Στο "Big Nick" η πίτσα και τα burgers είναι "big deal"

Το νέο στέκι επί της πολύβουης Λεωφ. Βουλιαγμένης, απέναντι από τον Άγιο Ιωάννη κάνει τη διαφορά στην περιοχή.

Big Nick

Το άπαιχτο δίδυμο "pizza και burgers" της κάστας των street foods δίνει ραντεβού σε ένα νέο μαγαζί που άνοιξε τον Οκτώβριο στη στοά απέναντι ακριβώς από τον ναό του Αγίου Ιωάννη. Το στήσιμο απλό: τραπεζοκαθίσματα δεξιά και αριστερά εντός της στοάς, ένας χώρος μικρός και λιτός αλλά ζεστός στην αριστερή πλευρά ενώ στα δεξιά, μπροστά ακριβώς από την ανοιχτή κουζίνα, μια ωραία γωνιά ιδανική για παρέες, με μαξιλάρες, και μία ξύλινη κούνια με χοντρά σχοινιά. Μοναδικό μείον είναι το ότι βρίσκεται ακριβώς πάνω στο δρόμο και η Βουλιαγμένης δεν ησυχάζει ποτέ. Ωστόσο, εδώ αξίζει να σταματήσετε. 

Ιδιοκτήτες είναι δύο νέα παιδιά, τα αδέρφια Νικόλας και Διονύσης Κόκκαλης, που δίνουν βάση στην καλή πρώτη ύλη φτιάχνοντας μάλιστα οι ίδιοι, όπως μας είπαν, όσο το δυνατόν περισσότερες από τις παρασκευές που χρησιμοποιούν. "Το μπέικον είναι χειροποίητο, αγοράζουμε την πανσέτα, την αρτύζουμε και την καπνίζουμε μόνοι μας, ο κιμάς μας είναι ένα blend από επιλεγμένες κοπές μοσχαριού και τα κοτόπουλα φρέσκα και ελληνικά", επισημαίνει ο Νικόλας. Είναι "large" τύποι οπότε εδώ οι μερίδες είναι αντίστοιχης λογικής και γεύσης. Στις πατάτες, λεπτές ή country style, έχουν 10 (!) διαφορετικούς κωδικούς ενώ ανάμεσα στις αρκετές επιλογές των burgers έχουν και δύο ενδιαφέρουσες vegan εκδοχές, με φαλάφελ και με μπιφτέκι από κινόα, χαρουπόψωμο, vegan μαγιονέζα, γουακαμόλε και ψητά μανιτάρια, που είναι πολύ νόστιμο, δοκιμάστε το ακόμα και αν δεν έχετε ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις. Τα burgers είναι μεγάλα και χορταστικά αλλά αν θέλετε κάτι πιο "μετρημένο", θα σας τα φτιάξουν και σε μικρότερα μεγέθη από τα οποία το "Big Nick", με τριπλό ψωμάκι, διπλό smashed μπιφτέκι, American cheese και πίκλες είναι με μια μερίδα πατάτες υπέρ-αρκετό. Τα μοσχαρίσια μπιφτέκια τους είναι των 165 γρ., πολύ νόστιμα, με ωραία κρούστα, "σχεδόν" smashed, όχι στρογγυλά, ενώ στο μενού όπου υπάρχει σάλτσα με τρούφα, όπως μας τόνισαν, προτιμούν φρέσκια και όχι λάδι. Όσο για τις πίτσες, το χειροποίητο ζυμάρι τους που ωριμάζει για 72 ώρες, φουσκώνει ωραία στις άκρες και είναι λεπτό και εύπλαστο αρκετά κάτω από τις επικαλύψεις του, συνδυάζοντας νεοϋορκέζικο με ναπολετάνικο στυλ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Big Nick

Λεωφ. Βουλιαγμένης 145, Δάφνη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
06/12/2022

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.

Η "κλασική μαγειρική του αύριο" στο νέο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα

Η συλλογή των βιβλίων του γνωστού σεφ εμπλουτίζεται με τη νέα του έκδοση "Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο", που θα παρουσιάσει στον "Ιανό".

Η παλιά ταβέρνα ζει στις γειτονιές του Πειραιά

Θα το έλεγες και μια ευκαιρία για ζωντανή περιήγηση στην ιστορία της ταβέρνας-οινοπαντοπωλείου και της ταβέρνας-κουτουκιού, που άγνωστο για πόσο ακόμα θα υπάρχει.

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.