Ρομαντζάδα και θαλασσινή αρχοντιά στο «Σαρδελάκι με Θέα»

Με τον αττικό ήλιο να το λούζει στη λάμψη του, το δημοφιλές ψαροστέκι της Βουλιαγμένης φορά τα πιο σαγηνευτικά του και μας καλεί για casual θαλασσοφαγία, με γεύση αναμνήσεων και θέα στα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του καλοκαιριού.

Ρομαντζάδα και θαλασσινή αρχοντιά στο «Σαρδελάκι με Θέα»

Με όλη του την ιστορία συμπυκνωμένη στο όνομά του, το «Σαρδελάκι με Θέα» κρατά ψηλά τη σημαία της χαλαρής ψαροκατάνυξης στα νότια, ακριβώς χάρη στην ειδίκευσή του στην απλή, προσιτή θαλασσοφαγία, συνδυασμένη με την ακαταμάχητη βίστα που απολαμβάνει η απλόχωρη ανοιχτή του σάλα. Τοποθετημένο σε σημείο-κλειδί της Βουλιαγμένης, με τρόπο τέτοιο ώστε η αεράτη βεράντα του να χαζεύει μαγευτική θέα προς τον Λαιμό και την πλάτη του Αστέρα, αλλά και με φήμη ικανή να προσελκύει θαμώνες ακόμη κι απ’ την άλλη άκρη της Αττικής, έχει αναδειχθεί σε ψαροστέκι αναφοράς, ταυτισμένο με την ποιοτική, casual ψαροφαγία σε value for money τιμές. Τα πιάτα-αστέρια όπως ο αφράτος τηγανητός του γαύρος, η περίφημη σαρδέλα-παντρεμένη ή τα τραγανά καλαμαράκια του, συνθέτουν έναν ουρανό από προτάσεις, πλουτισμένες από μερακλίδικες επιλογές όπως τα παστά, οι αλοιφές, και τα όστρακά του.

Ρομαντζάδα και θαλασσινή αρχοντιά στο «Σαρδελάκι με Θέα» - εικόνα 1

Πλάι στην παλλαϊκή αμεσότητα, τη μαμαδίστικη νοστιμάδα και την παρεΐστικη απλότητα, όμως, το «Σαρδελάκι με Θέα» έχει τα τελευταία χρόνια προσθέσει και την ατμοσφαιρική ρομαντζάδα που προσφέρει ο «πριβέ» χώρος του στην ταράτσα του παλιού πυροβολείου, ακριβώς κάτω από την κεντρική σάλα. Εκεί, σαν έτοιμα να σαλπάρουν στον Σαρωνικό, μετρημένα τραπέζια με ρεζερβέ ιδιωτικότητα και ηχητική υπόκρουση το κύμα που σκάει στα βραχάκια, υποδέχονται την πιο κομπλικέ πλευρά της κουζίνας, με αιχμή του δόρατος την ωμοφαγία σε σεβίτσε και καρπάτσιο που «φυσάνε» από θαλασσινή ένταση, αλλά και λιχούδικες δημιουργίες όπως το σουβλάκι με σουπιά και γάμπαρη Αμβρακικού, ή ο τραχανάς με καπνιστό χέλι και μυρωδικά, να δίνουν στίγμα πρώτης ύλης που επιβεβαιώνει τη σταθερή ποιότητα των προμηθειών.

Ρομαντζάδα και θαλασσινή αρχοντιά στο «Σαρδελάκι με Θέα» - εικόνα 2

Μεγάλα ψάρια ψημένα κατά τα γούστα του πελάτη, αλλά και θαλασσινά διαμάντια όπως οι γαρίδες που μετατρέπει σε πληθωρικές πάστες η ομάδα της κουζίνας, γίνονται οι πρωταγωνιστές μιας απόλαυσης που θα ωφελούνταν από λίγη προσοχή στις υφές, ξεχωρίζει όμως για τις ανόθευτες γεύσεις της κι έχει για φόντο μερικά από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα όσου καλοκαιριού μας έχει απομείνει. Παράλληλα, την αρχοντιά του σκηνικού υπογραμμίζουν με χάρη οι εκλεκτές ετικέτες από την ολοένα εμπλουτιζόμενη wine list της κάβας, που αν ήταν κατάτι πιο γαλαντόμα στις επιλογές σε ποτήρι, θα αναδείκνυε ακόμη περισσότερο μια ζηλευτή πρόταση θαλασσοφαγίας, ιδίως σ’ αυτό το τιμολογιακό εύρος. Κι όλα αυτά, χωρίς να έχει χαθεί ούτε λέπι από τη χαλαρή, οικεία και φιλική ατμόσφαιρα, που κρατά το «Σαρδελάκι με Θέα» φαβορί των ψαροφαγικών μας προτιμήσεων εδώ και χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες

Σαρδελάκι... με Θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.