6 στέκια που νοστιμίζουν το Περιστέρι

Κρέας και ψάρι για βραβείο, μοντέρνες ταβέρνες, ανατρεπτικές gastro pub αλλά και προχώ streetfood βάζουν την πινελιά τους στο γευστικό χάρτη της μεγάλης συνοικίας.

Travolta

Τραβόλτα 
Η κατάδυση των αδερφών Λιάκου στην ψαροφαγία επιπέδου είναι απόλυτα ιδιοσυγκρασιακή κι έχει σαν όχημα τα καΐκια που μισθώνουν κατ’αποκλειστικότητα προκειμένου να τους εφοδιάζουν με τις καλύτερες ψαριές τους. Δοκιμάστε τον εξαίσιο πύργο από φιλεταρισμένες σαρδέλες, τις σούβλες θαλασσινών, αλλά και οτιδήποτε στο έμπειρο τηγάνι και τη σχάρα.

Basegrill

Base Grill
Η έτερη έδρα των αδερφών Λιάκου γράφει από το 2005 τη δική της κρεατο-ιστορία, φέρνοντας στο Περιστέρι κόσμο από ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Την αρχή κάνει πάντα η signature φωλιά από πατάτες τηγανιτές με αυγά μάτια, ενώ η συνέχεια γράφεται με χειροποίητα αλλαντικά και λουκάνικα, και ασφαλώς εκλεκτά κρεατικά που ωριμάζουν στα εντυπωσιακά ψυγεία στην είσοδο του εστιατορίου.

kottabos

Κότταβος
Μια μοντέρνα ταβέρνα με ατμόσφαιρα από τα παλιά, που υλοποιείται όμορφα με παλιές ρεκλάμες και vintage αντικείμενα στο χώρο. Το μενού δίνει έμφαση στις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και προτείνει από φάβα Σχοινούσας και τηγανιτές πατάτες Νάξου μέχρι στριφτόπιτα με μετσοβόνε, τραχανότο με φέτα Ηπείρου και χοιρινή σταβλίσια με σάλτσα σιναπόσπορου.

Dafni

Δάφνη
Ανοιχτόκαρδη και ζεστή, με ιστορία είκοσι και βάλε χρόνων στο Μπουρνάζι. Επικεφαλής στην κουζίνα είναι η έμπειρη Αριστέα Βλάχου που προμηθεύεται με φροντίδα προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και μαγειρεύει ένα πλούσιο γευστικό μωσαϊκό με άρωμα παράδοσης και πιάτα όπως η διάσημη βοσκόπιτα, τα σμυρναίικα σουτζουκάκια και άλλα πολλά. 

norma

Norma Aθενs
Φρέσκο αέρα έφερε στη συνοικία αυτή η κομψή gastro pub, όπου την κουζίνα επιμελείται ο Νίκος Καραθάνος. Ο αποδομημένος μουσακάς που τυλίγεται σε τηγανιτό ραβιόλι και ο τόνος σε κανταΐφι συνοδεία φιδέ με γεύση γεμιστών είναι ανάμεσα στις προτάσεις που σκιαγραφούν τη μαγειρική φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ, ενώ δεν λείπουν τα signature κοκτέιλ με την υπογραφή του Αλέξανδρου Γκικόπουλου.

Bromiara

Βρωμιάρα 
Η πιο διάσημη καντίνα των Ιωαννίνων πάρκαρε πριν λίγο καιρό (και) στο Περιστέρι, επί της Παναγή Τσαλδάρη. Η φήμη της οφείλεται στο "καθαρό" streetfood που σερβίρει, μια και τα κρεατικά που μπαίνουν στα ψωμάκια, όπως η πανσέτα και το χειροποίητο μπιφτέκι, μαγειρεύονται sous vide και οι συνοδευτικές σάλτσες είναι χειροποίητες. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Δάφνη

Μ. Αλεξάνδρου 86, Μπουρνάζι
  • Εστιατόρια

Basegrill Athens

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Travolta

Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Κότταβος

Μιλτιάδου 14, Περιστέρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.