6 ραντεβού με τον μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου

Αν το τριήμερο που πλησιάζει σας βρει στην πόλη, ιδού 6 ιδέες για να απολαύσετε το τιμώμενο έδεσμα της 25ης Μαρτίου σε εκδοχή κλασική ή και νεωτερική.

itrestaurant

ΙΤ Restaurant

Μας αρέσει η healthy φιλοσοφία του αλλά και η όμορφη βεράντα του που επιβλέπει το πηγαινέλα της Σκουφά. Ένεκα της ημέρας, το τραπέζι στρώνεται ασφαλώς με μπακαλιάρο που έρχεται μαζί με σκορδαλιά από φιστίκι ή κινόα για τους "υγιεινούς" της παρέας και διάφορα άλλα συνοδευτικά σε κλίμα χαλαρό και παρεΐστικο. 

Balcony

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Και μόνο η πανοραμική θέα που απλώνεται πάνω από το λεκανοπέδιο και φτάνει ως τη θάλασσα αρκεί για να πιάσεις τραπέζι στη λευκοντυμένη βεράντα του δημοφιλούς εστιατορίου στα ψηλά του Καρέα. Η συνέχεια έρχεται ένεκα της ημέρας με μπακαλιάρο κλασικό αλλά και άλλες ξεχωριστές θαλασσινές γεύσεις που προτείνει η ταλαντούχα σεφ Φιλίτσα Καραμανλή.

barbounaki

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Τα πολύ αγαπημένα ψαροστέκια με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου απλώνουν τα δίχτυα τους από το Σύνταγμα, το Κολωνάκι και τη Νέα Ερυθραία, ως το Χαλάνδρι, τη Νέα Σμύρνη και τη Γλυφάδα. Ανάμεσα σε πολλά και ωραία πιάτα θα βρείτε το τιμώμενο έδεσμα της ημέρας, ψητό, τηγανιτό αλλά και αχνιστό με ζωμό ψαριού, φρέσκα μυρωδικά, πουρέ καυτερής πιπεριάς και σκόρδο.

mpempeka

Μπεμπέκα

25η Μαρτίου στην ανθισμένη αυλή της με τα ψηλά δέντρα προτείνει η πολύ δημοφιλής "Μπεμπέκα" του Χαλανδρίου. Οι προβολείς πέφτουν φυσικά στους μπακαλιαρολουκουμάδες με σκορδαλιά αλιάδα επτανησιακή, τριγύρω τους ωστόσο θα βρείτε ακόμα γαριδομακαρονάδα λευκή ή κόκκινη, ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, καλαμάρι σχάρας με βινεγκρέτ λεμονιού και άλλα πολλά. 

aiolou68

Αιόλου 68

Νησιώτικο ξέφωτο στην καρδιά της πόλης θυμίζει το κομψό ψαροεστιατόριο που έστησαν ο Βασίλης Ακρίβος, ο Άγγελος Φραντζής και ο Γιώργος Ταρνάρης σε μια ατμοσφαιρική στοά της Αιόλου. Στο μενού φιγουράρει μπακαλιάρος σκορδαλιά, μπακαλιαράκια με το κιλό αλλά και πολλές ακόμα ιωδιούχες σπεσιαλιτέ που ιντριγκάρουν. 

psaripsari

Ψάρι Ψάρι

Θαλασσινό σκηνικό στη στεριά της Αγίας Παρασκευής φέρνει όλο το χρόνο το αγαπημένο στέκι που έχει τη σφραγίδα του Κώστα Ρωμανάκη από τα γειτονικά "Ρωμανάκια". Θα τιμήσετε τον μπακαλιάρο τους με σκορδαλιά ή με τσιπς πατάτας, αλλά θα βρείτε κι άλλα ωραία όπως οι λουκουμάδες μπακαλιάρου με σος ταρτάρ, η χειροποίητη πολίτικη λακέρδα και η ρεβυθάδα με κρασάτο χταπόδι.


 

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου

Αγγέλου Μεταξά 48, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου

Πατρ. Ιωακείμ & Πατρ. Γρηγορίου, Νέα Ερυθραία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου

Χάρητος 39Β, Κολωνάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου

Λυκούργου 6 & Αγ. Βαρβάρας 66, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου

Πλατεία Μητροπόλεως 4, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου

Μεγ. Αλεξάνδρου 74, Νέα Σμύρνη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
14/11/2025

"Kedros Athens": Φαγητό με παριανή ψυχή στη Λυκόβρυση

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.

Η ιταλική σταθερά στον speakeasy πεζόδρομο του Παγκρατίου

Σημείο αναφοράς για σχεδόν μία δεκαετία, το κομψό εστιατόριο στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, είναι ιδανικό για after-office συναντήσεις με ιταλική φινέτσα αλλά όχι μόνο για τέτοιες.

To 'OX Athens' γιορτάζει δύο χρόνια ζωής και ψήνει μαζί με τους Nomade et Sauvage

Μια ξεχωριστή γιορτή για τα δύο χρόνια του OX Athens, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.

Φίτα

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για την sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Κι όμως, υπάρχουν ακόμη τίμιες ταβέρνες στου Ψυρρή

Όσες εκπτώσεις κι αν κάνει ο Δήμος στην ίσως πιο παρατημένη στην υπερτουριστική της μοίρα γειτονιά της Αθήνας, η "Ταβέρνα της Ερμού" δεν κάνει καμία, κι αυτό φαίνεται σε κάθε ένα από τα πιάτα του μενού.