6 πλατείες για ραντεβού με τη νοστιμιά

Μπορεί οι εσωτερικοί χώροι των εστιατορίων να ανοίγουν κι αυτοί σταδιακά, αλλά η εποχή σηκώνει νοστιμιές κάτω από πλατάνια και φυσική δροσιά σε αγαπημένες πλατείες της πόλης, από το κέντρο μέχρι τα βόρεια προάστια και τη θάλασσα.

6 πλατείες για ραντεβού με τη νοστιμιά

Μπορεί οι εσωτερικοί χώροι των εστιατορίων να ανοίγουν κι αυτοί σταδιακά, αλλά η εποχή σηκώνει νοστιμιές κάτω από πλατάνια και φυσική δροσιά σε αγαπημένες πλατείες της πόλης, από το κέντρο μέχρι τα βόρεια προάστια και τη θάλασσα.

Άρωμα Πλατείας

6 πλατείες για ραντεβού με τη νοστιμιά - εικόνα 1

Είναι εδώ και μία δεκαετία ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία συνάντησης στην πάντα δημοφιλή πλατεία της Νέας Σμύρνης. Φροντίστε να προλάβετε τα τραπεζάκια κάτω από τον πλάτανο και βάλτε στο παιχνίδι, ανάλογα με την ώρα, από πανκέικ και έξυπνα σνακ, όπως η πολύσπορη τσιαμπάτα με σολομό, μέχρι περιποιημένες ποικιλίες, barfood, μπίρες και κοκτέιλ.

Αυγό του κόκορα

6 πλατείες για ραντεβού με τη νοστιμιά - εικόνα 2

Το προτιμάμε σταθερά για την ιντελεκτουέλ αύρα και την εναλλακτική δροσιά που αγκαλιάζει την πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο. Αν μάλιστα δεν βρούμε τραπέζι στην πλατεία, μπορούμε να απολαύσουμε τις κλασικές του σπεσιαλιτέ, όπως τα αρωματικά καλτσουνάκια και το ξεκοκαλισμένο κοκορόπουλο, στην καινούργια και πολύ όμορφη πλακόστρωτη αυλή του.

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

6 πλατείες για ραντεβού με τη νοστιμιά - εικόνα 3

Όλο και μεγαλώνει η οικογένεια των προσιτών αυτών ψαρομάγαζων με γεύσεις που υπογράφει ο σπεσιαλίστας της θάλασσας Γιώργος Παπαϊωάννου. Το νεότερο μέλος βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη, αν κι εμείς λέμε να προτιμήσουμε εκείνο στην πλατεία της Μητρόπολης, για να συνδυάσουμε τις θαλασσινές γεύσεις και το ουζάκι μας με μια βόλτα στο downtown.

Πλάτανος

6 πλατείες για ραντεβού με τη νοστιμιά - εικόνα 4

Είτε για να φάμε κανονικά είτε για να τσιμπολογήσουμε με την παρέα, φιλοσοφώντας πάνω από κρασιά και τσίπουρα, το στέκι αυτό με τη μεγάλη ιστορία συνεχίζει ανανεωμένο στην πλατεία Πλατάνου στην Κυψέλη. Το σκηνικό κάτω από το υπεραιωνόβιο πλατάνι παραμένει σήμα κατατεθέν κι έχει αύρα νοσταλγική, καθώς εκεί γυρίστηκαν σκηνές της «Θείας από το Σικάγο».

Ψάρι Ψάρι

6 πλατείες για ραντεβού με τη νοστιμιά - εικόνα 5

Αγία Παρασκευή καλεί Κυκλάδες σκεφτόμαστε κάθε φορά που πιάνουμε τραπέζι στο όμορφο θαλασσινό στέκι με το χαλαρό νησιωτικό σκηνικό στην πλατεία Κοραή. Η κουζίνα στέλνει κύματα από δροσερές σαλάτες, θαλασσινούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι, όσο εμείς ρεμβάζουμε πλάι στις φουντωτές μπουκαμβίλιες και τους ασπρισμένους κορμούς δέντρων.

Belle Amie

6 πλατείες για ραντεβού με τη νοστιμιά - εικόνα 6

Μας αρέσει η ατμόσφαιρα του νεοκλασικού κτιρίου που στεγάζει το πολύ δημοφιλές all-day πειραιώτικο στέκι στην πλατεία Κανάρη, όπως και η υπέροχη «αυλή» του που μοσχοβολά γιασεμί και ατενίζει το πηγαινέλα στο Πασαλιμάνι. Λέμε να ταιριάξουμε τη θέα με τις θαλασσινές νοστιμιές του καταλόγου, και δεν θα πούμε «όχι» σε κάποιο από τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ που ετοιμάζει η μπάρα.


Περισσότερες πληροφορίες

Αυγό του Κόκκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Άρωμα Πλατείας

25ης Μαρτίου 19, Νέα Σμύρνη
  • Bars

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Πλάτανος

Αγ. Ζώνης 43, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Πλατεία Μητροπόλεως 4, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.