"Mastello": ανδριώτικη αύρα στην πόλη

Τις ενδιαφέρουσες θαλασσινές του γεύσεις κομίζει και στην Αθήνα το πολύ δημοφιλές εστιατόριο της Άνδρου, έχοντας πιάσει λιμάνι στην Αργυρούπολη.

mastello1

Την ανερχόμενη πιάτσα της Αργυρούπολης επέλεξε το "Mastello" που κάνει σουξέ διαρκείας τα καλοκαίρια στο Μπατσί της Άνδρου όταν αποφάσισε πριν λίγα χρόνια να αποκτήσει έδρα και στην Αθήνα. Ο χώρος, άνετος και ευχάριστος, έχει τη χαλαρή αύρα μιας στιλάτης μοντέρνας ταβέρνας με λευκά τραπεζοκαθίσματα, έντονο θαλασσί στους τοίχους αλλά και χοντρά καραβίσια σχοινιά να "κυματίζουν" ενυπωσιακά στην οροφή του, στολίζοντας ακόμα σαν άλλες κουρτίνες τις μεγάλες περιμετρικές τζαμαρίες του μαγαζιού. Ήσυχο το βράδυ καθημερινής που το επισκεπτόμαστε, μαθαίνω ωστόσο τα σαββατοκύριακα η κίνηση μεγαλώνει και δεν είναι λίγα τα βόρεια προάστια που τρώνε εδώ παίρνοντας γεύση από το αγαπημένο τους νησί. 

mastello2

Επικεφαλής και στις δύο κουζίνες είναι ο σεφ και συνιδιοκτήτης Μιχάλης Σάτμαρης, που προτείνει μια αρκετά μεγάλη σειρά από πιάτα της θάλασσας με comfort και μοντέρνες πινελιές. Ο κατάλογος είναι έξυπνα δομημένος, προσφέροντας σου την ευελιξία να κινηθείς αναλόγως διάθεσης ανάμεσα στο προσεγμένο θαλασσινό τσιμπολόγημα και το κανονικό γεύμα, ενώ συχνά πυκνά κάνουν την εμφάνιση τους προϊόντα που έρχονται κατευθείαν από το νησί.

Να, όπως για παράδειγμα το ανδριώτικο τυρί βολάκι που σερβίρεται τηγανιτό σε ξανθιά τραγανή κρούστα έχοντας για εύστοχη συνοδεία γλυκό του κουταλιού σταφύλι. Το τηγάνι του συμπεριφέρεται με γνώση και αγάπη, επιτρέποντας του να μελώσει τόσο όσο, κάτι που εκτιμήσαμε και στους νόστιμους λουκουμάδες φρέσκου μπακαλιάρου που στεφανώνονται με κρέμες μαύρου σκόρδου και κόκκινης πιπεριάς. Καπνιστά, μαρινάτα και ωμά συμπληρώνουν την εικόνα της αρχής, από τα οποία τιμήσαμε το καλοφτιαγμένο ταρτάρ από μαγιάτικο με μοσχολέμονο, κονφί ντομάτας, τρίμμα αυγοτάραχου και λίγο μπρικ που κάνει τη διαφορά. 

mastello3

Η ενότητα των μεγάλων πιάτων περιλαμβάνει ως επί το πλείστον μαγειρευτά με θαλασσινό πρόσημο. Το μαγιάτικο γίνεται πλούσιο φρικασέ με πολύ αρωματικά χόρτα που έχει σαν μοντέρνα αντίστιξη φίνο πουρέ σελινόριζας, η σφυρίδα μαγειρεύεται μπουρδέτο από το οποίο μας έλειψε η χαρακτηριστική έντονη κάψα αλλά μας αποζημίωσε η συμπαθέστατη οσπριάδα που έχει για συνοδεία, ενώ το λαβράκι θωρακίζεται σε κρούστα από ντομάτα και θυμάρι κι έχει για comfort παρέα πολύ καλό τραχανότο. Από την ανδριώτικη ενότητα, αφήσαμε το γιουβέτσι με κατσικάκι Άνδρου για κάποια επόμενη φορά, δεν είπαμε όμως όχι στην φουρτάλια τους, τη διάσημη ομελέτα του νησιού με αυγά, πατάτες και λουκάνικο. 

To cremeux καλής μαύρης σοκολάτας με γλυκό του κουταλιού κυδώνι και η δροσερή τάρτα εσπεριδοειδών με ζελέ από ευκάλυπτο και πράσινο τσάι γράφουν γλυκό φινάλε σε μοντέρνους τόνους, ενώ οι λάτρεις των αποσταγμάτων αξίζει να ρίξουν μια ματιά στην καλή συλλογή του μαγαζιού από εμφιαλωμένα ούζα και τσίπουρα. 

Αλεξιουπόλεως 56, Αργυρούπολη, 2109944466, τιμή: € 25 – 30

( + ) Όμορφη λεπτομέρεια, η μικρή γωνιά γεμάτη παραδοσιακά γλυκά και προϊόντα από την Άνδρο που μπορείς να προμηθευτείς για το σπίτι.

( - ) Η τραγανή καραβιδόψυχα σερβίρεται ατυχώς μέσα σε σάλτσα από κρόκο Κοζάνης, αντί να την έχει στο πλάι, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να πανιάζει.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.