Σουβλάκι από την αρχή στο «Hoocut»

Οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής έφτιαξαν ένα αληθινό σουβλάκι για το σήμερα, το οποίο μας συστήνει το αγαπημένο μας έδεσμα από την αρχή.

Σουβλάκι από την αρχή στο «Hoocut»

Όταν πριν από δύο χρόνια η αγαπημένη τετράδα των σεφ της «Cookoovaya» αποφάσισε να παρουσιάσει τη δική της οπτική για το εθνικό μας streetfood, κινήθηκε με τον σοφό τρόπο που μας έχει συνηθίσει. Οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής, αφού πρώτα βρήκαν έμπνευση στο παρελθόν, έφτιαξαν τελικά ένα αληθινό σουβλάκι για το σήμερα, το οποίο μας συστήνει το αγαπημένο μας έδεσμα από την αρχή. Η ιδανική στέγη για το «Hoocut» βρέθηκε σε ένα κτίριο του Μεσοπολέμου στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, που διαμορφώθηκε σχεδόν θεατρικά, για να παραπέμπει τρόπον τινά σε αγορά.

Τίποτα δεν είναι έτοιμο εδώ, όλα γίνονται γρήγορα, όχι όμως βιαστικά, με απόλυτο σεβασμό στα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που επιβάλλει η νέα πραγματικότητα, πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας και τεχνικές απλές, που ωστόσο κουβαλούν σκέψη. Οι πίτες φουρνίζονται στο αρτοποιείο, οι σαλάτες και τα παρελκόμενα κόβονται la minute στο μανάβικο, ενώ ο «γύρος» παρασκευάζεται, επιτόπου και αυτός, στο κρεοπωλείο. Και καθόλου δεν θυμίζει το γύρο που έχουμε συνηθίσει, μια και φτιάχνεται από λεπτές φέτες εκλεκτού κρέατος που προτείνονται σε επιλογές για κάθε διάθεση.

Σουβλάκι από την αρχή στο «Hoocut» - εικόνα 1

Από πίτα τυλιχτή με λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος από βοδινό ή προβατίνα μέχρι ανοιχτή πίτα με ψητό κρέας (χοιρινό, κοτόπουλο ή ακόμη και δικό τους λουκάνικο), ό,τι κι αν διαλέξετε θα χαρείτε ένα σουβλάκι εξαιρετικό, με γεύση ατόφια, και σίγουρα θα συμφωνήσετε πως στο «Hoocut» το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων παίρνει επιτέλους τη θέση που του αξίζει.

Περισσότερες πληροφορίες

Hoocut

Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.