6 ραντεβού με τον μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου

Αν το τριήμερο που πλησιάζει σας βρει στην πόλη, ιδού 6 ιδέες για να απολαύσετε το τιμώμενο έδεσμα της 25ης Μαρτίου σε εκδοχή κλασική ή και νεωτερική.

itrestaurant

ΙΤ Restaurant

Μας αρέσει η healthy φιλοσοφία του αλλά και η όμορφη βεράντα του που επιβλέπει το πηγαινέλα της Σκουφά. Ένεκα της ημέρας, το τραπέζι στρώνεται ασφαλώς με μπακαλιάρο που έρχεται μαζί με σκορδαλιά από φιστίκι ή κινόα για τους "υγιεινούς" της παρέας και διάφορα άλλα συνοδευτικά σε κλίμα χαλαρό και παρεΐστικο. 

Balcony

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Και μόνο η πανοραμική θέα που απλώνεται πάνω από το λεκανοπέδιο και φτάνει ως τη θάλασσα αρκεί για να πιάσεις τραπέζι στη λευκοντυμένη βεράντα του δημοφιλούς εστιατορίου στα ψηλά του Καρέα. Η συνέχεια έρχεται ένεκα της ημέρας με μπακαλιάρο κλασικό αλλά και άλλες ξεχωριστές θαλασσινές γεύσεις που προτείνει η ταλαντούχα σεφ Φιλίτσα Καραμανλή.

barbounaki

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Τα πολύ αγαπημένα ψαροστέκια με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου απλώνουν τα δίχτυα τους από το Σύνταγμα, το Κολωνάκι και τη Νέα Ερυθραία, ως το Χαλάνδρι, τη Νέα Σμύρνη και τη Γλυφάδα. Ανάμεσα σε πολλά και ωραία πιάτα θα βρείτε το τιμώμενο έδεσμα της ημέρας, ψητό, τηγανιτό αλλά και αχνιστό με ζωμό ψαριού, φρέσκα μυρωδικά, πουρέ καυτερής πιπεριάς και σκόρδο.

mpempeka

Μπεμπέκα

25η Μαρτίου στην ανθισμένη αυλή της με τα ψηλά δέντρα προτείνει η πολύ δημοφιλής "Μπεμπέκα" του Χαλανδρίου. Οι προβολείς πέφτουν φυσικά στους μπακαλιαρολουκουμάδες με σκορδαλιά αλιάδα επτανησιακή, τριγύρω τους ωστόσο θα βρείτε ακόμα γαριδομακαρονάδα λευκή ή κόκκινη, ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, καλαμάρι σχάρας με βινεγκρέτ λεμονιού και άλλα πολλά. 

aiolou68

Αιόλου 68

Νησιώτικο ξέφωτο στην καρδιά της πόλης θυμίζει το κομψό ψαροεστιατόριο που έστησαν ο Βασίλης Ακρίβος, ο Άγγελος Φραντζής και ο Γιώργος Ταρνάρης σε μια ατμοσφαιρική στοά της Αιόλου. Στο μενού φιγουράρει μπακαλιάρος σκορδαλιά, μπακαλιαράκια με το κιλό αλλά και πολλές ακόμα ιωδιούχες σπεσιαλιτέ που ιντριγκάρουν. 

psaripsari

Ψάρι Ψάρι

Θαλασσινό σκηνικό στη στεριά της Αγίας Παρασκευής φέρνει όλο το χρόνο το αγαπημένο στέκι που έχει τη σφραγίδα του Κώστα Ρωμανάκη από τα γειτονικά "Ρωμανάκια". Θα τιμήσετε τον μπακαλιάρο τους με σκορδαλιά ή με τσιπς πατάτας, αλλά θα βρείτε κι άλλα ωραία όπως οι λουκουμάδες μπακαλιάρου με σος ταρτάρ, η χειροποίητη πολίτικη λακέρδα και η ρεβυθάδα με κρασάτο χταπόδι.


 

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου

Αγγέλου Μεταξά 48, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου

Πατρ. Ιωακείμ & Πατρ. Γρηγορίου, Νέα Ερυθραία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου

Χάρητος 39Β, Κολωνάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου

Λυκούργου 6 & Αγ. Βαρβάρας 66, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου

Πλατεία Μητροπόλεως 4, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου

Μεγ. Αλεξάνδρου 74, Νέα Σμύρνη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
12/12/2025

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.