Wine dinner στο "Le Pavillon Athens" με τον sommelier Γιώργο Λουκά

Το κομψό ρεστοράν του σεφ Jean-Charles Métayer καλωσορίζει τον νέο του sommelierμε ένα wine dinner υψηλών προδιαγραφών.

lepavillon1

Η ντελικάτη κουζίνα του Métayer συνοδεύεται πλέον από επιλογές κρασιών που υπογράφει ο Γιώργος Λουκάς, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες sommelier. Πρόκειται για μια ηχηρή συνεργασία που αναμένεται να εγκαινιαστεί με δείπνο αντίστοιχου προφίλ τη Δευτέρα 14 Μαρτίου που θα περιλαμβάνει πιάτα υψηλών προδιαγραφών συνοδεία προσεγμένων οινικών επιλογών. Για να πάρετε μια γεύση, στο μενού ένα ζεστό foie-gras με ποταμίσιες καραβίδες και consommé αρωματισμένο με miso, φλερτάρει με ένα "Le Savagninde Bruno Bienaimé" του 2019, μια πάπια μαύρου πιπεριού με σελινόριζαmille-feuille με ένα φρουτώδες "Craggy Range Te Muna Road Vineyard Pinot Noir" του 2017 και ένα ψητό καλκάνι με βούτυρο καβουρδισμένου φουντουκιού, λευκά σπαράγγια και "καμένο" γκρέιπφρουτ ταιριάζει με ένα εκφραστικό "Ramey Platt Vineyard Chardonnay" του2014". Τρούφα σοκολάτας αρωματισμένη με κανέλα, "PatedeFruits" λεμονιού και μαντλέν με μέλι ακακίας γράφουν το γλυκό επίλογο. 

Σημειώνουμε επίσης ότι ο Γιώργος Λούκας γράφει μακρά πορεία στο χώρο του κρασιού και ως ιδρυτής της εταιρείας "Genius in Gastronomy", που έχει σαν αντικείμενο τα σεμινάρια, τα εκπαιδευτικά προγράμματακαι τις συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στο κρασί, την μπύρα και τ’ αποστάγματα.

Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 2106815774
Τιμή μενού: 150€/ άτομο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.