Στο «Dal Professore» για άλλη πίτσα...

Το γνωστό εστιατόριο στο Μαρούσι διευρύνει την γκάμα του με μια ξεχωριστή πίτσα, που είναι ελαστική, αφράτη και κάνει ωραίο κοντράστ με τη λεπτοκριτσανιστή κρούστα.

Στο «Dal Professore» για άλλη πίτσα...

Μπορεί να νομίζουμε ότι τα ξέρουμε πλέον όλα για την πίτσα, ­αλλά αυτή δεν σταματάει να μας εκπλήσσει. Να, όπως αυτή η καινούργια πίτσα του «Dal Professore» –δεν υπήρχε παλιότερα–, που η ζύμη της κάνει τη δια­φορά. Η κρούστα της τραγανή, αλλά όχι σαν χωριάτικου ψωμιού όπως έχουμε συνηθίσει· πιο πολύ θυμίζει το λεπτοκριτσάνισμα μιας πιο μεστής σφολιάτας. Η σάρκα της ελαστική και αφράτη, καθώς είναι γεμάτη θύλακες αέρα και το κοντράστ της με την κρούστα ερεθιστικό.

«Είναι μια pizza non pizza», λέει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου Νίκος Δημητροκάλης. «Το ρουστίκ ζυμάρι έχει πολύ αυξημένη υγρασία, γύρω στο 90%, και καθώς ψήνεται στο φούρνο δημιουργείται αυτή η πολύ ξεχωριστή υφή».

Στο «Dal Professore» για άλλη πίτσα... - εικόνα 1

Οι πίτσες βγαίνουν από τον όμορφο, σκεπασμένο με πολύχρωμες κεραμικές ψηφίδες φούρνο σε δεκατρείς διαφορετικές γεύσεις. Ανάμεσά τους, η Strana εκφράζει τη made in Italy ορεκτικότητα με το συνδυασμό σάλτσας ντομάτας, μοτσαρέλας fior di latte, καλαβρέζικης nduja, καυτερής πιπεριάς, αντζούγιας και βασιλικού. Η Norcina, πάλι, σε πηγαίνει σε νόστιμα απάτητα νερά με μοτσαρέλα fior di latte, σπανάκι, homemade salsiccia από αγριογούρουνο και τρούφα, ενώ η λευκή Porchetta είναι την ίδια στιγμή ασυνήθιστη αλλά και οικεία, αφού, εκτός από τη μοτσαρέλα, έχει ως βασικά υλικά πατάτες και χειροποίητη porchetta, ξεκοκαλισμένο ψητό χοιρινό δηλαδή.

Στο «Dal Professore» για άλλη πίτσα... - εικόνα 2

Στο «Dal Professore» δεν προσπερνάς βεβαίως ούτε τα ζυμαρικά, όπως η πολύ καλή ρωμαϊκή carbonara, που φτιάχνεται με τα εξαιρετικά spaghettoni αργής ξήρανσης της μάρκας Rummo και βιολογικό κρόκο αβγού, ωραίο guanciale από χοιρινά μάγουλα, pecorino Romano και πιπέρι Σετσουάν. Φτιάχνουν όμως και φρέσκια πάστα όπως τα ravioli del Plin λ.χ., που τα γεμίζουν με άγρια χόρτα, από αυτά που στην Ελλάδα μπαίνουν συνήθως στις πίτες (καυκαλήθρες, μυρώνια, αγριομάραθα), και ρικότα και τα σερβίρουν σε ελαφριά σάλτσα βουτύρου αρωματισμένου με φασκόμηλο σε ένα επιτυχημένο ελληνο-ιταλικό fusion.

Στα σίγουρα βάλτε επίσης τα χειροποίητα gnocchi πατάτας alla Sorrentina σε σάλτσα ντομάτας, βουβαλίσια μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό για την ντελικάτη γεύση τους. Το απαλό τιραμισού είναι ό,τι πρέπει για γλυκό φινάλε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.