Τα καλύτερα spots της φετινής Παραλιακής

Η αθηναϊκή ριβιέρα απλώνει τα θέλγητρά της συνθέτοντας μια σαγηνευτική βεντάλια από προτάσεις, για όλες τις ώρες και όλα τα γούστα, αλλά με έναν κοινό παρονομαστή: το καταγάλανο της θάλασσας να θέτει τις βάσεις για να αποδράσουμε απ’ την πόλη όταν δεν μπορούμε να την εγκαταλείψουμε.

Τα καλύτερα spots της φετινής Παραλιακής

Μήπως η άδειά σου σε πρόδωσε και τέλειωσε πάνω στην ώρα που η Αθήνα φόρεσε τα πιο ζεστά της; Ή μήπως δεν κρατιέσαι να τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση για να αποδράσεις στον φετινό νησιωτικό σου παράδεισο; Σε κάθε περίπτωση, αν δεν έχεις ακόμη στο smartphone σου το barcode του εισιτηρίου για το καλοκαίρι σου, σου φτιάξαμε το χάρτη της παραλιακής, με όλα όσα χρειάζεσαι για να ζήσεις το σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου (και όχι μόνο) σε mood διακοπών, χωρίς καν ν’ αφήσεις την πόλη. Βρήκαμε, λοιπόν, τα φετινά hot spots της αθηναϊκής ριβιέρας και φύγαμε για καλοκαίρι στην Αθήνα!

High end γεύσεις στο κύμα

Τα καλύτερα spots της φετινής Παραλιακής - εικόνα 1
Παναγιώτης Γιακαλής και Πέτρος Φωτείνης υπογράφουν τη γεύση του στιλάτου beach life στο «Krabo».

Φωλιασμένο σε μια καταπράσινη γωνιά του «Four Seasons Astir Palace», με τη σαγηνευτική του θέα προς τον Σαρωνικό να προικίζει τη στιλάτη βεράντα του με αύρα Κυανής Ακτής, το «BeefBar Athens» έχει εδραιωθεί ως ένας μοναδικός προορισμός στην αθηναϊκή ριβιέρα, χάρη στο κοσμοπολίτικο κόνσεπτ εκλεπτυσμένου dining που καθιέρωσε τον εμπνευστή του, Riccardo Giraud, ως μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της διεθνούς foodie σκηνής. Εδώ, μερικές από τις πιο εκλεκτές κοπές μοσχαρίσιου κρέατος στον κόσμο περνούν απ’ τα χέρια του chef Παναγιώτη Ρέτζη για να ξεδιπλώσουν στον ουρανίσκο όλη τη συναρπαστική νοστιμάδα τους. Παράλληλα, η κουζίνα μιξάρει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο απρόβλεπτο, με upgraded προτάσεις street food εμπνευσμένες από κοσμοπολίτικα classics, όπως ασιατικά gyoza και bao buns, μεξικάνικες quesadillas γεμιστές με καπνιστό Kobe beef και ταρτάρ μοσχαριού και τόνου, ενώ η γαστριμαργική απόλαυση σιγοντάρεται αρμονικά από τη θεαματική fine drinking εμπειρία που προσφέρει το μπαρ του.

Σοφιστικέ κοσμοπολιτισμό σερβίρει και το «Matsuhisa Athens», ακριβώς στην καρδιά του κόλπου, με την άκρως φινετσάτη βεράντα του να χαίρεται την ομορφότερη βίστα του Σαρωνικού αλλά κι ένα από τα πιο σαγηνευτικά ηλιοβασιλέματα της Αθήνας. Εδώ, οι fusion γεύσεις του υψηλότερου επιπέδου φέρουν το φίνο άγγιγμα του Nobu, όπως το μεταγράφουν ο executive chef Τόνυ Βρατσάνος και ο head chef ζεστής κουζίνας Θωμάς Κουράκος, σε πιάτα που συνδυάζουν ιαπωνικές, περουβιανές και μεσογειακές γεύσεις.

Τα καλύτερα spots της φετινής Παραλιακής - εικόνα 2
Fusion γεύσεις υψηλού επιπέδου με το world class άγγιγμα του Nobu στο «Matsuhisa Athens».

Πρεσβευτής του στιλάτου beach life με up-tempo ρυθμό, το πανέμορφο «Krabo» της οικογένειας Αγιοστρατίτη του «The Margi», στον κόλπο Ζώσκα, έχει εδραιωθεί ως καλοκαιρινό φαβορί, όχι μόνο χάρη στη γοητευτική boho chic αρχιτεκτονική του που ντύνει τις αμφιθεατρικά τοποθετημένες ξαπλώστρες και την ντιζαϊνάτη σάλα, αλλά και λόγω των κοσμοπολίτικων γεύσεων που υπογράφει ο βραβευμένος Παναγιώτης Γιακαλής, με τον Πέτρο Φωτείνη στην εκτέλεση. Το εστιατόριο είναι ιδανικό για παραθαλάσσιο fun από το πρωί, βουτιές, ηλιοθεραπεία και πρωινό, αλλά και αγαπημένος προορισμός για κανονικό γεύμα. Στην κουζίνα του, φορτσάρει στα μοντέρνα θαλασσινά, αλλά αγαπάει και κοπές όπως το rib eye και η tomahawk που φιγουράρουν στην κάρτα. Πιάτα όπως το καλαμάρι που έρχεται ανάλαφρα τηγανισμένο κι αγκαλιασμένο από τραγανό panko ή το Krabo Burger με soft shell καβούρι είναι best sellers για τις πιο χαλαρές ορέξεις, ενώ το πρωτότυπο κριθαρότο με καβούρι έρχεται σε άψογο al dente, με το ζωμό του θαλασσινού να του δίνει βαθιά νοστιμιά και με τη σάρκα του πασπαλισμένη με τραγανό panko.

Τα καλύτερα spots της φετινής Παραλιακής - εικόνα 3
Προορισμός υψηλών προδιαγραφών παραμένει το «Ark» στα Αστέρια Γλυφάδας.

Στην Astir Beach σταθερός προορισμός παραμένει το «40 Day Night Bar & Restaurant», όπου η μέρα ξεκινά από νωρίς με πρωινό στην ξαπλώστρα κι ολοκληρώνεται αργά το βράδυ με το μεσογειακό μενού θαλασσινών και κρεατικών να διανθίζεται από επιλογές ωμοφαγίας, ποικιλία σε πίτσες, δυνατά καρβουνομαγειρέματα, αλλά και healthy επιλογές. Παράλληλα, το «Ark» στα Αστέρια Γλυφάδας παραμένει μια επιλογή υψηλών προδιαγραφών, με πρωτότυπα, εκτός πεπατημένης κοκτέιλ με την υπογραφή του Βασίλη Κυρίτση (απ’ την ομάδα των «The Clumsies»), και φυσικά την ιδιοσυγκρασιακή, έντονα ελληνική κουζίνα του Γιάννη Μπαξεβάνη, που φέρνει στο τραπέζι την αγάπη του για τις θαλασσινές γεύσεις με κρητικές στροφές.

Θάλασσα στο πιάτο

Τα καλύτερα spots της φετινής Παραλιακής - εικόνα 4
Άκρως ατμοσφαιρικό αλλά και value for money είναι το πριβέ ταρατσάκι του «Σαρδελάκι... με Θέα».

Σημείο αναφοράς στις ψαροφαγικές συνήθειες όχι μόνο των νοτίων προαστίων αλλά κι ολόκληρης της Αθήνας πια, χάρη στη value for money πρότασή του, αλλά και στις αυθεντικές, μαμαδίστικες θαλασσινές του γεύσεις, το «Σαρδελάκι… με Θέα» συνδυάζει παρεΐστικη, γιορτινή ατμόσφαιρα στην κεντρική του σάλα, με πιο τετ-α-τετ ρομαντικές συνθήκες στον νέο, άκρως ατμοσφαιρικό privé χώρο του. Εκεί, δεκαπέντε τραπέζια απλώνονται στην ταράτσα του παλιού πυροβολείου του ναυτικού (τα μόνα που χρειάζονται κράτηση), διακοσμημένα με φινετσάτη απλότητα, σαν νησιωτική βεράντα που κολυμπάει στη θάλασσα, αγκαλιασμένη από ένα τοπίο μαγικό. Στο τραπέζι, διαχρονικά best sellers, όπως η αφράτη σαρδέλα «παντρεμένη» ή τα τραγανά μικρόψαρα τηγανισμένα στην εντέλεια, ανταλλάσσουν γεύσεις με updated προτάσεις, όπως το καλαμάκι με γάμπαρη Αμβρακικού ή το εξαιρετικό σεβίτσε με λαβράκι και γαρίδα και το καρπάτσιο τόνου.

Τα καλύτερα spots της φετινής Παραλιακής - εικόνα 5
Μοντέρνες θαλασσινές τάσεις με τη λογική της ψαροταβέρνας συνδυάζει το ολοκαίνουργιο «Akti».

Ακριβώς δίπλα του, η νέα πρόταση της γειτονιάς ακούει στο όνομα «Akti», όπου συναντάμε την ομάδα του «The Margi» να συνθέτει τη δική της ψαροφαγική πρόταση, με το σεφ Παναγιώτη Γιακαλή να επιβλέπει παντρέματα των μοντέρνων θαλασσινών τάσεων με τις παραδόσεις της κλασικής ψαροταβέρνας.

Κοσμποπολίτικα κοκτέιλ

Τα καλύτερα spots της φετινής Παραλιακής - εικόνα 6
Λονδρέζικο αέρα στη Γλυφάδα φέρνουν τα κοσμοπολίτικα κοκτέιλ του «Mr. Fox».

Φέρνοντας λονδρέζικο αέρα στο κέντρο της Γλυφάδας, το «Mr. Fox» άφησε το στίγμα του στο περσινό καλοκαίρι και το ίδιο κάνει και στο φετινό, με την πολυσυλλεκτική ομάδα του να υπογράφει μια high end λίστα μείξεων με κοσμοπολίτικη άποψη, και τη σφραγίδα του βραβευμένου Πάνου Κανατσούλη (World Class Bartender 2017). Μια γουλιά από το Pinewood Trail, ένα κοκτέιλ με βάση βότκα αρωματισμένη με ρετσίνι και ξύλο πεύκου, σάρκα περγαμόντου, yuzu, φασκόμηλο και δεντρολίβανο, δίνει μια πολύ σαφή εικόνα της γευστικής φιλοσοφίας της ομάδας, ενώ το TrashFormers, ένα tiki κοκτέιλ με blend αγαύης και cordial από εσπεριδοειδή, ξηρούς καρπούς, κουρκουμά, μπαχαρικά και leftovers από τα υλικά άλλων συνταγών, φέρνει το zero-waste στο ποτήρι.

Τα καλύτερα spots της φετινής Παραλιακής - εικόνα 7
Αρώματα μεσογειακού καλοκαιριού σκορπούν τα κοκτέιλ του Χάρη Γεωργόπουλου στο «Umi Βar».

Το «Umi Bar», η fine drinking πρόταση του «Matsuhisa Athens», πλάι στα εξαιρετικά sushi και εμβληματικά πιάτα, όπως το black cod με miso, παρατάσσει μεθυστικά classics with a twist, που αγκαλιάζουν το μεσογειακό περιβάλλον για να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο γευστικό ταξίδι. Μέσα από premium δημιουργίες όπως το Pearl Diver, όπου το ρούμι και το falernum συναντούν τα αρώματα της γαρδένιας και του πορτοκαλιού, ή το Project Med, όπου το gin και το Aperol ανταλλάσσουν αρώματα με το cordial μανταρινιού, o bar manager Χάρης Γεωργόπουλος επαναπροσδιορίζει τις δυνατότητες των τοπικών υλικών, αποτίνοντας φόρο τιμής στο μεσογειακό καλοκαίρι.

Τα καλύτερα spots της φετινής Παραλιακής - εικόνα 8
Shakers στην παραλία του Yabanaki κατεβάζει για άλλη μία χρονιά η dream team του γλυφαδιώτικου «Holy Spirit».

Πιο πέρα, ο Ξαβιέ Μισαηλίδης με την dream team του γλυφαδιώτικου bar «Holy Spirit» πιάνουν ξανά… ξαπλώστρα στην παραλία του «Yabanaki» και σερβίρουν δροσιστικά και εξωτικά κοκτέιλ με βάση μερικά από τα καλύτερα καλοκαιρινά spirits, εκεί που σκάει το κύμα. Με το σκηνικό να θυμίζει Μαϊάμι, με σανίδες του σερφ και πολλές εξωτικές πινελιές, το δυνατό χαρτί του beach bar (πέρα από την εξαιρετική μουσική) είναι φυσικά οι συνταγές των κοκτέιλ, που εξυμνούν την τροπική tiki φιλοσοφία και την εξελίσσουν με πολύ νόστιμες παραλλαγές – δοκιμάστε, για παράδειγμα, την εκδοχή του Zombie και της Pina Colada, και είναι πιθανό το δεύτερο να το ζητήσετε σε XL ποσότητα...

Τα καλύτερα spots της φετινής Παραλιακής - εικόνα 9
Θαλασσινές βίστες αφ’ υψηλού με summer κοκτέιλ ανά χείρας προσφέρει το «Skybar 360» στο ξενοδοχείο «Poseidon».

Αν θέλετε, δε, να δείτε τη θάλασσα… αφ’ υψηλού, σκαρφαλώστε στην κορυφή του ξενοδοχείου «Poseidon», που πέρα από την απολαυστική θεά στο Σαρωνικό, προσφέρει και μια καλά δουλεμένη cocktail list, ενδεικτική της εμπειρίας που φέρει η ομάδα του «The Skybar 360». Εδώ, τα κλασικά κοκτέιλ του καλοκαιριού κρατούν τον πρώτο λόγο, με γεύσεις και αρώματα να ανεβάζουν στροφές και να κατεβάζουν θερμοκρασίες, γεμίζοντας τον ουρανίσκο απολαυστικές φρουτένιες νότες.

Φρέσκο παγωτό

Με τα τραπεζάκια του απλωμένα σε ειδυλλιακό location, που μοιάζει με νησιωτική αυλή, το «Waffle House» της Βουλιαγμένης (2108961227) είναι σταθερό ραντεβού των Νοτίων για απολαυστικό παγωτό, αλλά και πληθωρικές, τραγανές κι αφράτες βάφλες που παραμένουν σημαία αυτού του χαλαρού spot εδώ και χρόνια. Η δεντρόσκεπη βεράντα του είναι ένα απ’ τα πιο όμορφα σημεία για χαλαρωτικό pit stop στην περιοχή, ενώ τα παγωτά του, που φτιάχνονται επί τόπου κι από το μηδέν, βασίζονται σε εκλεκτές πρώτες ύλες, με φρέσκο ελληνικό γάλα και κρέμα γάλακτος, χωρίς καμία χρήση συντηρητικών, ενώ το ενεργητικό του μετρά ζηλευτές συνεργασίες όπως αυτή με την σοκολατοποιία Valhrona ή με την Ένωση Φιστικοπαραγωγών Αίγινας.

Ολόφρεσκο παγωτό ημέρας σερβίρει και το «Bufala Gelato», που χρωστά το όνομά του στο βουβαλινό γάλα με το οποίο «δένει» σημαντικό κομμάτι των γεύσεών του, χωρίς να λείπουν, βέβαια, και οι παραδοσιακές συνταγές με αγελαδινό αλλά και οι vegan προτάσεις χωρίς καθόλου γάλα ή οποιοδήποτε άλλο ζωικό παράγωγο. Εδώ, στις πληθωρικές παρασκευές πρωταγωνιστεί το buffle cone, όπου η φρεσκοψημένη βάφλα παίρνει σχήμα «χωνάκι» για να αγκαλιάσει το παγωτό, περίπου όπως το αγαπημένο brand αγκαλιάζει σιγά σιγά όλη την παραλιακή, με διευθύνσεις σε Βούλα (Λεωφ. Βασιλέως Παύλου 80, 2108954400) Γλυφάδα (Αρτέμιδος 1, 2108946000) και Βουλιαγμένη (Ορφέως 2, 2108961800).

Party mood

Τα καλύτερα spots της φετινής Παραλιακής - εικόνα 10
Summer κοκτέιλ με βάση μερικά από τα καλύτερα καλοκαιρινά spirits σερβίρει το «Holy Spirit».

Με τα ταξιδιάρικα beats να σε αγκαλιάζουν ήδη από την είσοδο του Varkiza Resort και το beachside σκηνικό να ξεδιπλώνεται προτού καν φτάσεις στην πόρτα του, το «Coyoacan Playa» επέστρεψε ως το εξωτικό place to be για δεύτερο καλοκαίρι, με κοσμοπολίτικα vibes, εκλεπτυσμένη πολυτέλεια και το διακοσμητικό άγγιγμα του Γιώργου Παντελούκα αισθητό σε κάθε λεπτομέρεια να συνθέτουν ένα boho καταφύγιο εκεί που η θάλασσα χαϊδεύει την αμμουδιά της Βάρκιζας. Σαν μια πύλη απόδρασης προς τους λατινοαμερικάνικους τροπικούς, έχει τις latino-terranean fusion γεύσεις του Δημήτρη Φέτση ως γευστικό του φάρο, ενώ θεματικές βραδιές όπως οι afro house Κυριακές των Gypsy Soul ή οι open fire Πέμπτες στην αμμουδιά κρατούν το mix εμπειριών ζωηρό.

Τα καλύτερα spots της φετινής Παραλιακής - εικόνα 11
Τις λατινοαμερικάνικες γεύσεις με μεσογειακές βάσεις εμπλουτίζει ο Δημήτρης Φέτσης στο «Coyoacan Playa».

Καταγάλανα νερά, χρυσαφένια άμμος και αφράτα sunbeds συνθέτουν την ιδανική καλοκαιρινή συνθήκη του «Privilege Beach House», όπου η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Astir Beach συνεργεί με τη στιβαρή υπογραφή του Βασίλη Τσιλιχρήστου για μια ολοκληρωμένη seaside εμπειρία, αναβαθμισμένη από το σχεδιαστικό άγγιγμα του Δημήτρη Οικονόμου. Σε ένα περιβάλλον εμπλουτισμένο με τα εκλεκτικά μουσικά vibes, ο δημοφιλής σεφ Νίκος Θωμάς (του κολωνακιώτικου «Simul») συνεργάζεται με τον έμπειρο Κώστα Τερζούδη για καλοκαιρινά bites και περίτεχνες γεύσεις με σοφιστικέ γραμμή και fusion τάσεις, ενώ η πολυβραβευμένη ομάδα του κυπριακού «Lost + Found» υπογράφει τη 90s λίστα των κοκτέιλ, με αγαπημένα classics σε ψαγμένα twists.

Σε πιο νεανικό μοτίβο, ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο, το «Moana Beach House» απλώνει για άλλη μια χρονιά τα πουφ του στο Varkiza Resort, και με καλοκαιρινά hits να δίνουν το ρυθμό απ’ τα ηχεία, σερβίρει δροσιστικά ροφήματα, υγιεινά σνακ καιλαχταριστά κοκτέιλ από νωρίς, φέρνοντας εξωτικά boho vibes στην αμμουδιά της Βάρκιζας. Το party mood ανεβάζει στροφές τα σαββατοκύριακα με πλήθος από events, ενώ τα θαλάσσια σπορ κρατούν ψηλά την αδρεναλίνη, ανοίγοντας ακόμη περισσότερο τη βεντάλια του summer fun στην παραλία.

Εμβόλια κεφιού από τον Πάνο Κιάμο

Τα καλύτερα spots της φετινής Παραλιακής - εικόνα 12

Άκρως καλοκαιρινός και πλήρως εμβολιασμένος, ο Πάνος Κιάμος, μπροστάρης της μετά-COVID νυχτερινής ζωής, θεραπεύει πονεμένες καρδιές κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο «Posidonio Music Hall» με ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο πάνω στις μεγαλύτερες επιτυχίες του αλλά και σε αγαπημένα σουξέ συναδέλφων του. Κρατώντας στις πλάτες του τη μόνη από τις πίστες της παραλίας που άναψε για φέτος τα φώτα της, παρέα με τον Αναστάσιο Ράμμο και την Έλενα Τσαγκρινού, υποδέχεται μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες πελάτες (με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά), σε ένα περιβάλλον που, εκτός από ατόφιο κέφι, προσφέρει και υγειονομική ασφάλεια.

Cold brew αξιώσεων

Τα καλύτερα spots της φετινής Παραλιακής - εικόνα 13

Ιδρυτής και ψυχή του REDD Coffee (Α. Παπανδρέου και Λεωφ. Ποσειδώνος 71, 2106928050) από το 2002, ο Ανδρέας Καροτσιέρης ταξιδεύει σ’ όλον τον κόσμο, δοκιμάζοντας καφέδες από μικρούς και μεγάλους παραγωγούς, για να φέρει τα πιο εκλεκτά χαρμάνια στο ποτήρι μας κι ο καρπός των κόπων του απλώνει όλο το εύρος και το βάθος των γευστικών χαρακτηριστικών του στον καφέ που σερβίρει το flagship κατάστημα της φίρμας στον Άλιμο. Εκεί, εκτός από εξαιρετικούς espresso, latte, americano, flat white και freddo για επιτόπια ή to go απόλαυση, θα βρείτε και τον κρυστάλλινο σε γεύσεις και αρώματα cold brew του REDD Coffee που, περνώντας δύο φορές από απόσταξη δώδεκα ωρών, απαλλάσσεται ολοκληρωτικά από ιζήματα (που είναι ευαίσθητα σε οξείδωση), ώστε να διατηρείται στο ψυγείο μας φρέσκος, γευστικός και άκρως αρωματικός ακόμη και για εβδομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Astir Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Poseidon Hotel Sky bar 360

(ξεν. «Poseidon») Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Σαρδελάκι

Πανδώρας 16, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Umi Bar Matsuhisa

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Athens») Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Bars

Beefbar Athens

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Mr. Fox

Λαοδίκης 38, Γλυφάδα
  • Bars

Akti Restaurant

Λεωφ. Ποσειδώνος 6, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.