Το "Surfer Maya" επιστρέφει στις ποντιακές γεύσεις

Σταθερή θέση στο μενού του ανατρεπτικού street food spot της Θεσσαλονίκης βρίσκουν οι γεύσεις της Αφροδίτης Γεωργιάδου από τη φάρμα «Ραγιάν» του Κιλκίς, με τα ευρηματικά της περέκ να εντάσσονται στο μενού από 24 Μαρτίου.

Surfer Maya

Μετά το γκραν σουξέ της guest εμφάνισής της στις αρχές του προηγούμενου μήνα, η Αφροδίτη Γεωργιάδου από τη φάρμα "Ραγιάν" του Κιλκίς επιστρέφει στο "Surfer Maya" την ερχόμενη Πέμπτη 24 Μαρτίου, με τα ανατρεπτικά γεμιστά περέκ της να βρίσκουν μόνιμη θέση στο μενού. Το παραδοσιακό τραγανό φύλλο με τη χαρακτηριστική γεύση, ανοιγμένο στο χέρι και ψημένο στο σατς, θα γεμίζεται με καλούδια βγαλμένα απ’ τη σπουδαία κληρονομιά της ποντιακής γαστρονομίας, πλουτίζοντας τον ουρανίσκο, αλλά και το λεξιλόγιό μας.

Αφροδίτη Γεωργιάδου Surfer Maya

Γαϊοτύρι* (η ποντιακή εκδοχή της μοτσαρέλα), κρέμα Πασκιτάν* (μαλακό στραγγιστό τυρί), και πούδρα από σκόρδο ψημένο σε Πελίτια* (βελανίδια), αλλά και γραβιέρα αλλωνάρς* (αυγουστιάτικο τυρί ωριμασμένο μέσα σε καλοκαιρινά χόρτα και μαύρο τσάι), με κρέμα μελιτζάνας και καπνιστής κόκκινης πιπεριάς γίνονται γεμίσματα για meat free τραγανά ρολλά, ενώ, το χειροποίητο φύλλο για Πουρμάς* (τυλιχτή πίτα ταψιού) θα τυλίγεται γύρω από αγριογούρουνο ψημένο σε λάκο, παρέα με πελίτια, λαχανικά και μπεσαμέλ από κεφίρ και Παρχαροτύρι* (αγελαδινό καπνιστό τυρί).

Περέκ Surger Maya

Παράλληλα, την ίδια ημέρα (Πεμπτη 24 Μαρτίου) κι από τις 20:30 και μετά, η Αφροδίτη Γεωργιάδου αναλαμβάνει ξανά την κουζίνα του Surfer Maya, με μια ολοκαίνουρια λίστα από bar snacks, βασισμένα σε προϊόντα από τη φάρμα Ραγιάν. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σούπα με ψητές πατάτες στα κάρβουνα και Θόγαλα* (κρέμα από κεφίρ), Στύπα* (παραδοσιακό τουρσί) από καπνιστά σύκα και πετιμέζι από κοκκάρια, αλλά και Ορτύκι μαγειρεμένο σε αγουρέλαιο με κρέμα από Καστανίτσα* (γλυκιά κολοκύθα), κριθάρι και μαύρη σταφίδα. Παράλληλα, βαρένικα (ραβιόλια γιαουρτιού) θα γεμιστούν με λαγό μαγειρεμένο σε λάκο, γραβιέρα Αλλωνάς και ψητά Ατσίρια* (άγρια αχλάδια), ενώ το μενού θα κλείσει Ωτια με άγριο κράνο , πετιμέζι από δενδρισάκι* (αρμπαρόριζα) και πουρές από γαϊοτύρι.

Όπως πάντα, στο wine pairing των γεύσεων της νεαρής σεφ, αλλά και στις μεταφράσεις άγνωστων λέξεων, θα βρίσκεται η ομάδα του "Surfer Maya", ενώ ανάμεσα στις cocktail προτάσεις του θεσσαλονικιώτικου spot θα πρωταγωνιστήσουν οι tailor made δημιουργίες του guest bartender Άρη Θεοδωρίδη ("Θερμαϊκός"), με έντονο το βοτανικό στοιχείο, αλλά και το ποντιακό ταμπεραμέντο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.