To «Le Petit Bistrot» ανοίγει διά χειρός Lucien

Το θρυλικό «Chez Lucien» των Πετραλώνων αναβιώνει μέσα από το ολοκαίνουργιο μπιστρό στο ίδιο σημείο της Τρώων όπου έγραψαν ιστορία οι γαλλικές γεύσεις του Lucien Lescanne.

To «Le Petit Bistrot» ανοίγει διά χειρός Lucien

Το θρυλικό Chez Lucien των Πετραλώνων αναβιώνει, τις επόμενες μέρες, μέσα από το ολοκαίνουργιο «Le Petit Bistrot», στο ίδιο ακριβώς σημείο -Τρώων 32- όπου έγραψαν ιστορία οι κλασικές γαλλικές γεύσεις και το χαλαρό περιβάλλον του Lucien Lescanne. Ο χώρος εντελώς ανανεωμένος, κομψός και cosy, με art nouveau πινελιές, μας πηγαίνει κατ’ ευθείαν σε παριζιάνικο café-bistrot, σε απόλυτη αρμονία με την κουζίνα. Το μενού, που εκτελεί η έμπειρη ομάδα του «Le Petit Bistrot» σε επιμέλεια του ίδιου του Lucien, διατηρεί τα αγαπημένα πιάτα του, σαν την κρεμμυδόσουπα γκρατινέ, την entrecôte café de Paris (από dry-aged Charolais πλέον), το confit πάπιας, την créme brulée, μαζί με νέες προτάσεις στις αυθεντικές τους συνταγές και με επιλεγμένες πρώτες ύλες. Πέρα από το μενού, θα υπάρχουν καθημερινά προτάσεις ημέρας, ενώ δεν θα λείπει -για την ιστορία του μαγαζιού!- και η δημοφιλής “Formule Lucien”, με επιλογή τριών πιάτων από το μενού στην ίδια παλιά τιμή των € 27, αλλά μαζί και μια πρόταση “Entrecôte-frites- salade” για δυο άτομα στα € 29. Η λίστα κρασιών προτείνει επιλεγμένες γαλλικές ετικέτες σε προσιτές τιμές.

Τρώων 32, Άνω Πετράλωνα, 6947155827

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.