Νέες γεύσεις θάλασσας στο «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας

Το ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή, αφού καθιέρωσε την προσιτή και ποιοτική ψαροφαγία στο γευστικό στερέωμα της πόλης και χαιρόμαστε που το «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας ωριμάζει όμορφα.

Νέες γεύσεις θάλασσας στο «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας

Το ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή, αφού καθιέρωσε την προσιτή και ποιοτική ψαροφαγία στο γευστικό στερέωμα της πόλης και χαιρόμαστε που το «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας ωριμάζει όμορφα. Κάθε φορά που πιάνουμε τραπέζι εδώ –είτε στην μπροστινή πλευρά για να χαζεύουμε το πηγαινέλα της Πανδώρας είτε στην πιο ήσυχη και δροσερή πίσω αυλή με τα φυτά και την εντυπωσιακή θαλασσινή τοιχογραφία– είμαστε σίγουροι πως όλο και κάτι νέο θα έχουν να μας προτείνουν.

Να, όπως τα ολοκαίνουργια ωμά τους, από σεβίτσε και ταρτάρ μέχρι διάφορα rolls που ετοιμάζει ο Ασιάτης σεφ σε δικό του πόστο μέσα στο μαγαζί, με τόνο, σολομό και ό,τι πιο φρέσκο κολυμπάει στη θάλασσα. Σημαντικό δέλεαρ και ο ειδικός κατάλογος με τα πιάτα ημέρας, που αριθμεί σταθερά οκτώ έως δέκα επιλογές και μπορεί να κρύβει από σαρδέλα φούρνου ελαφρώς πικάντικη και γαύρο ριγανάτο μέχρι ξεχωριστές σπεσιαλιτέ, όπως ο λαχανοντολμάς με ψίχα μπακαλιάρου αλλά και μεγάλο ψάρι στην εποχή του.

Νέες γεύσεις θάλασσας στο «Σαρδελάκι» της Γλυφάδας - εικόνα 1

Θα τιμήσουμε βεβαίως και τα κλασικά σουξέ της κουζίνας, όπως η θρακιώτικη σκορδαλιά με ψωμί και καρύδι, η ταραμοσαλάτα, το μαριναρισμένο χταποδάκι, το πεντατράγανο και νοστιμότατο μικρό μπαρμπούνι, κρατώντας πάντα χώρο για το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, τις «παντρεμένες» σαρδέλες, που έρχονται ψημένες στη σχάρα και γεμισμένες με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό.

Αν η παρέα αγαπά τα ζυμαρικά, θα κινηθούμε προς μια λινγκουινάδα ή ένα κριθαρότο με γαρίδες, μύδια και κυδώνια και θα τσεκάρουμε την εμπλουτισμένη λίστα, που κάνει πλέον μια ολοκληρωμένη πρόταση με ψαγμένα ούζα και τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς κι εμφιαλωμένα κρασιά, για να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει. Στο φινάλε το καλό μωσαϊκό με μπίτερ σοκολάτα είναι, όπως πάντα, κερασμένο, όμως και το χειροποίητο προφιτερόλ είναι ωραίο και αξίζει να το παραγγείλουμε. Τιμές εξαιρετικές, σέρβις ταχύτατο.

Περισσότερες πληροφορίες

Σαρδελάκι

Πανδώρας 16, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/11/2025

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

"Kedros Athens": Φαγητό με παριανή ψυχή στη Λυκόβρυση

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.

Η ιταλική σταθερά στον speakeasy πεζόδρομο του Παγκρατίου

Σημείο αναφοράς για σχεδόν μία δεκαετία, το κομψό εστιατόριο στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, είναι ιδανικό για after-office συναντήσεις με ιταλική φινέτσα αλλά όχι μόνο για τέτοιες.

To 'OX Athens' γιορτάζει δύο χρόνια ζωής και ψήνει μαζί με τους Nomade et Sauvage

Μια ξεχωριστή γιορτή για τα δύο χρόνια του OX Athens, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.