Πού να πάω για αστεράτα bao buns;

Το τυροπιτάδικο της γειτονιάς ίσως να είναι πια το μόνο μέρος που μένει για να τρυπώσουν αυτά τα αφράτα ασιατικά ψωμάκια ατμού, όμως το ότι τα βρίσκουμε παντού, δεν σημαίνει ότι όλα τα bao buns είναι ίδια. Σ’ αυτές τις 4+1 διευθύνσεις, όμως, θα τα απολαύσετε όπως τους πρέπει, σε κλασικές, ή μοντέρνες εκδοχές.

Bao Buns - Mr Pug's Canteen

Tyler’s, Παγκράτι

Tyler's Bao Buns

Νεότερο αδερφάκι της οικογένειας των "Lost Athens”, "Noah” και "Diego”, ο Tyler είναι μια διαστημική μαϊμού που προσγειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Παγκράτι για να σκορπίσει διαγαλλαξιακή νοστιμιά σε όλη την Αθήνα, με ποπ αισθητική και fun διάθεση στην όψη, αλλά και ευρηματικές γεύσεις στη μπουκιά: πάπια, γαρίδα, μοσχάρι, καρότο, αλλά και… τραχανάς στριμώχνονται ανάμεσα στα αφράτα ψωμάκια του "Tyler’s", ενώ η γκάμα έχει προσφάτως εμπλουτιστεί από smashed burgers και σιγοντάρεται από την tailored μπίρα Lucky Monkey.

Mr Pug’s Canteen, Χαλάνδρι

Mr Pug's Canteen Bao Buns

Όχι ένα, αλλά δύο trending topics της αθηναϊκής καλοφαγίας χειρός συναντιούνται στην καντίνα του Mr Pug, με τον Βασίλη Ξανθό να ανοίγει καθημερινά το ταϊβανέζικο ζυμαράκι του για να το ατμίσει και να το γεμίσει με λιχουδιές όπως το τρυφερό pork belly με πικλαρισμένο κρεμμύδι, το τραγανό κοτόπουλο με φυστικοβούτυρο, ή τον παναρισμένο μπακαλιάρο με μαγιονέζα σόγιας, και να ικανοποιήσει τις lunch break λιγούρες της γειτονιάς, ή τις after drinks πείνες της μπαρότσαρκας του Χαλανδρίου. Και για φινάλε, τραγανά κι αέρινα churros.

Bao Bae, Κολωνάκι

Bao Bae Bao Buns

Έναν χρόνο έκλεισε αυτές τις μέρες το bao spot του Κολωνακίου, που άνοιξε με τη δημιουργική υπογραφή του Χρήστου Γλωσσίδη (MasterChef 2018) στην ούγια του και συνεχίζει με το μεράκι των ιδιοκτητών του σε κάθε του μπουκιά, αφού οι Μάριος και Άρης Ντούριος παρασκευάζουν τις ζύμες τους επί τόπου κι απ’ το μηδέν, για να τις διπλώσουν γύρω από χοιρινές πανσέτες, μοσχαρίσια μπιφτέκια, γαρίδες τεμπούρα, αλλά και λουκάνικα Τζουμαγιάς σε μια ελληνασιατική παραλλαγή του hot dog, που ταιριάζει πρίμα με τα to go cocktails της μπάρας τους.

Pink Flamingo, Σύνταγμα

Pink Flamingo Bao Bun

Το μικροσκοπικό στέκι του Βασίλη Καλλίδη έφερε στην Αθήνα την κουλτούρα του dim sum χειρός, με dumplings, noodles, soba και udon να πλουτίζουν την πολυεθνική γαστρονομική πιάτσα του Συντάγματος με τις εξωτικές μυρωδιές τους. Ήταν επόμενο, λοιπόν, να γίνει κι ένα απ’ τα πρώτα σημεία όπου θα γνωριζόμασταν με την κουλτούρα των Baos, που αποτελούν ακόμη ένα απ’ τα δυνατά χαρτιά, με τραγανή πάπια και ψητό χοιρινό να πρωταγωνιστούν στις ευθύβολες προτάσεις, αλλά και tempeh teriyaki να δίνει vegan διέξοδο.

+ The Clumsies, Κέντρο

The Clumsies Bao Bun

Όχι η πιο προφανής διεύθυνση να αναζητήσεις bao buns, το πολυβραβευμένο κοκτεϊλάδικο του Κέντρου (#4 στα World’s 50 Best Bars φέτος), ήταν ένα από τα πρώτα της Αθήνας που επένδυσαν στο bar food αξιώσεων, φέρνοντας τον σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο στο σχήμα. Έτσι, στο bar menu κρύβεται το Kebabao, με το ζουμερό ψητό του σουτζουκάκι και την απολαυστικής γευστικής πυκνότητας σαλτσούλα ντομάτας του, πλάι στη σος γιαουρτιού και το φρέσκο κρεμμυδάκι, να το κάνουν μια fun αναδόμηση του πολίτικου τυλιχτού, που τρώγεται με μια μπουκιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Pink Flamingo

Σκούφου 2-4, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Bao Bae

Καψάλη 5-7, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
24/04/2024

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".