"Mastello": ανδριώτικη αύρα στην πόλη

Τις ενδιαφέρουσες θαλασσινές του γεύσεις κομίζει και στην Αθήνα το πολύ δημοφιλές εστιατόριο της Άνδρου, έχοντας πιάσει λιμάνι στην Αργυρούπολη.

mastello1

Την ανερχόμενη πιάτσα της Αργυρούπολης επέλεξε το "Mastello" που κάνει σουξέ διαρκείας τα καλοκαίρια στο Μπατσί της Άνδρου όταν αποφάσισε πριν λίγα χρόνια να αποκτήσει έδρα και στην Αθήνα. Ο χώρος, άνετος και ευχάριστος, έχει τη χαλαρή αύρα μιας στιλάτης μοντέρνας ταβέρνας με λευκά τραπεζοκαθίσματα, έντονο θαλασσί στους τοίχους αλλά και χοντρά καραβίσια σχοινιά να "κυματίζουν" ενυπωσιακά στην οροφή του, στολίζοντας ακόμα σαν άλλες κουρτίνες τις μεγάλες περιμετρικές τζαμαρίες του μαγαζιού. Ήσυχο το βράδυ καθημερινής που το επισκεπτόμαστε, μαθαίνω ωστόσο τα σαββατοκύριακα η κίνηση μεγαλώνει και δεν είναι λίγα τα βόρεια προάστια που τρώνε εδώ παίρνοντας γεύση από το αγαπημένο τους νησί. 

mastello2

Επικεφαλής και στις δύο κουζίνες είναι ο σεφ και συνιδιοκτήτης Μιχάλης Σάτμαρης, που προτείνει μια αρκετά μεγάλη σειρά από πιάτα της θάλασσας με comfort και μοντέρνες πινελιές. Ο κατάλογος είναι έξυπνα δομημένος, προσφέροντας σου την ευελιξία να κινηθείς αναλόγως διάθεσης ανάμεσα στο προσεγμένο θαλασσινό τσιμπολόγημα και το κανονικό γεύμα, ενώ συχνά πυκνά κάνουν την εμφάνιση τους προϊόντα που έρχονται κατευθείαν από το νησί.

Να, όπως για παράδειγμα το ανδριώτικο τυρί βολάκι που σερβίρεται τηγανιτό σε ξανθιά τραγανή κρούστα έχοντας για εύστοχη συνοδεία γλυκό του κουταλιού σταφύλι. Το τηγάνι του συμπεριφέρεται με γνώση και αγάπη, επιτρέποντας του να μελώσει τόσο όσο, κάτι που εκτιμήσαμε και στους νόστιμους λουκουμάδες φρέσκου μπακαλιάρου που στεφανώνονται με κρέμες μαύρου σκόρδου και κόκκινης πιπεριάς. Καπνιστά, μαρινάτα και ωμά συμπληρώνουν την εικόνα της αρχής, από τα οποία τιμήσαμε το καλοφτιαγμένο ταρτάρ από μαγιάτικο με μοσχολέμονο, κονφί ντομάτας, τρίμμα αυγοτάραχου και λίγο μπρικ που κάνει τη διαφορά. 

mastello3

Η ενότητα των μεγάλων πιάτων περιλαμβάνει ως επί το πλείστον μαγειρευτά με θαλασσινό πρόσημο. Το μαγιάτικο γίνεται πλούσιο φρικασέ με πολύ αρωματικά χόρτα που έχει σαν μοντέρνα αντίστιξη φίνο πουρέ σελινόριζας, η σφυρίδα μαγειρεύεται μπουρδέτο από το οποίο μας έλειψε η χαρακτηριστική έντονη κάψα αλλά μας αποζημίωσε η συμπαθέστατη οσπριάδα που έχει για συνοδεία, ενώ το λαβράκι θωρακίζεται σε κρούστα από ντομάτα και θυμάρι κι έχει για comfort παρέα πολύ καλό τραχανότο. Από την ανδριώτικη ενότητα, αφήσαμε το γιουβέτσι με κατσικάκι Άνδρου για κάποια επόμενη φορά, δεν είπαμε όμως όχι στην φουρτάλια τους, τη διάσημη ομελέτα του νησιού με αυγά, πατάτες και λουκάνικο. 

To cremeux καλής μαύρης σοκολάτας με γλυκό του κουταλιού κυδώνι και η δροσερή τάρτα εσπεριδοειδών με ζελέ από ευκάλυπτο και πράσινο τσάι γράφουν γλυκό φινάλε σε μοντέρνους τόνους, ενώ οι λάτρεις των αποσταγμάτων αξίζει να ρίξουν μια ματιά στην καλή συλλογή του μαγαζιού από εμφιαλωμένα ούζα και τσίπουρα. 

Αλεξιουπόλεως 56, Αργυρούπολη, 2109944466, τιμή: € 25 – 30

( + ) Όμορφη λεπτομέρεια, η μικρή γωνιά γεμάτη παραδοσιακά γλυκά και προϊόντα από την Άνδρο που μπορείς να προμηθευτείς για το σπίτι.

( - ) Η τραγανή καραβιδόψυχα σερβίρεται ατυχώς μέσα σε σάλτσα από κρόκο Κοζάνης, αντί να την έχει στο πλάι, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να πανιάζει.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Mastello Athens

Αλεξιουπόλεως 56, Αργυρούπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε μία από τις νοστιμότερες μεταγραφές της χρονιάς, η σταρ του τραπεζιού είναι η κολοχτύπα

Με άρωμα Μάνης και δημιουργική ματιά, το "Λιόγερμα" προσγειώνεται στην Αθήνα και επανασυστήνει την ελληνική γεύση μέσα από ψάρι, ζυμαρικά και πιάτα με χαρακτήρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/03/2026

Το "Βουλκανιζατέρ" στην εποχή του Παύλου Κυριάκη

Αλλαγή σκυτάλης στο πολύ δημοφιλές εστιατόριο και μπαρ του Κουκακίου. Πήραμε μια πρώτη γεύση από τη νέα εποχή του που μόλις ξεκίνησε και αναμεταδίδουμε.

The Chairman: Το καλύτερο εστιατόριο της Ασίας για το 2026

Ένα γαστρονομικό διαμάντι από το Χονγκ Κονγκ θριάμβευσε στα φετινά Asia’s 50 Best Restaurants.

Δεν πήγες στο Ζαγόρι αν δεν έφαγες αυτή την πίτα

Σταθερή γευστική αξία της Ηπείρου είναι η Πίτα της Κικίτσας στο Μονοδένδρι, με την αλευρόπιτα να έχει εκθειαστεί από ουκ ολίγους!

Για φαντάσου το Πάσχα εκεί που δεν θα άφηνες το "πιρούνι" ούτε για την θέα

Το Akrotiri Restaurant & Cocktail Bar είναι η περίπτωση εκείνη στην Πρέβεζα όπου η μεσογειακή κουζίνα αποκτά νεύρο και χαρακτήρα, σε ένα σκηνικό που μετατρέπει κάθε γεύμα σε απόδραση που δεν θα ξεκολλάς.

Τα πιο δημοφιλή εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας σύμφωνα με το Esquire και το κοινό

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίου, και σε μια πολύ ξεχωριστή τελετή για τα 10 χρόνια του σημαντικού θεσμού, έγιναν γνωστοί οι νικητές των Tasty Awards, με 15 μέρη της πρωτεύουσας να κερδίζουν το βραβείο κοινού, σε ισάριθμες κατηγορίες, συν 4 ακόμη ειδικά βραβεία να απονέμονται σε σημαντικά σποτ της Αθήνας.

Μια ταβέρνα στο Γαλάτσι κάνει την προβατίνα great again

Η πιο τίμια χασαποταβέρνα που (ευτυχώς) δεν έγινε ποτέ viral βρίσκεται στο Γαλάτσι και τη λένε Βοσκοπούλα