Το «Piu Verde» είναι μία αυθεντική τρατορία στη δροσιά του Παπάγου

Μια υπόσχεση καλοκαιρινής ανάσας δροσιάς έρχεται κάθε χρονιά από του Παπάγου.

Το «Piu Verde» είναι μία αυθεντική τρατορία στη δροσιά του Παπάγου

Μια υπόσχεση καλοκαιρινής ανάσας δροσιάς έρχεται κάθε χρονιά από του Παπάγου. Τοποθετημένο στρατηγικά στο κέντρο του άλσους, το «Piu Verde» έχει αναδειχτεί σε σημείο αναφοράς, χάρη στα πυκνά φυλλώματα των πεύκων που σκιάζουν τα τραπέζια γύρω από τη λίμνη, δημιουργώντας ένα όμορφο καταφύγιο μακριά από το θόρυβο της πόλης. Ο εξωτερικός χώρος έχει απλωθεί στο άλσος, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις κι ενισχύοντας την αίσθηση της ηρεμίας για τους επισκέπτες, ενώ οι συρόμενες πόρτες επιτρέπουν στο εσωτερικό να αξιοποιήσει τη δημοφιλή τάση «inside-outside living», καθώς το μέσα μεταμορφώνεται σε μια προέκταση της αυλής, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των open air τραπεζιών.

Η casual κουζίνα του «Verde» παίρνει φέτος ιταλική στροφή, με το εστιατόριο να γίνεται μια ολότελα αυθεντική ιταλική τρατορία με τη σφραγίδα του executive chef Κώστα Τσίγκα και του chef Λεωνίδα Σιώκου. Το καινούργιο μενού, που λανσαρίστηκε από τα μέσα Ιουνίου, εξερευνά τις γεύσεις της Μπότας από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ενώ οι πρώτες ύλες έρχονται αποκλειστικά από τοπικούς παραγωγούς. Στα πιάτα ανακαλύπτουμε ιδιαίτερα υλικά, όπως η n’duja, ένα σπάνιο, καυτερό αλλαντικό καθώς και προσεκτικά επιλεγμένα τυριά (asiago, ταλέτζιο, μοτσαρέλα buratta, μεταξύ άλλων) και κρεατικά. Οι πίτσες χωρίζονται σε λευκές και κόκκινες και γαρνίρονται με κλασικές ιταλικές γεύσεις, όπως σαλάμι, speck, φρέσκια μοτσαρέλα, σκόρδο, ψητό κρεμμύδι, γκοργκοντζόλα (Finnochionna). Αν, πάλι, προτιμήσετε κάτι από τα κυρίως, τα σκαλοπίνια κοτόπουλο με λεμόνι, κάππαρη και καπνιστή πανσέτα είναι σίγουρο χαρτί, ενώ στα ζυμαρικά το γεμιστό ραβιόλι με μοσχαρίσια γλυκάδια, μανιτάρια, σάλτσα από καμένο βούτυρο και κουκουνάρι κλέβει την παράσταση με την πρώτη ματιά.

Το «Piu Verde» είναι μία αυθεντική τρατορία στη δροσιά του Παπάγου - εικόνα 1

Μια ανανεωμένη λίστα με κοκτέιλ σάς περιμένει, με τις κλασικές προτάσεις να συναντούν twists ειδικά για την καλοκαιρινή ανάπαυλα, ενώ μια γκάμα από ιταλικά επιδόρπια μπορεί να ολοκληρώσει το δείπνο ή να συμπληρώσει τον καφέ σας στην παπαγιώτικη ανοιχτωσιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Piu Verde

Άλσος Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.