Μια «Kobra» σε pop φάση

Αντισυμβατικό διακοσμητικό μιξάρισμα, ωραίες μουσικές, κλασικά κοκτέιλ, και trip hop, fusion bar food από τον Άνταμ Κοντοβά.

Μια «Kobra» σε pop φάση

Τώρα πώς να το πεις αυτό το μαγαζί… Εστιατόριο με την κλασική έννοια του όρου δεν είναι, αλλά το φαγητό του είναι ψαγμένο, έχοντας μέσα του μια αύρα νεοϋορκέζικου «Momofuku», που τη στηρίζει η ούτως ή άλλως πρωτότυπη γευστική προσέγγιση του Άνταμ Κοντοβά. Ο στόχος του Λεωνίδα Δεληγιάννη και των συνεταίρων του από το «Κάιν» ήταν να φτιάξουν ένα μπαρ πέρα από τα στερεότυπα και το πρώτο δείγμα αυτής της εικόνας το εισπράττεις βλέποντας τον συνέταιρο Τιμπέμπου Βαλέντη στη μεγάλη φωτογραφία ψηλά αριστερά καθώς μπαίνεις στο «Kobra».

Μια «Kobra» σε pop φάση - εικόνα 1

Έτσι, λοιπόν, ο pop δημιουργικός αχταρμάς, που σχεδίασε μαζί με τους ιδιοκτήτες το fun design studio των Studiomateriality, περιλαμβάνει από ένα εξομολογητήριο, ένα 3D print του «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και λευκές πλαστικές καρέκλες μέχρι μια βιτρίνα γλυκών με την επιγραφή «bad for your teeth», τις πράσινες γραμμές μιας φανταστικής αθλοπαιδιάς στο ξύλινο πάτωμα και μια... «πισίνα». Η τελευταία μου θυμίζει πίνακα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ και απλώνεται κάθετα στον ένα τοίχο που ορίζει τις τουαλέτες. Σαφείς ποπ νότες τα πλαστικά σκαμπό και οι «καναπέδες» της Plast, όπως και τα πράσινα χειροποίητα μεταλλικά τραπέζια και καρέκλες. Γύρω μας κυρίως νέα παιδιά και αρκετοί εναλλακτικοί και στ’ αφτιά μας ωραία μπλουζ από νωρίς.

Το φαγητό είναι σχεδιασμένο ως bar food, αλλά με πολύ ωραίες ιδέες και έντονα pop διάθεση στην παρουσίαση. Ο αντισυμβατικός Άνταμ Κοντοβάς βάζει το φαγητό σε κόκκινα πλαστικά καλαθάκια, ασημένια χάρτινα πιάτα γενεθλίων, διάφανα πλαστικά κουτιά, χάρτινα delivery, αλλά και σε ωραία κεραμικά σκεύη. Τα curry puff, για παράδειγμα, ένα είδος ινδικών σαμόζα που βγαίνουν καυτά με το φύλλο τους γεμισμένο κάρι, πατάτα και αρακά, τοποθετούνται σ’ ένα σακουλάκι που έχει πάνω του ένα post it με ιδιόχειρη αφιέρωση του σεφ. Οι τραγανές φτερούγες κοτόπουλου, γεμιστές με χοιρινό κιμά και γαρίδες, έχουν πάνω τους ένα αρκετά φλογοβόλο αγιολί από πιπεριές Φλωρίνης και σίγουρα «σηκώνουν» ένα από τα πολλά κλασικά κοκτέιλ της «Kobra» ή –γιατί όχι;– την ξεχωριστή orange ρετσίνα που έχουν στη λίστα.

Μια «Kobra» σε pop φάση - εικόνα 2

Τα Dan-Dan noddles με κιμά κοτόπουλου έχουν μια ωραία πικάντικη γλύκα, οι τηγανητές πατάτες την εκμαυλιστική φινέτσα ενός αλλιώτικου γκρατέν ντοφινουά και η πίτσα ένα τροφαντό προζυμένιο ζυμάρι 24ωρης ωρίμανσης. Το πιο trip hop πιάτο, όμως, είναι το umamiσιο homemade χοιρινό λουκάνικο με φύκια και miso που από τη μια έχει την τρυφεράδα ψητής κολοκύθας με γιαούρτι και edamame και από την άλλη ένα heavy metal spicy κορεάτικο κιμτσί. Το «Kobra» σερβίρει από νωρίς πρωινό (πολύ yummy το σάντουιτς Sando με μπριός, ιρλανδέζικο μπέικον, γραβιέρα Τήνου και τηγανητό αβγό) και γλυκά, νουγκατίνες, σοκολατίνες και άλλα παλιά και κλασικά από γνωστό ζαχαροπλαστείο.

Περισσότερες πληροφορίες

Kobra

Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".