Φύγαμε για τρουφοκυνήγι στα Μετέωρα

Η αγαπημένη δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Μουσείου Μανιταριών στα Μετέωρα διοργανώνεται ξανά.

troufaMeteora

Το κυνήγι τρούφας ήταν ανέκαθεν μια από τις δημοφιλείς δράσεις που διοργάνωνε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μουσείο Μανιταριών στα Μετέωρα. Η πανδημία μπορεί να πάτησε για λίγο το φρένο, ωστόσο φέτος που οι συνθήκες το επιτρέπουν, τα ραντεβού με τον πολύτιμο μύκητα έχουν κιόλας ξεκινήσει και απλώνονται σε διάφορες ημερομηνίες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Κάθε μανιταροκυνήγι έχει διάρκεια τριών περίπου ωρών, και πέρα από την αναζήτηση της τρούφας που γίνεται ασφαλώς από εκπαιδευμένα σκυλιά περιλαμβάνει ακόμα γευσιγνωσία μανιταριών και τρουφομαγειρέματα στο δάσος, ενώ ολοκληρώνεται με επίσκεψη στους ατμοσφαιρικούς χώρους του μουσείου. Αν σχεδιάζετε απόδραση στους μαγικούς βράχους των Μετεώρων και στην Καλαμπάκα για το τριήμερο που πλησιάζει, σημειώστε πως τρουφοκυνήγι θα υπάρχει τόσο στις 26 όσο και στις 27 Μαρτίου (€ 49 κατ’άτομο για τους ενήλικες και € 25 για τα παιδιά), ενώ περισσότερες πληροφορίες βρίσκετε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.