Στο "Big Nick" η πίτσα και τα burgers είναι "big deal"

Το νέο στέκι επί της πολύβουης Λεωφ. Βουλιαγμένης, απέναντι από τον Άγιο Ιωάννη κάνει τη διαφορά στην περιοχή.

Big Nick

Το άπαιχτο δίδυμο "pizza και burgers" της κάστας των street foods δίνει ραντεβού σε ένα νέο μαγαζί που άνοιξε τον Οκτώβριο στη στοά απέναντι ακριβώς από τον ναό του Αγίου Ιωάννη. Το στήσιμο απλό: τραπεζοκαθίσματα δεξιά και αριστερά εντός της στοάς, ένας χώρος μικρός και λιτός αλλά ζεστός στην αριστερή πλευρά ενώ στα δεξιά, μπροστά ακριβώς από την ανοιχτή κουζίνα, μια ωραία γωνιά ιδανική για παρέες, με μαξιλάρες, και μία ξύλινη κούνια με χοντρά σχοινιά. Μοναδικό μείον είναι το ότι βρίσκεται ακριβώς πάνω στο δρόμο και η Βουλιαγμένης δεν ησυχάζει ποτέ. Ωστόσο, εδώ αξίζει να σταματήσετε. 

Ιδιοκτήτες είναι δύο νέα παιδιά, τα αδέρφια Νικόλας και Διονύσης Κόκκαλης, που δίνουν βάση στην καλή πρώτη ύλη φτιάχνοντας μάλιστα οι ίδιοι, όπως μας είπαν, όσο το δυνατόν περισσότερες από τις παρασκευές που χρησιμοποιούν. "Το μπέικον είναι χειροποίητο, αγοράζουμε την πανσέτα, την αρτύζουμε και την καπνίζουμε μόνοι μας, ο κιμάς μας είναι ένα blend από επιλεγμένες κοπές μοσχαριού και τα κοτόπουλα φρέσκα και ελληνικά", επισημαίνει ο Νικόλας. Είναι "large" τύποι οπότε εδώ οι μερίδες είναι αντίστοιχης λογικής και γεύσης. Στις πατάτες, λεπτές ή country style, έχουν 10 (!) διαφορετικούς κωδικούς ενώ ανάμεσα στις αρκετές επιλογές των burgers έχουν και δύο ενδιαφέρουσες vegan εκδοχές, με φαλάφελ και με μπιφτέκι από κινόα, χαρουπόψωμο, vegan μαγιονέζα, γουακαμόλε και ψητά μανιτάρια, που είναι πολύ νόστιμο, δοκιμάστε το ακόμα και αν δεν έχετε ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις. Τα burgers είναι μεγάλα και χορταστικά αλλά αν θέλετε κάτι πιο "μετρημένο", θα σας τα φτιάξουν και σε μικρότερα μεγέθη από τα οποία το "Big Nick", με τριπλό ψωμάκι, διπλό smashed μπιφτέκι, American cheese και πίκλες είναι με μια μερίδα πατάτες υπέρ-αρκετό. Τα μοσχαρίσια μπιφτέκια τους είναι των 165 γρ., πολύ νόστιμα, με ωραία κρούστα, "σχεδόν" smashed, όχι στρογγυλά, ενώ στο μενού όπου υπάρχει σάλτσα με τρούφα, όπως μας τόνισαν, προτιμούν φρέσκια και όχι λάδι. Όσο για τις πίτσες, το χειροποίητο ζυμάρι τους που ωριμάζει για 72 ώρες, φουσκώνει ωραία στις άκρες και είναι λεπτό και εύπλαστο αρκετά κάτω από τις επικαλύψεις του, συνδυάζοντας νεοϋορκέζικο με ναπολετάνικο στυλ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Big Nick

Λεωφ. Βουλιαγμένης 145, Δάφνη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.