Νέες γεύσεις θάλασσας στο «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας

Το ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή, αφού καθιέρωσε την προσιτή και ποιοτική ψαροφαγία στο γευστικό στερέωμα της πόλης και χαιρόμαστε που το «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας ωριμάζει όμορφα.

Νέες γεύσεις θάλασσας στο «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας

Το ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή, αφού καθιέρωσε την προσιτή και ποιοτική ψαροφαγία στο γευστικό στερέωμα της πόλης και χαιρόμαστε που το «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας ωριμάζει όμορφα. Κάθε φορά που πιάνουμε τραπέζι εδώ –είτε στην μπροστινή πλευρά για να χαζεύουμε το πηγαινέλα της Πανδώρας είτε στην πιο ήσυχη και δροσερή πίσω αυλή με τα φυτά και την εντυπωσιακή θαλασσινή τοιχογραφία– είμαστε σίγουροι πως όλο και κάτι νέο θα έχουν να μας προτείνουν.

Να, όπως τα ολοκαίνουργια ωμά τους, από σεβίτσε και ταρτάρ μέχρι διάφορα rolls που ετοιμάζει ο Ασιάτης σεφ σε δικό του πόστο μέσα στο μαγαζί, με τόνο, σολομό και ό,τι πιο φρέσκο κολυμπάει στη θάλασσα. Σημαντικό δέλεαρ και ο ειδικός κατάλογος με τα πιάτα ημέρας, που αριθμεί σταθερά οκτώ έως δέκα επιλογές και μπορεί να κρύβει από σαρδέλα φούρνου ελαφρώς πικάντικη και γαύρο ριγανάτο μέχρι ξεχωριστές σπεσιαλιτέ, όπως ο λαχανοντολμάς με ψίχα μπακαλιάρου αλλά και μεγάλο ψάρι στην εποχή του.

Νέες γεύσεις θάλασσας στο «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας - εικόνα 1

Θα τιμήσουμε βεβαίως και τα κλασικά σουξέ της κουζίνας, όπως η θρακιώτικη σκορδαλιά με ψωμί και καρύδι, η ταραμοσαλάτα, το μαριναρισμένο χταποδάκι, το πεντατράγανο και νοστιμότατο μικρό μπαρμπούνι, κρατώντας πάντα χώρο για το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, τις «παντρεμένες» σαρδέλες, που έρχονται ψημένες στη σχάρα και γεμισμένες με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό.

Αν η παρέα αγαπά τα ζυμαρικά, θα κινηθούμε προς μια λινγκουινάδα ή ένα κριθαρότο με γαρίδες, μύδια και κυδώνια και θα τσεκάρουμε την εμπλουτισμένη λίστα, που κάνει πλέον μια ολοκληρωμένη πρόταση με ψαγμένα ούζα και τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς κι εμφιαλωμένα κρασιά, για να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει. Στο φινάλε το καλό μωσαϊκό με μπίτερ σοκολάτα είναι, όπως πάντα, κερασμένο, όμως και το χειροποίητο προφιτερόλ είναι ωραίο και αξίζει να το παραγγείλουμε. Τιμές εξαιρετικές, σέρβις ταχύτατο.

Περισσότερες πληροφορίες

Σαρδελάκι

Πανδώρας 16, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.