιατόριο ψαριού

Η «Qhera» με σεφ τον Φάνη Μαϊκαντή ανοίγει αυτές τις μέρες στον Κόρφο της Θηρασιάς και είναι το πρώτο “σύγχρονο” εστιατόριο του γραφικού νησιού της Καλδέρας, ένας τόπος που κρατάει ακόμα το αυθεντικό του χρώμα.

Φάνηες Μαϊκαντής

Ένα πραγματικό "seafront restaurant for mermaids and sailors”, όπως περιγράφεται, αφού η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος…

Σε απόσταση 10’ τα ιδιωτικά σκάφη σε μεταφέρουν στον Κόρφο, σ΄ έναν ανοιχτόκαρδο χώρο με μεγάλη ανοιχτή κουζίνα, αυλή με ξυλόφουρνο και τραπεζάκια κυριολεκτικά πάνω στο νερό, ενώ ψηλά από πάνω σου "κρέμονται” τα σπίτια της Θηρασιάς και απέναντι ατενίζεις τη Σαντορίνη. Το μικρό μενού των 10 πιάτων θα διαμορφώνεται καθημερινά ανάλογα με ό,τι βγάλουν οι ψαράδες τους, σε συχνότητα "πολύ προσεγμένου comfort”, και πάντα στη φιλοσοφία του local και εποχικού, όπως μας λέει ο σεφ Φάνης Μαϊκαντής, γνωστός από το πετυχημένο Panigyri Festival Food των Φηρών. 

Στα στάνταρ θα υπάρχουν δικές τους παρασκευές, όπως τα λιαστά ψάρια και το αβγοτάραχο, πολλά προϊόντα θα προέρχονται από το μποστάνι που διαμορφώθηκε στο "Panigyri", ενώ δεν αποκλείεται να πετύχεις και κάποια τοπική λιχουδιά "εκτός θέματος”, βλέπε αρνάκι, κουνέλι, πρόβατο -μην ξεχνάμε και τον ξυλόφουρνο… Όσο για το λίγο παράξενο όνομα "Qhera", παραπέμπει, κατά μια εκδοχή, στην προϊστορική προέλευση του ονόμαστος Θήρα.  

Να θυμηθούμε, ότι ο Φάνης Μαϊκαντής είναι από τους πρώτους σεφ που έψαξαν σε βάθος το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και καθιέρωσαν το pairing με τα πιάτα τους -κάτι που φυσικά θα βλέπουμε και στο Qhera της Θηρασιάς. 

Όσο για το "Panygiri", το εστιατόριο που καθιέρωσε το χαλαρό, αλλά ποιοτικό comfort στο νησί, φέτος ανανεώνει την εικόνα του, ενώ λανσάρεται κι εδώ το διαφορετικό μενού κάθε μέρα, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα και σε πολλά δικά τους ή από την Κρήτη. Σχεδιάζονται βόλτες στο διαμορφωμένο μποστάνι και γευσιγνωσίες 10 ε.π. ελαιολάδων με ανάλογο degustation στο μεγάλο τραπέζι που στήθηκε εκεί, ενώ το βράδυ στο εστιατόριο τα τραπέζια θα διαθέτουν sommelier ελαιολάδου.   

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.