Οδός Ζησιμοπούλου στο Παλαιό Φάληρο: 6 εστιατόρια για κάθε διάθεση

Διατηρεί ακόμα την αύρα γειτονιάς από τα παλιά αλλά και την αίσθηση του κέντρου-απόκεντρου ο δρόμος αυτός του Παλαιού Φαλήρου που κρύβει ενδιαφέροντες γευστικούς πειρασμούς.

vitello

Vitello

Μια πλούσια γευστική βεντάλια απλώνουν κατά μήκος του δρόμου τα εστιατόρια της οικογένειας Βουλγαράκη, με πιο καινούργιο το ιταλιάνικο αυτό στέκι όπου τις γεύσεις δημιουργούν ο Pino Saccheri και ο Ηλίας Σκουλάς. Στον κατάλογο πρωταγωνιστούν τα ζυμαρικά, η πίτσα καθώς και τα burger, είτε με κοτόπουλο είτε με μοσχαρίσιο μπιφτέκι των 200 γρ. σαν το Colosseum με provolone, τηγανιτό αυγό και καπνιστή πανσέτα που μπαίνει σε ψωμί από χαρούπι. 

magikeskatsaroles

Μαγικές Κατσαρόλες

Έχει σοφιστικέ θαλπωρή που σε χαλαρώνει το βραβευμένο εστιατόριο της Βάνας Βρεττού και του συζύγου της Σωτήρη Καραδάκη. Οι γεύσεις βρίσκουν σταθερά τη χρυσή τομή ανάμεσα στην οικεία και τη μοντέρνα όψη της ελληνικής κουζίνας, περιλαμβάνοντας από βαθιά νόστιμα σιφνέικα ρεβίθια στη γάστρα και παλατιανούς κεφτέδες από τρεις διαφορετικούς κιμάδες μέχρι κατσικομακαρονάδα Αντιπάρου και ντελικάτα χτένια σοτέ με ξινόχοντρο τραχανά από την Κρήτη. 

psarades

Ψαράδες

Το κομψό αυτό ρεστοράν αγαπά ιδιαίτερα τις μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις κι έχει τη σφραγίδα της οικογένειας Βουλγαράκη. Ο καινούργιος executive chef Κώστας Κανταρτζής προτείνει ανάμεσα σε άλλα σεβίτσε τσιπούρας με τσάτνεϊ αγγουριού, γκασπάτσο ντομάτας και σχοινόπρασο, ριζότο καραβίδας με μάραθο και πίκλα φινόκιο, καθώς και μυλοκόπι με πουρέ κουνουπιδιού, αρωματισμένο με φυσική βανίλια. 

kyraristos

Κυρ Αρίστος

Αν και νέας κοπής, το πολύ δημοφιλές κεμπαπτζίδικο έχει νοσταλγική ατμόσφαιρα από τα παλιά. Παστουρμαδόπιτα φούρνου με χειροποίητο φύλλο, σπιτικές αλοιφές και ντολμαδάκια τυλιγμένα στο χέρι ανοίγουν την όρεξη προτού καταφτάσουν στο τραπέζι όλων των ειδών τα κεμπάπ, από κλασικό, κοτόπουλο ή προβατίνα μέχρι γιαουρτλού με γιαούρτι και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας αλλά και κασερλί με λιωμένο τυρί μέσα κι έξω.

lazaro1971

Lazaro 1971 

Το εστιατόριο της οικογένειας Βουλγαράκη γράφει τη δική του ιστορία από το 1971 με αιχμή του δόρατος το ασυναγώνιστο πεϊνιρλί με την αυθεντική συνταγή του Μπάρμπα-Λάζαρου. Τριγύρω του, ο σεφ Αρσένης Τσακιλίδης υφαίνει ένα νόστιμο σενάριο που περιλαμβάνει πιάτα με μοντέρνο ελληνικό χρώμα όπως το ψαρονέφρι σχάρας που τυλίγει σε λόζα Κέας και ο κρασάτος κόκορας με χειροποίητα χοντρά μακαρόνια και κρασοτύρι Σίφνου.

psipsina

Ψιψίνα

Η περιποιημένη θαλασσινή ταβέρνα, βαμμένη στα λευκά και τα γαλάζια, έχει κοινό φανατικό. Την τιμητική τους έχουν όστρακα, παστά και καπνιστά ψαράκια, θαλασσινά και λοιπά ψαρικά στο τηγάνι και τη σχάρα, ενώ δεν λείπουν σπεσιαλιτέ όπως τα ζυμαρικά με θαλασσινά αλλά και μεγαλύτερο ψάρι που μπορείτε να διαλέξετε από τη βιτρίνα του μαγαζιού.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Lazaro 1971

Ζησιμοπούλου 24A, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Κυρ Αρίστος

Ζησιμοπούλου 96, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Ψιψίνα

Συνταγματάρχου Ζησιμόπουλου 96, Π. Φάληρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Vitello

Ζησιμοπούλου 41, Παλαιό Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.